Lagbanner
Sillysvepet: Bournemouth vill värva från Barcelona – Chelsea vinner dragkampen om 18-åring

Sillysvepet: Bournemouth vill värva från Barcelona – Chelsea vinner dragkampen om 18-åring

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:45)

Arsenals anfallstalang lånas ut till Ligue 1
Folarin Balogun har länge setts som the next big thing i Arsenal. Men när Arsenal förlängde med Eddie Nketiah och sedan värvade Gabriel Jesus har chanserna till fortsatt PL-speltid minskat. Nu lånas Balogun ut till Reims för hela den kommande säsongen.
(Fabrizio Romano)

Jonathan Levi öppen för att lämna Norrköping, men helst efter säsongen
Levi är inte superglad över IFK Norrköpings svara säsongsinledning och är öppen för nya äventyr, men helst inte mitt under säsongen. ”Att lämna ett lag i den här situationen är inte supersexigt”.
(SportExpressen)

Hammarby, AIK och Elfsborg jagar 16-årig jättetalang
Det har blivit rejält med speltid för 16-årige Adrian Helm i Division 1 för FC Trollhättan, vilket inte gått obemärkt förbi. Hammarby, AIK, Elfsborg och även italienska Torino uppges jaga anfallarens signatur.
(Fotbollskanalen)

KLART: IFK Värnamo får in ytterligare spelare från konkurrent
Nu handlar det om ett lån och det från Malmö FF. 20-årige David Edvardsson är klar för IFK Värnamo säsongen ut.
(IFK Värnamo)

Bournemouth vill värva Neto från Barcelona
Neto har representerat Brasiliens landslag och varit förstemålvakt för klubbar som Fiorentina och Valancia, samtidigt som han fått stå sporadiskt i ligaspelet för Juventus och Barcelona. Nu vill Bournemouth, som är nykomlingar i Premier League, vära den nyblivna 33-åringen.
(Sky Sports)

BK Häcken förlänger utlåningen av Touminen
Det råder ingen brist på offensiva spelare i Häckens trupp. Nu har Hisingsklubben bestämt sig för att förlänga utlåningen av Jasse Tuominen i Tromsö över hela säsongen.
(BK Häcken)

Aston Villa säljer 18-årige Chukwuemeka för £15m
Carney Chukwuemeka har representerat flera engelska ungdomslandslag och ses som en framtida seniorlandslagsspelare. Nu säljer Aston Villa talangen till Chelsea för drygt 15 miljoner pund.
(Chelsea FC)

Marseille och Galatasaray gör upp om Spurs-reject?
Antonio Conte har varit tydlig med att Tanguy Ndombele inte tillhör Spurs framtidsplaner och vill gärna sälja honom. Marseille och Galatasaray uppges vara sugna på den 25-årige mittfältare.
(Sky Sports)

Bernd Leno är på läkarundersökning hos Fulham
Nu är övergången nära. Bernd Leno ska ha varit på läkarundersökning hos Fulham under eftermiddagen.
(Sky Sports)

Manchester City ger upp om Cucurella, går för Gomez istället
Det ser ut som att om Chelsea är närmast Marc Cucurella ifall vänsterbacken inte blir kvar i Brighton. City har därför börjat titta på alternativ och sägs vilja satsa på att locka över 21-årige Sergio Gomez från Anderlecht istället.
(The Athletic)

Chelsea vill dessutom värva en högerback
Cucurella och Chukwuemeka är inte den enda på tapeten för Chelsea, då man också vill få in en till högerback. Kyle Walk-Peters och Denzel Dumfries ska vara huvudspåren.
(Fabrizio Romano)

Playboy-modell vill köpa chileansk mästarklubb
O'Higgins vann överraskande Primera Division 2014, men sedan dess har de inte rosat marknaden och varit på jakt efter en ny ägare. Nu vill den populära Playboy-modellen Daniella Chavez köpa upp klubben med hjälp av Only Fans-donationer.
(Marca)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:45)

”Chelsea redo att spränga banken”
Tydligen ska Thomas Tuchel ha identifierat Milan Skriniar, Denzel Dumfries och Cesare Casadei som de ultimata nyförvärven och ska vara redo att ”spränga Chelseas bankkonto” för att få in trion från Inter.
(Calciomercato)

Leipzig nobbar Citys monsterbud
Josko Gvardiol är en spelare som flera klubbar håller ögonen på och Manchester City ska ha tagit det ett steg längre genom att ha erbjudit Leipzig över 80 miljoner euro för mittbacken. Något tyskarna dock uppges ha tackat nej till.
(Bild)

Officiellt: Stjärnan förlänger med Liverpool
Diogo Jota har varit en frisk fläkt i Liverpool sedan han anslöt från Wolves för två år sedan. Nu står det klart att den portugisiske stjärnan undertecknat ett nytt långtidskontrakt med klubben.


Dortmund väntas presentera anfallare
I och med att Sebastien Haller inte kommer kunna spela under en överskådlig framtid väntas Dortmund plocka in en ny anfallare och ska enligt de senaste uppgifterna vara nära en lösning. Dock nämns inget namn om vem det rör sig om.
(WAZ)

”Jag har inte tackat ja till någon klubb”
PSG vill i sommar göra sig av med Thilo Kehrer och har meddelat den tyske försvararen att han inte längre ingår i klubbens framtidsplaner. De senaste dagarna har han kopplats samman med Sevilla, men nu har 25-åringen själv uttalat sig och menar på att han ännu inte tackat ja till någon klubb.
(Sky, via Transfermarkt)

Kepa närmar sig övergång
Napoli är ute efter en ny målvakt och verkar ha Kepa Arrizabalaga som deras förstaval. Spanjoren ska redan ha påbörjat förhandlingarna med den italienska klubben och saker och ting kan nu gå väldigt snabbt.
(AS)

Sevilla i stället för Roma?
Mycket talar för att Eric Bailly snart har gjort sitt hos Manchester United. Flera klubbar visar intresse för mittbackens tjänster, som dock verkar ha bestämt sig för att nobba en återförening med José Mourinho i Roma för att i stället gå till Sevilla.
(Daily Mail

Vem ska ta över i Norrköping?
IFK Norrköping går just nu oerhört tungt. Men klubben ser ut att närma sig en lösning på tränarfrågan då sportchefen Tony Martinsson menar på att saker och ting är på gång att lossna.
(Fotbollskanalen)

Flera unga spelare lämnar Malmö
I hopp om mer speltid kommer Samuel Kotto, Ismael Sidibé, Emmanuel Igbonekwu och Abdramane Djittéye att lånas ut från Malmö till BK Olympic och Lunds BK.
(Malmös hemsida)

Galatasaray presenterar norrman
Fredrik Midtsjö lämnar AZ Alkmaar för att fortsätta karriären hos den turkiska huvudstadsklubben Galatasaray, som han undertecknat ett treårigt kontrakt med.
Även Brighton nobbar Grillitsch
Det går trögt för Florian Grillitsch att hitta en ny klubb, som står utan kontrakt sedan han lämnade Hoffenheim tidigare i somras. Mittfältaren har nyligen förhandlat med Brighton, som dock valt att dra sig ur – precis som flera klubbar tidigare gjort. Detta då österrikaren och hans representanter sägs ha en mycket taskig attityd.
(Sport1)

Leeds förlänger med trio
Joe Gelhardt, Sam Greenwood och Crysencio Summerville har alla undertecknat nya avtal med Leeds som binder dem till klubben under en längre tid.
(Leeds hemsida)

Stuttgart värvar från Danmark
Anfallaren Luca Pfeiffer hade i fjol en lyckosam lånesejour hos Darmstadt och nu återvänder han till Tyskland. Den här gången till Bundesliga och VfB Stuttgart, som köper loss honom från danska Midtjylland.
(Stuttgarts hemsida)


MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Riqui Puig lånas ut till MLS
Barcelona och LA Galaxy uppges vara nära en överenskommelse om Riqui Puig. Mittfältaren lånas ut till MLS-laget resten av 2022.
(AS)

Everton vill ha Batshuayi
Efter att ha tappat Richarlison är Everton ute efter anfallsförstärkningar och Chelseas Michy Batshuayi är ett alternativ. 28-åringen har varit utlånad från Chelsea i omgångar och spenderade förra säsongen i Besiktas.
(Talksport)

Officiellt: Ramsey presenterad av Nice
... och Schmeichel blir nästa värvning av Nice?
Efter elva säsonger i Leicester är danske Kasper Schemichel på väg att lämna klubben. 35-åringen uppges genomgå läkarundersökning och kontraktsskrivning i Nice under onsdagen.
(Foot Mercato)

Olympiakos vill ha Jordan Larsson
Jordan Larsson är klubblös sedan han slutat spela i AIK och efter att han brutit kontraktet med Spartak Moskva. Nu uppges grekiska storklubben Olympiakos förhandla med 25-åringen om ett kontrakt.
(To10)

Asbaghi blir TV-expert
Poya Asbaghi, som senast tränade Barnsley i Championship, är klar som ny Premier League-expert hos Viaplay.
(Sportexpressen)

”Slonina klar för Chelsea”
Juventus ger inte upp Mertens
Alvaro Morata ser inte ut att komma tillbaka till Juventus och klubben jagar anfallare. Muriel, Martial och Kostic finns bland alternativen men även Dries Mertens som är klubblös efter sina år i Napoli. Juventus har tidigare varit i kontakt med 35-åringen, fått nobben, men ger inte upp jakten.
(Gazzetta dello Sport)

De Ketelaere på plats i Milano
Club Brugges talangfulle offensiva mittfälare Charles De Ketelaere är på plats i Milano för att skriva kontrakt med Milan. Belgaren presenteras troligtvis senare under tisdagen.
(Goal)

United nästa för Huddlestone?
Tom Huddlestone spelade senast i Hull och är kontraktslös. Nu uppges 35-åringen, som är mest känd för sin tid i Tottenham, föra samtal med Manchester United om en roll som spelande tränare för klubbens U21-lag.
(Telegraph)

Chelsea i kontakt med Gvardiol
Blåvitt vill förlänga med Yakob
Kevin Yakob tar kliv efter kliv i IFK Göteborg och 21-åringens kontrakt går ut efter säsongen. Nu bekräftar tränare Mikael Stahre att klubben vill förlänga med den offensiva mittfältaren och att en dialog är igång.
(Fotbollskanalen)

Lönesäkning för Werner – om han får flytta
Timo Werner vill lämna Chelsea för Leipzig för att få mer speltid inför VM, men Thomas Tuchel är inte övertygad om att han vill släppa anfallaren. Werner själv är redo att ge upp delar av sin höga lön för att få till en flytt till Bundesliga.
(Sky Sports Tyskland)

Liverpool förlänger med Jota?
Trots att han har tre år kvar på kontraktet uppges Liverpool vara redo att erbjuda anfallaren Diogo Jota ett nytt kontrakt som knyter honom längre till klubben och ger honom en bättre lön.
(Telegraph)

******
Måndagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-08-02 20:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans