Lagbanner
Sillysvepet: Ferran Sibila till Malmö FF – Chelsea säljer till Londonrival?

Sillysvepet: Ferran Sibila till Malmö FF – Chelsea säljer till Londonrival?

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (19:00)

Tidigare Blåvitt-tränaren klar för Malmö FF
Tillsammans med Poya Asbaghi assisterade Ferran Sibila skutan på Kamratgården. Ihop lyckades de vinna svenska cupen 2020, efter finalvinst mot Malmö. Nu är Sibila klar för just Malmö FF, där han ska jobba med spelarutveckling.
(Malmö FF)

Brescia vill värva Jallow
IFK Göteborgs högerback Alexander Jallow kan vara på väg till italienska Serie B-klubben Brescia. I Blåvitts trupp finns Emil Salomonsson tillgänglig att ta över startplatsen om Jallow skulle säljas.
(Sportbladet)

Leicester nekar ytterligare ett storbud på Fofana
Chelsea ska ha erbjudit £70m för Fofana, med ytterligare £10m i bonusar. Det ska vara Chelseas tredje försök för att locka över mittbacken. Men Leicester sitter lugnt i båten och har avvisat Londonklubben ännu en gång.
(Sky Sports)

Crystal Palace till värva tillbaka Chelsea-mittfältaren
Conor Gallagher var suverän för Crystal Palace under den gångna säsongen dit han var utlånad från Chelsea. I lördags fick 22-åringen starta för Chelsea i 3-0-förlusten mot Leeds. Nu vill Patrick Viera göra allt för att få tillbaka Gallagher och är redo att buda £35m.
(Daily Mail)

Manchester United vill värva Newcastlestjärnan
Allan Saint-Maximin dribblade upp Man City-försvaret på läktaren vid flera tillfällen under helgens ligamatch. Men det kan vara fransosens sista framträdande i svart och vitt, för nu ser United yttern som en bra förstärkning till Ten Hags lagbygge.
(Media Foot, via Fotbolltransfers.com)

... ”He's going nowhere”
Newcastles tränare Eddie Howe bemöter inte ryktena med något medgivande, istället förkunnar Howe att Allan Saint-Maximin inte är till salu.
(Newcastle World)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:50)
Gordon ber om flytt till Chelsea
Anthony Gordon uppges ha sagt till sin klubb Everton att han vill flytta. Återstår för Chelsea att enas med Everton om en övergång som kan gå på 60 miljoner pund.

Everton utmanar om Joao Pedro
Everton ska matcha Newcastles bud på Watford-spelaren uppger källor i England.
(Daily Mail

”United överens med Gakpo”
Holländaren Cody Gakpo kan vara på väg till Old Trafford. Manchester United uppges ha gjort klart med de personliga villkoren för yttern. Återstår att komma överens med PSV Eindhoven.
(Caught Offside

Kluivert har siktat in sig på England
Fulham är den önskade destinationen för Justin Kluivert, men Roma och London-klubben ska fortfarande vara en bit ifrån varandra i förhandligarna.
(GianlucaDiMarzio)

Sevilla kan buda på Laborde
Lille, Newcastle och Sevilla har alla visat intresse för Rennes-anfallaren. Nu väntas Sevilla göra slag i saken för spelaren som värderas till över 20 miljoner euro.
(GFF

Chelsea har lagt bud på Aubameyang
15 miljoner euro + bonus påstås den engelska klubben erbjuda för Barcelonas anfallare. Akanji vill till Inter
Inter har uppgetts hålla nära koll på Dortmunds försvarare Manuel Akanji. Nu påstås spelaren själv föredra en flitt till Milano i sommar.
(Ekrem Konur)

“Eric Bailly klar för Marseille”
Avtalet med Man United ska ha gjorts klart under måndagskvällen. OM lånar in försvararen under säsongen och har fått med en utköpsklausul på tio miljoner euro i kontraktet.
(L’Equipe

Jullien lämnar Celtic
Franske mittbacken Christopher Jullien gör i dag sin läkarundersökning. Han återvänder till Frankrike för spel med Montpellier.
(Sky Sports

***
MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Officiellt: United presenterar Casemiro
På måndagskvällen presenterade Manchester United värvningen av Casemiro från Real Madrid.
Två alternativ för Arsenal
Arsenal uppges vilja värva Leicesters Youri Tielemans men om affären inte går i lås så finns två andra alternativ: Milans Sandro Tonali och Brightons Moises Caicedo.
(Daily Star)

... och Pepe kan flytta till Leicester
Arsenals Nicolas Pepe omgärdas av flyttrykten och nu uppges Leicester intresserade av 27-åringen. Tidigare har Nice visat intresse för högeryttern.
(The Sun)

Besiktas nära en värvning av Hien
Djurgårdens mittback Isak Hien är nära en flytt från Allsvenskan. Hellas Verona och Toriono har tidigare visat intresse, men nu verkar turkiska Besiktas leda jakten på 23-åringen. Enligt turkiska uppgifter betalar klubben 3,1 miljoner euro till Djurgården när Hien skriver på ett fyraårskontrakt. Läkarundersökning ska ske under onsdagen.
(A Spor)

”Newcastle överens med Watford”
Nu verkar klubbarna vara överens om en flytt från Watford till Newcastle för Joao Pedro. Premier League-klubben är redo att hosta upp 30 miljoner pund för den 20-årige anfallaren.
(The Sun)

Umiti snart i Lecce?
Bayern intresserade av Frenkie de Jong
Manchester United jagar Barcelonas Frenkie de Jong, men nu uppges Bayern München också vara intresserade av mittfältaren. Det ska i så fall handla om ett lån med köpoption vid slutet av säsongen.
(Sport)

Chelsea och Everton förhandlar om Gordon
Evertons vänsterytter Anthony Gordon finns på Chelseas önskelista och enligt uppgifter har klubbarna långt gångna förhandlingar om 21-åringen. En affär kan bli klar under veckan.
(The Times)

... och Chelsea är intresserade av Leao
London-klubben vill förstärka med en anfallare och Milans Rafael Leao är ett alternativ. Chelsea uppges ha haft kontakt med Milan i helgen för att diskutera en övergång.
(A Bola)

Milan vill förstärka med Tanganga
Tottenhams mittback Japhet Tanganga kan vara på väg till Serie A. Milan vill plocka in 23-åringen på lån med en köpoption.
(Gianluca Di Marzio)

... och Milan lånar ut Roback
Den unge svenske anfallaren Emil Roback är väg till Nordsjælland för att få nödvändig speltid.
(Tuttomercatoweb)

Wolves plockar in Kalajdzic?
Sasa Kalajdzic kan lämna Stuttgart för Wolverhampton. Förhandlingar pågår om 25-åringen som har ett kontrakt som går ut nästa sommar.
(Sky Sports Tyskland)

******
Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-08-23 19:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans