Lagbanner
Sillysvepet: Dybala öppnar för Barcelona – Bayern jagar Sané igen

Sillysvepet: Dybala öppnar för Barcelona – Bayern jagar Sané igen

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Thiago Silva lämnar PSG
Enligt franska uppgifter har PSG meddelat Thiago Silva att hans kontrakt, som går ut efter säsongen, inte kommer att förnyas. 35-åringen ryktas fortsätta karriären i Carlo Ancelottis Everton, eller i den tidigare klubben Milan.
(L'Equipe)

Bologna vill förlänga med Mihajlovic
Bolognas chef Claudio Fenucci vill förlänga kontraktet med tränare Sinisa Mihajlovic. Klubben vill ha en långsiktig lösning och hoppas att ett nytt kontrakt kan vara på plats inom kort.
(Football Italia)

”Milinkovic-Savic överens med PSG”
Lazios mittfältare har ryktats vara på väg bort från klubben. Storklubbar som Manchester United, PSG och Real Madrid har nämnts. Nu avslöjar fransk media att 25-åringen är överens med PSG om en flytt i sommar och att diskussioner med Rom-klubben pågår.
(Le 10 Sport)

"Arthur nära Juventus"
Turin-klubben ska nästan vara överens med Barcelona-mittfältaren Arthur Melo. Innebär det att Miralem Pjanic snart går i motsatt riktning?
(Football Italia

"Öppnar dörren för Barcelona"
Paulo Dybala vill gärna till Katalonien, om han inte blir erbjuden ett nytt kontrakt med Juventus.
(Sport

Officiellt: Liverpool förlänger med Lallana...
Den rutinerade mittfältaren Adam Lallanas kontrakt med Liverpool går ut sista juni. Nu har klubben förlängt så att han kan spela klart säsongen i Liverpool.
(Liverpool FC)

… och är nära att förlänga med Wijnaldum
Även Gini Wijnaldum ser ut att förlänga sitt kontrakt med Liverpool i sommar. Holländarens nuvarande avtal löper ut i juni 2021.
(Liverpool-red. på SF)

Bjärsmyr kommer allt närmare Blåvitt
Allsvenskan närmar sig och IFK Göteborg behöver en mittback. Klubben letar efter förstärkning och i fall det inte går i lås med någon annan så finns Mattias Bjärsmyr redo att göra sin tredje sejour i klubben.
(Sportexpressen)

"Balotelli utestängd från träning"
Skilsmässan verkar vara ett faktum. I dag fastnade Mario Balotelli vid en stängd grind när han ville träna med Brescia. Var hamnar anfallaren nu?
(Gazzetta dello Sport

Mkhitaryan vill vara kvar i Roma
Henrikh Mkhitaryan är utlånad från Arsenal till Roma och avtalet gäller säsongen ut. Nu hoppas 31-åringen att han får stanna kvar i Rom och flytten blir permanent.
(Arsenal på SvenskaFans)

Chelseas bud på Havertz 
London-klubben är redo att lägga ett bud 75 miljoner pund för Bayer Leverkusens Kai Havertz. 20-åringen är jagad av många storklubbar runt om i Europa.
(Daily Mail)

Real Madrid förlänger med Ramos
Det ser ut att bli ett extra år till för Sergio Ramos hos Real Madrid. Parterna verkar nära en kontraktsförlängning som skulle gälla fram till juni 2022. Därefter verkar försvararen ha MLS i sikte.
(AS)

United vill förlänga med Henderson och Williams
Manchester United vill stärka upp inför framtiden och är redan nu villiga att erbjuda vänsterbacken Brandon Williams och målvakten Dean Henderson nya kontrakt.
(ESPN)

Real Madrid erbjuder James till United
James Rodriguez, som tillhör Real Madrid men som har spenderat senaste åren i Bayern München på lån, kan hamna i England. Den spanska klubben vill bli av med löneposten och har erbjudit 28-åringen till United för ett bra pris.
(The Sun)

Bayern öppnar för Sané – igen
Manchester City-stjärnan Leroy Sané jagas ånyo av de tyska giganterna Bayern München. Bayern hoppas på bättre lycka denna gång men förhandlingarna förväntas bli svåra och tuffa.
(Sky Deutschland)

Leipzig förbereder försäljning
Om Dayot Upamecano inte förlänger sitt kontrakt med RB Leipzig har klubben förklarat för försvararen att han kommer lämna i sommar. Klubbar som Arsenal och Bayern München följer händelseförloppet noggrant.
(Bild)

James kommer inte lånas ut
Vi har tidigare rapporterat om att Daniel James eventuellt kan lånas ut från Manchester United inför denna säsong. Enligt senaste rön är detta dock något som man inte ens överväger – walesaren ska stanna på Old Trafford.
(Manchester Evening News)

Barcelona värvar av Real Madrid?
Dani Ceballos, förnärvarande utlånad till Arsenal, uppges vara på Barcelonas radar. Spanjoren återvänder till Real Madrid efter säsongen men kan alltså, eventuellt, hamna hos de värsta rivalerna.
(Don Balon)

Callejón vill stanna i Neapel
Den 33-årige spanjoren förlängde nyligen sitt kontrakt med Napoli för att medverka i slutskedet av den pågående säsongen. Hans kontrakt är emellertid över så fort säsongen avslutas men själv hoppas han få stanna ytterligare ett år i klubben. Klubbar som Sevilla och Valencia har också ryktats vara intresserade.
(Calciomercato)

San Siro lockar Szoboszlai
Ungraren Dominik Szoboszlai uppvaktas av såväl AC Milan som Lazio. Om 19-åringen, som tillhör Red Bull Salzburg, får bestämma är dock valet enkelt: han vill till Milan och spela på San Siro. Prislappen ryktas ligga omkring 25 miljoner euro.
(Calciomercato)

Officiellt: Hoffenheim sparkar tränaren
Det blir ingen fortsättning för holländaren Alfred Schreuder i Hoffenheim. 47-åringen har med omedelbar verkan fått sparken. Någon ersättare har i skrivande stund inte presenterats. På fredag ställs Hoffenheim mot RB Leipzig.

Danielsson aktuell först i juli?
Fotbollskanalen skriver att Djurgårdens sportchef Bosse Andersson förklarat att mittbacken Marcus Danielsson inte kommer att vara spelklar för klubben innan seriestarten. Därmed lutar det åt att Danielsson, som just nu tränar med Djurgården, eventuellt får vänta tills juli innan nya besked – allt hänger på om eller när den kinesiska ligan drar igång.
(Fotbollskanalen)

*******

Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-09 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans