Lagbanner
Sillysvepet: Storklubbarna jagar Traoré – trio ute efter Lacazette

Sillysvepet: Storklubbarna jagar Traoré – trio ute efter Lacazette

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

City och Juve leder Traoré-racet
De två klubbarna påstås göra upp om eftertraktade Adama Traoré, om Wolverhampton inte lyckas kvalificera sig till Champions League. Tidigare har även Barcelona visat intresse.
(ESPN)

Inters drag för att snuva Barcelona
Det är ingen hemlighet att Barcelona vill Inter-anfallaren Lautaro Martínez. Övergången har i det närmaste ansetts vara klar, men nu ser Inter en sista chans att rädda kvar sin 22-åring genom att erbjuda honom ett förnyat kontrakt med dubblad lön. Utköpsklausulen ligger på 111 miljoner euro – 1,2 miljarder kronor – och Barça uppges ha "reserverat pengar" för affären.
(Mundo Deportivo)

Solskjaer flörtar med Nathan Ake?
”Vi behöver en vänsterfotad mittback, kör hårt”, uppges Man Uniteds manager ha sagt till Bournemouths försvarare. Chelsea har en återköpsklausul för Nathan Ake.
(Telegraph

Rangnick tar över
Det har varit på gång länge. Nu rapporterar italiensk media att Ralf Rangnick är klar för Milan. Där uppges han bli ansvarig för: coachning, värvningar och… läkarteamet.
(Football Italia)

Deadline och prislapp på Jadon Sancho
120 miljoner euro före den 10 augusti. Det är Dortmunds krav för att släppa sin spelare. Svarar Manchester United på det?
(Bild)

Schalke 04 jagar Sebastian Andersson
Svenskens framfart i Bundesliga och Union Berlin – tolv mål den här säsongen – har inte gått ombemärkt förbi. Nu förnyas spekulationerna om Schalke 04:s intresse för Sebastian Andersson. Utköpsklausulen för Sebastian Andersson uppges återigen ligga på 5 miljoner euro – motsvarade ca 50 miljoner kronor. 
(Bild)

Arsenal förhandlar med Real Madrid
Spanska mittfältsstjärnan Dani Ceballos har fått en nystart i Arsenal. Lånet med Real Madrid går dock ut efter säsongen, men nu bekräftar tränaren Mikel Arteta att man för samtal med den spanska storklubben om att förlänga lånet: "Vi äger inte spelaren och behöver ha en dialog med dem för att se vad vi kan göra".
(Guardian)

... och trio ute efter Lacazette
Juventus och Atlético hör sig för och ska ha kontaktat anfallarens omgivning. Även Inter finns med i bilden när flyttryktade Alexandre Lacazette kan lämna Arsenal efter säsongen.
(L'Equipe

Camavinga och "frestelsernas sommar"
Rennes 17-åriga stjänskott har att välja på. Blir det en säsong till i Bretagne? Det är svårt att stå emot när Real Madrid, Bayern München, Dortmund, Juventus och Barcelona alla trycker på för en övergång.
(L'Equipe)

David som Osimhens ersättare?
Med Victor Osimhen på väg bort jagar Lille nästa goda, ekonomiska, affär. Siktet är inställt på Gents Jonathan David. Priset tros hamna på omkring 30 miljoner euro.
(HLN)

Neymar mot Dembélé och Griezmann
AS gamla rykte om att Barcelona förbereder ett erbjudande om en bytesdeal med Paris har fått ny fart i europeisk media under tisdagen. En affär som PSG kan tänkas acceptera?
(Express)

"Benfica vill verkligen ha Sousa"
Krisande Bordeaux kan tappa sin tränare Paulo Sousa, som redan meddelat att han vill lämna. Benfica trycker på efter att ha sparkat Bruno Lage.
(France Football)

Officiellt: Rennes presenterar Terrier
Franska ligatrean fortsätter att satsa inför nästa säsong. Förre Lyon-yttern har skrivit på för fem år.

Superlöftet kan lämna allsvenskan
En av allsvenskans största talanger, Armin Gigovic, har dragit blickarna till sig från flera utländska klubbar. Aftonbladet har uppgett att Anderlecht har lagt ett bud på 18-åringen. Efter gårdagens möte med Djurgården, där Gigovic blev målskytt, så kunde HIF-mittfältaren inte ge några löften om att han stannar säsongen ut i klubben.
(Fotbollskanalen)

Chelsea redo att dumpa stjärnor
London-klubben gör allt för att lägga beslag på Bayer Leverkusens stjärna Kai Havertz. Problemet? Tyskarna vill ha en dryg miljard kronor för sin 21-åring – och i coronakrisens spår finns inte pengarna för Chelsea. Klubben är därför redo att släppa sex spelare, däribland Marcos Alonso, Emerson Palmieri och Michy Batshuayi.
(Daily Express

... och växlar upp för Milinkovic-Savic?
Prislappen uppges ha sjunkit till 70 miljoner euro och Chelsea ska accelerera för att sno åt sig Lazio-mittfältaren före PSG, Man United och Real Madrid.
(talkSPORT

Martínez redo att lämna Bayern
Den spanske mittfältaren Javi Martínez uppges vara på väg bort från Bayern München efter åtta säsonger i klubben. Någon ny klubbadress för 31-åringen har däremot inte nämnts i ryktena.
(WAZ)

City kan låna ut Angeliño igen
RB Leipzig och Manchester City förhandlar nu med varandra om att förlänga låneavtalet för vänsterspringaren Angeliño. 23-åringen har sedan deadline day i januari representerat Bundesliga-klubben.
(Daily Mail)

”Vill att Messi stannar i Barcelona”
Igår skrev vi att Lionel Messi kopplats ihop med Manchester City. Detta är dock inget som Pep Guardiola vill kommentera. Messis tidigare coach hoppas dock att argentinaren stannar kvar i FC Barcelona och inte lämnar.
(Goal)

*** *** ***

MÅNDAGENS SILLYSVEP

SVENSKAFANS.COM2020-07-07 18:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans