Lagbanner
Sillysvepet: Perisic på Barcelonas radar

Sillysvepet: Perisic på Barcelonas radar

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:05)

Perisic på Barcelonas radar
Efter Ivan Perisics imponerande insatser i EM 2016 har Barcelona fått upp ögonen för Interspelaren. Först och främst är de på jakt efter Celta Vigos Nolito, men om den affären kraschar är det Perisic som står överst på önskelistan.
(SPORT)

Blanc ut och Emery in?
Blanc får i runda slängar 22 miljoner euro som kompensation för att han tvingas lämna PSG i förtid. Unai Emery utpekas som hans efterträdare, och vissa källor uppger att han kommer att presenteras redan i inledningen på kommande vecka.
(MARCA)
 
Joe Allen väcker intresse
Sevilla uppges vara på jakt efter Liverpools Joe Allen. Mittfältaren har imponerat på spanjorerna men även Swansea sägs vara på jakt efter Allen. Prislappen på spelaren sägs ligga runt 12 miljoner euro.
(MARCA)
 
Mkhitaryan till Premier League?
Borussia Dortmund är villiga att lyssna på Manchester United i deras jakt på Henrikh Mkhitaryan. Dock får Man U räkna med att hosta upp ett belopp runt 40 miljoner pund för att det skall kunna bli en affär. Deras tidigare bud på 25 miljoner pund avfärdades av tyskarna.
(SkySports)
 
Klinsmann på väg till Southampton?
USA:s förbundskapten har dykt upp i spekulationerna som ersättare till Ronald Koeman. Även Manuel Pellegrini har varit på tapeten, men efter många diskussioner har klubben beslutat sig för att stryka hans namn på listan över tänkbara kandidater.
(Daily Echo)
 
Ranieri ger inte upp Deeney
Leicester uppges fortsatt spana på Watfords anfallare Troy Deeney. Leicester har fått avslag på två tidigare bud, men sägs nu vara beredda att betala omkring 30 miljoner pund för spelarens signatur.
(SkySports)
 
Olympiakos guldtränare lämnar klubben
Det var en högst oväntad nyhet som läckte ut vid lunchtid under torsdagen. Olympiakos tränare Marco Silva hade lämnat in en förfrågan om att lämna sin tränarroll på grund av personliga anledningar och förfrågan godkändes av storklubben från Piraeus.
(Greklands-red på SvenskaFans)
 
Everton på jakt efter Nani
Nanis framfart i EM 2016 har imponerat på klubbarna i Premier League, och nu påstås Everton förbereda ett bud på den före detta Man United-spelaren som i skrivande stund representerar Fenerbahce.
(SkySports)
 
Malaga värvar från ligarivalerna
Malaga har nu knutit till sig den eftertraktade mittfältaren Jony Rodriguez. Rodriguez som i stor grad bidrog till att Sporting Gijon kunde behålla sin plats i La Liga, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år.
(SkySports)
 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (16:30)

Vardy stannar i Leicester
Leicester-anfallaren tackar nej till Arsenal och stannar hos PL-mästarna – med ett nytt kontrakt i fickan. Leicester påstås trots detta ändå vara sugna på att värva Deeney från Watford.
(Sky Sports
 

Chelsea sugna på Morata
Anfallaren är tillbaka i Real Madrid. Chelsea sägs ha inlett samtal och vara villiga att lägga närmare 50 miljoner euro för att få över honom till London. Real väntas vilja ha mer än så.
(Independent

Ronaldo stannar i Real Madrid
Det skriver Marca som säger att ett nytt kontrakt ligger och väntar på honom i Madrid. Portugisen kommer att avsluta sin ”elitkarriär” i klubben, menar man.
(Marca

Napoli tackar nej till 25 miljoner euro
Det är Stoke som sägs ha lagt ett bud på anfallaren Gabbiadini. Budet kan komma att höjas när även West Ham kan ge sig in i jakten.
(Football Italia

Konkurrens om Douglas Santos
Liverpool sägs ha lagt ett bud på den brasilianske vänsterbacken, men får konkurrens av bland andra Dortmund och Barcelona för att signa 22-åringen.
(Daily Express

Ghezzal har klubbar efter sig
Lyons ytter hade en fin vårsäsong och nu ryktas både Valencia och Liverpool vilja ha honom. Nya uttalanden från klubbens president Aulas gör att många tror på en flytt för Ghezzal.
(Foot Mercato
 
Officiellt: Henri Bedimo till Marseille
Lyons tidigare ytterback flyttar söderut och ersätter därmed Benjamin Mendy som lämnat för Monaco. Bedimo går på fri transfer.
                         
Fiorentina vill ha Sirigu
Den italienska EM-målvakten har inte fått mycket speltid i Paris den senaste tiden och nu meddelas det att Fiorentina försöker locka över honom från PSG.
(Gianluca Di Marzio

Griezmann förlänger - Vrsaljko klar
Franske Antoine Griezmann är nu knuten till Atlético de Madrid till 2021 och kommer att kosta 100 miljoner euro att köpa loss. Samtidigt meddelas att Vrsajlko har klarat sin läkarundersökning med klubben.
(Atlético på SF

Officiellt: Niko Kranjcar klar för Rangers
Rangers laddar för nästa säsong i Skottlands högstadivision och nu har veteranen Nico Kranjcar skrivit på för klubben.
(Rangers)

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

385 miljoner kan övertyga Schalke?
Manchester City ger inte upp Schalkes unge mittfältare Leroy Sane och erbjuder nu den tyska klubben 385 miljoner kronor för 20-åringen.
(Daily Mail)

Mourinho vill ha Aaron Ramsey
Manchester Uniteds nye boss Mourinho vill köpa Arsenals mittfältare Aaron Ramsey. United är villiga att betala 450 miljoner kronor för 25-åringen.
(The Sun)
 
Silly Season Neymar
Känslan är att det kommer snackas om Neymar hela sommaren… Nu kommer rykten från Spanien om att Neymar och Barcelona inte kommer överens om nytt kontrakt och att brassestjärnan kan lämna klubben. Som ersättare kan klubben komma att värva Atléticos franske anfallare Griezmann eller Juventus Paulo Dybala.
(Mundo Deportivo)

Juventus förhandlar om Batshuayi
Juventus vill köpa Marseilles belgiske anfallare Michy Batshuayi och har lagt ett bud på ca 350 miljoner. Men Marseille vill ha drygt 100 miljoner till.
(Tuttosport

Wesley Sneijder kan dyka upp i Everton
Turkisk media skriver att den 32-årige holländska mittfältaren som spelar i Galatasaray kan bli Ronald Koemans första värvning. Sneijder har en utköpsklausul i sitt kontrakt på ca 73 miljoner kronor.
(SonDakika)

… och Koeman vill ha Nani?
Det kan bli en återkomst till Premier League för den portugisiske anfallaren Nani som såldes från United till Fenerbahce förra sommaren. Evertons nye boss Ronald Koeman vill ha 29-åringen.
(Daily Express)
 
Tottenham för samtal med Roma
London-klubben vill köpa Romas anfallare Antonio Sanabria och samtal klubbarna emellan ska ha inletts.
(Daily Mirror)

Prislappen klar på Sadio Mane
Vi skrev tidigare i veckan om Liverpools intresse för Southamptons 24-årige anfallare från Senegal, Sadio Mane. Southampton har nu satt prislapp på anfallaren: 320 miljoner kronor.
(Daily Mail)
 
West Ham lägger bud på Zaza?
Leicester och Swansea har visat intresse för Juventus anfallare Simone Zaza. Nu ger sig West Ham in i jakten och London-klubben är redo att lägga ett bud på ca 190 miljoner kronor.
(Guardian)
 
Från Atalanta till Swansea?
Atalantas 30-årige mittfältare Luca Cigarini finns på Swanseas radar. Premier League-klubben är inte ensamma om sitt intresse för spelfördelaren utan även Fiorentina och Genoa nämns som potentiella framtida klubbar.
(South Wales Evening Post)

Watford dubblar lönen för Deeney
Anfallaren och lagkaptenen Troy Deeney lockar till sig intresse från framförallt Leicester. Nu erbjuder Watford att dubbla lönen om 27-åringen stannar i klubben.
(Telegraph)
 
West Bromwich vill också ha Townsend
Newcastles Andros Townsend ser inte ut att följa med klubben ner i Championship. Många klubbar är intresserade av 24-åringens tjänster. WBA är redo att göra sig av med Callum McManaman och knyta upp Townsend istället.
(Express and Star)
 
******
Onsdagens Sillysvep: ”Schalke snuvar Man United”
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-06-23 21:05:00

Fler artiklar om SvenskaFans