Lagbanner
Sillysvepet: Stjärnan vill bara till Chelsea – Milan hoppas på supertalangen

Sillysvepet: Stjärnan vill bara till Chelsea – Milan hoppas på supertalangen

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:30)

Officiellt: PSG förstärker defensiven
Nu står det klart att Nordi Mukiele lämnar Leipzig efter fyra säsonger och återvänder hem till Frankrike där han framöver kommer representera Paris Saint-Germain.


”Vill bara lämna för Chelsea”
Frenkie de Jong är verkligen inte sugen på Manchester United och ska nu ha sagt att den enda klubben han vill lämna Barcelona för är Chelsea.
(Sport)

Dumfries i stället för Koundé?
Nu när det verkar som att Chelsea går miste om Jules Koundé kommer man i stället att vända blickarna mot Inters holländare Denzel Dumfries.
(Standard)

... som väldigt snart väntas bli klar för Barcelona
Fransmannen och Barcelona fortsätter diskussionerna och det verkar bara vara en tidsfråga innan parterna har kommit överens med varandra.
(Fabrizio Romano)

Leicester ser ut att släppa sin kapten
Mycket talar för att Kasper Schmeichel och Leicester är färdiga med varandra då den danske målvakten – som tillika är klubbens lagkapten – är nära en övergång till franska Nice.
(L’Equipe)

Dags för slutförhandlingar om De Ketelaere
Efter många turer fram och tillbaka hoppas Milan nu kunna ro affären i hamn gällande Charles De Ketelaere. Italienarna och Club Brugge sägs åtminstone vara nära en överenskommelse.
(Sky, via Milan News)

Juventus och Ramsey går skilda vägar
Som väntat går Juventus med på att bryta Aaron Ramseys kontrakt i förtid, som därmed är fri att söka sig om efter en ny klubb.
(Juventus på Twitter)

Supertalangen klar för Bayern München
Blott 17 år gammal lämnar Mathys Tel moderklubben Rennes och hemlandet Frankrike för att testa sina vingar hos Bayern München. Anfallaren betraktas som en av fotbollsvärldens största talanger och hoppas fortsätta utvecklas på tysk mark.
Blåvitt spetsar till offensiven
Saidu Salisu är namnet på IFK Göteborgs senaste nytillskott, som är en 20-årige anfallare från Nigeria och lånas in från Kano Pillars.
(Alltid Blåvitt)

Värnamo värvar från Häcken
Målvakten Jonathan Rasheed väljer efter mer än fem år i klubben att lämna BK Häcken för att återvända till IFK Värnamo där han hoppas på en större chans till speltid.
(IFK Värnamos hemsida)

Augsburg nästa för Rexhbecaj?
24-årige Elvis Rexhbecaj väntas inom kort bli klar för spel med en fjärde klubb i Bundesliga då Augsburg uppges vara nära att köpa loss mittfältaren från Wolfsburg.
(Bild)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

Mörfelt lämnar Mjällby – klar för Degerfors
Albin Mörfelt har under vårsäsongen varit utlånad från norska Vålerenga till Mjällby. Nu har dock Degerfors köpt ut Mörfelt från Vålerenga. 22-åringen lämnar därför Blekinge för Värmland.
(Degerfors)

Newcastle intresserade av Timo Werner
Timo Werner vill inte längre vara kvar i Chelsea. Nu anmäler Newcastle sitt intresse för tyska landslagsanfallaren.
(Christian Falk)

Erdal Rakip är sugen på ett till utlandsäventyr
MFF-mittfältarens kontrakt går ut efter säsongen och är sugen på ett nytt utlandsäventyr. Men med skador i truppen på bl a Mahamé Siby och Oscar Lewicki finns det stort intresse för MFF att bevara Rakip i laget.
(Fotbollskanalen)

DONE DEAL: Filip Dagerstål till Lech Poznan
Blåvittprodukt till St. Johnstone
St. Johnstone, som kom elva i skottska högstaligan i våras, har värvat William Sandford från division 2-klubben Västra Frölunda. Sandford har tillhört IFK Göteborgs akademi.
(St. Johnstone)

Bernd Leno närmar sig Fulham
Arsenal vill verkligen göra sig av med Bernd Leno som är för dyr att ha som backup-målvakt. Det har dock övriga klubbar utnyttjat och lagt bud under marknadsvärdet för att tvinga fram en billig transfer. Nu ska dock Fulham matchat ett pris som Arsenal är okej med.
(Daily Mail)

Milan säljer sin målvaktstalang
22-årige Alessandro Plizzari har erfarenheter från italienska U21-landslaget, men Milan ser ingen framtid för målvakten i klubben. Nu säljs han till Pescara.
(AC Milan)

Isak Jansson till Spanien?
Kalmars 20-årige juvel uppges vara klar för spansk klubb och lämnar isåfall Sverige som bosman, trots Kalmar FFs alla försök om att förlänga kontraktet. Den spanska klubben ska enligt Expressen husera i Segunda Division.
(Sportexpressen)

Man City lånar ut Yan Couto
För två år sedan köpte Manchester City supertalangen Yan Couto från brasilianska Coritiba. Den dåvarande 18-årigen gick direkt ut på lån till spanska Girona och den gångna säsongen spenderade Couto i Sporting Braga. Nu lånar Girona, som numera spelar i La Liga, mittbacken på nytt för kommande tid.
(Girona)

Joel Mumbongo till Tranmere?
Svenske Joel Mumbongo slog igenom 2021 när han fick spela fyra Premier League-matcher för Burnley. Sedan dess har det tyvärr gått utför och han är numera kontraktslös. Nu kommer det uppgifter att League 2-laget Tranmere Rovers vill värva Mumbongo efter ett lyckosamt provspel.
(Football League World)

Landskrona köper loss 20-åring från Djurgården
Det har varit en ypperlig lånesejour i Landskrona för Djurgårdens Melker Jonsson. Nu köper Skåneklubben ut Jonsson och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till och med 2025.
(Djurgårdens IF)


MORGONENS UPPGIFTER (09:45)

Koundé snart i Barcelona
Sevillas försvarare Jules Koundé uppges vara nära en övergång till Barcelona och är redo att skriva på ett fyraårskontrakt. Chelsea har också varit med i kampen om den 23-årige fransmannen.
(The Times)

Frankrike nästa för Gigovic?
Helsingborg har kontrakt med nyckelspelaren Armin Gigovic fram till siste augusti. Nu uppges den franska Ligue 1-klubben Troyes vara på jakt efter 20-åringen.
(Sportexpressen)

Scamacca på plats i London
West Ham är överens med Gianluca Scamacca om ett kontrakt som binder italienaren till London-klubben de närmaste fem åren, med option på ytterligare ett. Hammers betalar 35,5 miljoner pund till den 23-årige anfallarens nuvarande klubb Sassuolo. Läkarundersökning väntar under tisdagen.
(Sky Sports)

50 miljoner euro för Badiashile
Monacos försvare Benoît Badiashile jagas av Sevilla och nu har den franska klubben meddelat att spanjorerna måste hosta upp 50 miljoner euro för att kunna köpa 21-åringen.
(L'Equipe)

Celta Vigo budar på Jesper Karlsson
Den spanska klubben uppges ha erbjudit AZ Alkmaar 10 miljoner euro för Jesper Karlsson, men den holländska klubben ska ha nobbat det första budet.
(Radio Galega)

Officiellt: Krafth förlänger med Newcastle
Ronaldo ska diskutera sin framtid
Cristiano Ronaldos framtid är oklar, men nu är portugisen tillbaka i Manchester. Ett samtal med nye tränaren Erik Ten Hag är planerat för den här veckan och frågan är om superstjärnan blir kvar? Enligt The Sun vill 37-åringen lämna klubben.
(Guardian och The Sun)

Officiellt: Saints värvar från Bordeaux
19-årige Sekou Mara lämnar nedflyttade Bordeaux och fortsätter karriären i Southampton. Anfallaren har skrivit på ett fyraårskontrakt.
(Southampton)

Roma vill låna Bailly
Mourinho letar förstärkningar till försvaret och ett tänkbart namn är Eric Bailly i Manchester United. Klubbarna uppges diskutera ett lån och Mourinho känner väl till spelaren efter deras gemensamma tid i den engelska klubben.
(Sky Sports Italia)

Kandidaterna som kan ersätta Haller
Dortmunds nyförvärv Sebastian Haller har drabbats av cancer och klubben kan komma att behöva agera för att hitta en ersättare under anfallarens frånvaro. På listan över alternativen finns Icardi (PSG), Cordoba (Krasnodar), Piatek (Hertha Berlin) och Dzeko (Inter).
(Sky Sports Tyskland)

Nottingham värvar mittfältare från Stuttgart
Milan lånar ut Maldini
Daniel Maldini, son till Paolo, lånas ut från Milan till Spezia. 20-åringen behöver mer speltid och hoppas få plats på klubbens mittfält. I klubben finns svenskarna Aimar Sher, Albin Ekdal och Emil Holm. 
(Gazzetta dello Sport)

Officiellt: Yakoub lånas ut till Gefle
22-årige Antonio Yakoub lånas ut från Sirius till Gefle inom ramen för ett fotbollsutvecklande föreningssamarbete mellan klubbarna.
– Antonio behöver spela fotbollsmatcher i A-lagsmiljö, säger Ola Andersson, sportchef i Sirius.
(Sirius)

******
Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-07-26 19:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans