Lagbanner
Sillysvepet: Guidetti till 2. Bundesliga? – Bordeaux ger upp Benteke

Sillysvepet: Guidetti till 2. Bundesliga? – Bordeaux ger upp Benteke

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:15)

Guidetti till 2. Bundesliga?
Det har gått lite upp och ner för John Guidetti i spanska Alaves, och nu tyder det mesta på att han lämnar Spanien för att istället pröva lyckan Hannover 96 i den tyska andradivisionen. Om låneuppgörelsen faller på plats innebär det att Guidetti kommer att återförenas med barndomskamraten Miiko Albornoz från tiden i Brommapojkarna.
(Sportexpressen)

Villa tätt på landslagsman
Aston Villa ligger bra till i jakten på Genks forward Mbwana Samatta som även representerar Tanzanias landslag. Inga kontrakt är skrivna, men ryktena säger att Villa strax har rott övergång i hamn för en summa runt 8,5 miljoner pund.
(East Lothian Courier

Bordeaux ger upp Benteke
Bordeaux har haft ögonen på Crystal Palaces Christian Benteke ett tag, och länge såg det ut som att de skulle ro i hamn en lånuppgörelse säsongen ut. Men nu drar fransmännen sig ur diskussionerna då de inte är villiga att betala den summa på 500 000 pund som Palace hade förhoppningar om att casha in.
(Sky Sports)

Pogba kan bli en ”legendar”
Man United-bekantingen Lee Sharpe tycker att klubben skall göra ”allt de kan” för att behålla Paul Pogba, som han menar kan bli en ”legendar” i Man united. Det mesta tyder dock på att Pogba under sommaren antingen kritar på för Real Madrid eller återvänder till Juventus där han spelade innan flytten till England.
(Sky Sports)

Xavi bekräftar sitt ”nej” till Barcelona
Barcelona-ikonen Xavi har bekräftat att han ratade ett bud från den katalanska storklubben om att ta över rodret efter Ernesto Valverde som fick sparken tidigare i veckan. Efter Xavis ”nej tack” föll lotten istället på den före detta Real Betis-tränaren Quique Setien som nu håller på att installera sig på Camp Nou.
(Sky Sports)

Samuelsen drar till Hull
West Hams Martin Samuelsen har haft det motigt i London och nu är det klart att han packar trunken för att pröva lyckan i Hull i engleska Championship. Kontraktet löper fram till juni 2022.
(West hams officiella hemsida)
 
Engelsk duo drar i fransman
Le Mans, som hör hemma i den franska andradivisionen, har gett Stephane Diarra tillåtelse att lämna klubben under januarifönstret om det kommer ett konkret bud på spelaren. Le Mans klubbchef säger att de ännu inte fått något bud på Diarra, men sedan tidigare är det känt att såväl Newcastle som Everton har ögonen på spelaren. 
(Sunderland Echo

Bogdan kvar i Hibernian säsongen ut
Skotska Hibernian FC:s keeper Adam Bogdan har förlängt sitt kontrakt juni ut. Egentligen skulle han träda tillbaka här i januari, men nu behövs hans tjänster på Easter Road även resten av säsongen. 
(Hibernian FC:s officiella hemsida)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:15)

”United överens med Fernandes”
Manchester-klubben ska ha allt på plats med Sportings Bruno Fernandes. Klart är det ändå inte – än. Portugiserna vill ha 80 miljoner euro, just erbjuder United 60. Förhandlingar pågor.
(ESPN

Umtiti aktuell för Spurs
Barcelona ska ha erbjudit sin världsmästarmittback Samuel Umtiti till Tottenham samtidigt som Mourinho rapporteras vilja ha in en ny försvarare i januari. Perfect match?
(Goal

Arsenal förbereder bud på Bruno Guimaraes
Athletic Paranaense ska ha nobbat Benfica och Gunners är nu favoriter till att värva mittfältaren för omkring 30 miljoner euro.
(Fox Sports Brazil)

Prislapp på Tonali – Juventus favoriter
Brescia har nu satt ett pris på mycket eftertraktade 19-årige mittfältaren Tonali. 50 miljoner euro kostar det att lösa spelaren som kopplats ihop med Juventus, som kan få konkurrens från Inter och båda Manchester-klubbarna i England.
(Corriere dello Sport)

”United eller Chelsea för Soumaré?”
Lilles box-to-box-mittfältare Boubakary Soumaré ser ut att hamna i England. Vilken av klubbarna det blir lär vi inte få veta före Lille möter PSG i slutet av januari. Före detta tänker man inte släppa 20-åringen.
(Sky Sports)

Manchester City går för Ivan Morante
Pep Guardiola vill värva Villarreals 19-åring Ivan Morante, men lär få hård konkurrens från sin tidigare klubb Barcelona som också tittar närmare på mittfältaren.
(Marca och Telegraph)
 
”Özil stannar kontraktet ut”
Flyttrykten omger Arsenals Mesut Özil. Nu tror sig Goal veta att han kommer att spela av sitt kontrakt i London. Det innebär att han i så fall blir kvar hos Gunners till juni 2021.
(Goal

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Moyes vill låna Barkley
West Hams tränare David Moyes vill förstärka laget genom att låna in Chelseas Ross Barkley. En affär känns dock avlägsen då mittfältaren spelar regelbundet hos rivalen.
(Mirror)
 
Liverpool vill ha Havertz till sommaren
Premier League-klubben är villiga att betala 107 miljoner pund för Leverkusens mittfältare Kai Havertz. 20-åringen har också ögonen på sig från Barcelona, Bayern München och Manchester United.
(Mirror)
 
Italiensk bytesaffär stoppas?
En affär mellan Inter och Roma för att byta spelarna Politano och Spinazzola har diskuterats under veckan. Nu verkar Inter dra i handbromsen och ber om ytterligare läkarundersökning av Spinazzola.
(Corriere dello Sport)
 
Real Madrid värvar ung brasse
Den spanska storklubben är nära en värvning av den 17-årige brassen Reinier från Flamengo. Övergången kan bli klar under de närmsta dagarna.
(Marca)
 
Le Havre nobbar Lyons bud på Kadewere
Tidigare Djurgården-anfallaren Tino Kadewere är Ligue 2:s skyttekung just nu. Lyon har lagt ett bud på sju miljoner euro för hans tjänster när Memphis Depay är skadad. Le Havre tackar nej och tror att man kan få mycket mer. Fera engelska klubbar visar intresse.
(L’Equipe
 
Parterna långt ifrån varandra gällande Cavani
Atletico Madrid vill värva PSG-anfallaren Edinson Cavani, vars nuvarande kontrakt går ut till sommaren. Den spanska klubben vill betala 10 miljoner euro och få spelaren direkt. PSG vill ha 30 miljoner euro.
(Marca)
 
Sevilla vill också ha Piatek
Milans anfallare Krzysztof Piatek har ryktats vara nära en flytt till Tottenham. Nu ger sig Sevilla in i kampen om 24-åringen.
(Mail)
 
******
Onsdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-16 20:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans