Lagbanner
Sillysvepet: Barcelona sätter press på Umtiti – Leeds försöker övertyga Draxler

Sillysvepet: Barcelona sätter press på Umtiti – Leeds försöker övertyga Draxler

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Lautaro förhandlar om nytt kontrakt
Igår skrev vi om att Barcelona hoppas kunna värva Inters Lautaro Martinez. Idag avslöjar italiensk media att Inter vill förlänga med argentinaren och ge honom ett guldkantat femårskontrakt som skulle ge honom sex miljoner euro per säsong.
(Gazzetta dello Sport)

Zuta lämnar Häcken för Lecce
Häckens vänsterback Leonard Zuta har imponerat i allsvenskan och det verkar som att 28-åringen kan vara på väg till Italien. Italienska tidningar skriver att affären kan bli klar inom de närmsta dagarna. Zuta har ett tillsvidare-avtal med Häcken och kan lämna utan att Lecce behöver betala någon övergångssumma.
(La Gazzetta del Mezzogiorno och GP)

Leverkusen intresserad av Marseille-duo
Marseilles duo Florian Thauvin och Bouna Sarr finns på Bayer Leverkusens radar. De bägge spelar på högerkanten och 27-årige Thauvin är ytter medan 28-årige Sarr är back.
(France Football)

Officiellt: Kolarov till Inter

”Portugisisk klubb i kontakt med AIK”
18-årige Eric Kahl lockar till sig intresse från Portugal och Famalicão. Klubben ska redan ha varit i kontakt med AIK för att diskutera en eventuell övergång för vänsterbacken.
(A Bola)

Klubbarna snart överens om Koulibaly?
”Bara” fem miljoner euro verkar skilja Manchester City och Napoli från en affär om mittbacken Kalidou Koulibaly. City vill betala 70 miljoner euro medan Napoli begär 75 miljoner euro. Pep Guardiola eldar på för att få till en snabb affär.
(Gazzetta dello Sport och Express)

Napoli insisterar om Veretout
Serie A-klubben vill plocka in de franske Fiorentina-mittfältaren som ersättare till nyutflyttade Allan.  Jordan Veretout var förra säsongen utlånad till Roma. En bud ska läggas inom kort.
(CalcioMercato)

Barcelona redo att värva duo
Som vi skrivit om tidigare är Barcelona intresserade av Memphis Depay från Lyon och Eric Garcia från Manchester City. Nu uppges klubben vara redo att gå vidare och försöka värva spelarna. Enligt spanska uppgifter skulle de få betala cirka 30 miljoner euro för Depay, där Umtiti kan vara en del av affären. Barça hoppas kunna få Garcia till ett biligare pris då hans kontrakt går ut nästa sommar.
(Mundo Deportivo och Mundo Deportivo)

... och sätter press på Umtiti
Katalanerna vill, som sagt, få Samuel Umtiti att gå med på en återkomst i Lyon för att lättare kunna få till en deal som tar Memphis Depay till Barcelona. Men mittbacken stretar emot och är inte sugen på att lämna Camp Nou.
(Sport)

Aston Villa vill ha Brewster
Liverpools anfallare Rhian Brewster intresserar Aston Villa och klubben sägs vara redo att lägga en bud på 20 miljoner pund för 20-åringen. Brewster var utlånad till Swansea under våren 2020 och gjorde 11 mål på 22 matcher.
(The Sun)

... och/eller Joshua King
Aston Villa har enligt brittiska uppgifter lagt ett bud på 16 miljoner pund för att försöka värva Bournemouths anfallare Joshua King. 
(Telegraph)

Leicester brädar Manchester United?
Leicester ligger nu bäst till för att värva Bournmouths ytter David Brooks. Han har tidigare kopplats ihop med Manchester United.
(MEN)

Morata – ett alternativ för Juventus
Atlético Madrids anfallare Álvaro Morata vill återvända till Juventus och 27-åringen ska ha meddelat tränare Simeone att han vill lämna klubben.
(Corriere dello Sport)

Officiellt: Samardzic flyttar till Leipzig
18-åriga tyska löftet Lazar Samardzic har gjort klart med Leipzig och lämnar därmed Hertha Berlin som han tidigare tillhört.
(Leipzig)

Eliasson erbjuden förlängning
Bristol Citys tränare Dead Holden säger till BBC Bristol att klubben har erbjudit svensken ett nytt kontrakt och att de hoppas att han stannar i klubben.
Ollie Watkins snart i Aston Villa
PL-klubben uppges betala 28 miljoner pund + bonus för Brentfords anfallare.
(BBC)

Batshuayi ska förlänga med Chelsea
... för att sedan lånas ut till PL-konkurrenten Crystal Palace där han ska spendera den kommande säsongen.
(Daily Mail)

Roma intresserade av Giroud
Franska uppgifter bekräftar kontakter mellan Roma och Chelseas anfallare Olivier Giroud. Dock ska inte spelaren ha blivit erbjuden till Rom-klubben utan tvärt om. Roma har hört sig för om övergång för 33-åringen.
(Le 10 Sport)

Leeds försöker övertyga Draxler
PL-nykomlingarna har tagit kontakt med PSG-mittfältaren som har ett år kvar på sitt kontrakt i Paris. Men det kan bli svårt att övertyga tysken, tror...
(RMC Sport)

Officiellt: Ricardo Quaresma i Vitória
Årets bästa spelarpresentation?! *******
Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-09-08 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans