Lagbanner
Sillysvepet: Bud på Aké accepterat

Sillysvepet: Bud på Aké accepterat

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Novakovic tycker till om AIK:s tränarjakt
Ännu har ingen ny tränare presenterats sedan Rikard Norling fick sparken.


...Jildefalk leder AIK på söndag om ingen ny tränare är presenterad
På söndag spelar AIK sin nästa match i Allsvenskan när Kalmar står för motståndet. Är ingen ny chefstränare på plats innan dess kommer AIK ledas av Patric Jildefalk.
(DN)

Treårskontrakt för Veltman
Brighton har värvat den nederländska försvarsspelaren Joel Veltman som ansluter till sydkustklubben efter många säsonger i Ajax.
(Brightons hemsida)

Ägarbytet i Newcastle blir inte av
Sedan ett par månader tillbaka har det skrivits om att Newcastle eventuellt ska få nya ägare från Saudiarabien. Men idag har det saudiska konsortiumet beslutat sig för att inte gå vidare i sitt försök att köpa Newcastle.
(BBC Sport)

Pirlo blir tränare
Den tidigare italienska mittfältsgiganten Andrea Pirlo blir ny coach för Juventus U23-lag.
Zlatan skriver på i veckan?
Det verkar bli en fortsättning för Zlatan i Milano. Ett nytt kontrakt kan signeras redan denna veckan enligt italienska uppgifter.
(Gazzetta dello Sport)

Bud på Aké accepterat
Manchester City har fått sitt bud värt omkring 41 miljoner pund accepterat av Bournemouth gällande mittbacken Nathan Aké. 25-åringen förväntas således inom kort att presenteras som en Manchester City-spelare.
(Sky Sports)

Officiellt: Dyrestam flyttar till Norge
Mikael Dyrestam återförenas med Mikael Stahre och kommer skriva på ett kontrakt med Sarpsborg. 28-årings kontrakt med grekiska Xanthi gick ut i somras och han ansluter på free transfer.
(Sarpsborg)

Tidigare ÖFK-spelare på MFF:s radar
Mittbacken Sotirios Papagionnopoulos, tillvardags i FC Köpenhamn, har attraherat intresse från andra sidan av Öresund. MFF är på jakt efter en ny mittback och har ställt in siktet på den tidigare Östersunds försvararen.
(Sportbladet)


PL-klubbar följer Alaba
Det är fortsatt oklart om David Alaba blir kvar i Bayern München eller ej. Både Chelsea och Manchester City följer Alabas situation i Bayern och är redo att värva 28-åringen ifall han inte skriver på ett nytt kontrakt med klubben. Alabas kontrakt med Bayern går ut 2021.
(Telegraph)

Alexis Sanchez vill stanna i Inter
Chilenaren är utlånad från Manchester United till Inter och han vill inte tillbaka till England. Frågan är hur det löses ekonomiskt? 31-åringen har en hög lön och två år kvar på sitt kontrakt med United.
(Daily Mirror och Daily Telegraph)

Inter Miami budar på Suárez
MLS-tillskottet, lett av David Beckham, hoppas att man kan övertala uruguayanen Luis Suárez att flytta över Atlanten. 33-åringen verkar dock inte särskilt intresserad av en flytt från Katalonien ännu då kontraktet går ut först nästa sommar.
(Mundo Deportivo)

"Barcelona redo att släppa Braithwaite"
Det verkar inte bli någon särskilt lång sejour i FC Barcelona för dansken Martin Braithwaite. Den tidigare Leganés-anfallaren är nämligen på klubbens utelista och kan lämna redan i sommar, efter blott ett halvår i klubben.
(Mundo Deportivo)

Officellt: Milosevic klar för Vejle
Mittbacken Alexander Milosevic är klar för danska klubben Vejle. 28-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.
(Vejle)

Liverpool värvar ny försvarare?
Efter att Dejan Lovren lämnat Merseyside hoppas Jürgen Klopp att Bournemouths försvarare Lloyd Kelly kan täcka upp för kroaten. 21-åringen kan spela både som mittback och som vänsterback – två positioner som Liverpool vill täcka upp.
(Express)

”Özil lämnar först 2021”
Enligt Goal har Mesut Özils agent sagt att hans klient inte kommer att lämna Arsenal den här sommaren. Däremot menar han att det är 90% sannolikt att tysken lämnar sommaren 2021 då 31-åringens kontrakt går ut.
(Goal)

Allt klart för att presentera Osimhen
Lilles anfallare Victor Osimhen är nära en övergång till Napoli. Den italienska klubben betalar 70 miljoner euro, samt tio miljoner euro i bonusar, för 21-åringen som förväntas presenteras inom kort.
(RMC Sport)

”Inga bud på Havertz”
Rykten har placerat Leverkusens talang Kai Havertz i större klubbar. Chelsea har rapporterats som det hetaste spåret. Nu säger Leverkusens sportchef Rudi Völler att det inte inkommit några bud på 21-åringen och att han räknar med att Havertz spelar Europa League med sin nuvarande klubb.
(Kicker)

Kepas tid i Chelsea snart över?
Chelsea-målvakten Kepa Arrizabalaga kan ha gjort sin sista match för klubben. Willy Caballero uppges ta platsen mellan stolparna i FA-cupfinalen och efter säsongens slut förväntas 25-åringen bli såld alternativt utlånad.
(The Sun)

... och ter Stegen ersätter?
Chelsea letar efter en ersättare till Kepa och hoppas att man hittat honom i Barcelona-keepern Marc-André ter Stegen. Tysken har tidigare också ryktats till Bayern München men Barcelona ryktas inte vara redo att låta stjärnan lämna i sommar.
(Cadena Ser)

Thern vill utomlands igen
IFK Norrköpings Simon Thern har ett avtal med klubben som går ut vid årsskiftet. Mittfältaren har siktet inställt på ett nytt utlandsäventyr. 
(NT)

Arsenal vill ha Grealish
Igår rapporterade vi att Manchester United släppt sitt intresse kring Jack Grealish. Arsenal, däremot, är fortsatt ute efter Aston Villas lagkapten och hoppas ro honom i hamn under sommaren.
(Sky Sports)

Hammers ger sig in i Wilson-jakten
Tottenham och Newcastle har sedan tidigare kopplats ihop med Bournemouths anfallare Callum Wilson. Nu ansluter även West Ham till jakten om Wilsons signatur. Wilson förväntas lämna Bournemouth efter att klubben ramlat ur Premier League.
(Sky Sports)

Parrott nära att bli utlånad
Tottenhams anfallare Troy Parrott skrev nyligen på ett nytt kontrakt med klubben. Irländaren förväntas dock bli utlånad inför den kommande säsongen och den klubb som det mest har ryktats om, just nu, är Millwall.
(Independent)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-07-30 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans