Lagbanner
Sillysvepet: Liverpool kan göra en storrensning – Özil lämnar för Turkiet?

Sillysvepet: Liverpool kan göra en storrensning – Özil lämnar för Turkiet?

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Officiellt: Werner klar för Chelsea
Anfallare Timo Werner har skrivit på kontraktet med Chelsea. Kontrakt uppges gälla till 2025 och Leipzig ska få cirka 53 miljoner euro för 24-åringen.
(Chelsea på SvenskaFans)

Besiktas nästa för Robin Olsen
Vi har skrivit om att Romas Robin Olsen är intressant för Sporting. Nu uppger turkisk media istället att Besiktas kan bli nästa destination för svensken. Klubben vill låna in landslagsmålvakten och ska redan vara överens med Roma.
(Aksam Spor)

Milan vill ha Real Madrids Jovic
Real Madrids anfallare Luka Jovic kan vara på väg till Milan. Serben kan bli ersättare för Zlatan nästa säsong. Enligt uppgifter vill Milan låna 22-åringen med en köpoption.
(Sempre Milan)

"Bayern förlänger med Coutinho"
Han tillhör Barcelona och har placerats i många klubbar till hösten. Nu meddelas att Coutinho stannar i Bayern München åtminstone till säsongen är avslutad och Champions League-spelet är klart.
(Sky Tyskland)

"Henrichs på väg till Leipzig"
Monacos 23-årige ytterback har tre år kvar på kontraktet men till tillbaka till Tyskland. Leipzig är den troligaste adressen menar tysk media.
(Sport Bild)

"Jag vill stanna i Milan"
Lucas bror, Theo Hernandez, har även han kopplats ihop med PSG. Milan-försvararen själv har dock inga flyttplaner den närmaste tiden.
(Football Italia)

Förhandlingar om nytt kontrakt för Brozovic 
Inters mittfältare Marcelo Brozovic är viktig för laget. Nu ska klubben vara redo att ge 27-åringen ett nytt lukrativt kontrakt som sträcker sig fram till 2023. Kontraktet skulle ersätta det nuvarande som innehåller en utköpsklausul, som Inter vill få bort.
(Tuttosport via Football Italia)

Kalulu på plats – med femårskontrakt
Pierre Kalulu är på plats i Milano och har skrivit under ett femårskontrakt med Milan. Den tidigare Lyon-spelare kommer på fri transfer och förväntas börja träna med laget direkt.
(Tuttomercatoweb)

"Nolito" klar för Celta Vigo
Kontroversiellt när Celta Vigo tillåts göra en "extravärvning" för att deras reservmålvakt skadats - och man då väljer att ta in en... anfallare.
(Celta Vigo och Football Espana)

Klopp dumpar sex spelare
För att kunna förstärka laget uppges Liverpools tränare vara redo att göra sig av med sex spelare. Bland spelarna nämns Naby Keita, Xherdan Shaqiri, Divock Origi och Dejan Lovren.
(The Sun)

... och Keita kan återförenas med Rangnick
Liverpools mittfältare Naby Keita ryktas vara på väg bort från klubben. När Ralf Rangnick tar över Milan så uppges han även plocka in sin tidigare favorit från Leipzig.
(Express)

Turkiet nästa för Özil?
Tiden i Arsenal kan snart vara förbi för Mesut Özil, vars höga anseende sjunkit avsevärt under det senaste året. Nu kopplas mittfältaren samman med en övergång till Turkiet och närmare bestämt Istanbul Basaksehir, som har starka kopplingar till president Erdogan.
(Sport1)

Kruse lämnar Fenerbahce
På eget bevåg har Max Kruse valt att riva sitt kontrakt med Fenerbahce. Anfallaren har tidigare uppgetts vantrivas i Turkiet och har nu alltså bestämt sig för att lämna – vilket klubben är allt annat än nöjda med då man kommer vidta juridiska åtgärder.
(Fenerbahces hemsida)

Sheffield sugna på supertalangen
Emmanuel Dennis är ett namn som blivit allt hetare och 22-åringen jagas av flertalet klubbar. Nu verkar även Sheffield United fått upp ögonen för anfallaren och sägs vara villiga att göra ett försök att locka över honom till de brittiska öarna.
(Voetbal Primeur)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-18 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans