Lagbanner
Sillysvepet: Gareth Bale nära Tottenham – Thiago detaljer från Liverpool

Sillysvepet: Gareth Bale nära Tottenham – Thiago detaljer från Liverpool

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Gareth Bale nära Tottenham
Walesaren, som mest har hånats för sitt golfspelande och sin dåliga spanska de senaste åren, är nu på väg att lämna Real Madrid. Allt pekar på en återkomst till Tottenham som uppges låna in kantspringaren i en säsong för omkring 220 miljoner kronor i totala kostnader (lön och lånesumma). Bale sågs vid Real Madrids träningsanläggning under torsdagsmorgonen men representanter för båda parter arbetar nu hårt för att få detaljerna på plats.  
(Sky)

Thiago detaljer från Liverpool
Liverpool är på väg att göra klart med Thiago Alcantara. Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge har bekräftat att klubbarna är överens om en övergång – enligt uppgift ligger totala övergångssumman på 285 miljoner kronor. Spanjoren väntas skriva på ett fyraårskontrakt med Liverpool och presenteras inom kort.
(Daily Mail)

Luis Suarez flyger till Italien
...men inte för att skriva på ett kontrakt – utan för att skaffa italienskt medborgarskap. Intensiva uppgifter gör gällande att detta är Suarez plan för att kunna genomföra en flytt till just Serie A. Sedan tidigare har Juventus visat intresse för 33-åringen och en övergång är fortfarande aktuell.
(Marca

Islänning på väg till Arsenal
25-årige Runar Alex Runarsson är på väg att bli London-klubbens nya backup-målvakt. Detta efter att Emiliano Martinez lämnat för Aston Villa. Runarsson tillhör för närvarande franska laget Dijon där han spelat 61 matcher.
(Metro)

Lämnade Blåvitt – klar för tysk klubb
Den sista juni i somras löpte Nzuzi Tokos kontrakt med IFK Göteborg ut, och Blåvitt valde att släppa honom. Nu är Toko klar för 2.Bundesliga-klubben FC Würzburger Kickers, som är nykomlingar i den tyska andradivisionen.
(FC Würzberger

Affärer med Ünder, Milik och Dzeko
Häng med nu: Roma är på väg att sälja Ünder till Leicester. Pengarna klubben får in ska investeras i värvningen av Milik från Napoli. När anfallaren är på plats är det fritt fram för Juventus att köpa Dzeko.
(Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport)

Dele Alli på väg från Tottenham
Mittfältaren är på väg från London-klubben och vi skrev igår att han kunde bli inkluderade i affären som tar Bale från Real Madrid till Tottenham. Nu uppges detta inte längre vara aktuellt utan PSG eller Inter sägs vara mer troliga destinationer. Alli är inte uttagen till Tottenham-truppen som ska spela Europa League ikväll. 
(Daily Mail)

... och Danny Rose flyttar till Genoa
Serie A-klubben kommer allt närmare en värvning av Tottenhams Danny Rose. Vänsterbacken har ingen framtid i Spurs och med ett år kvar på kontraktet är 30-åringen på väg att flytta till Genoa.
(Mirror)

... och Reguilón på plats hos Spurs
Real Madrids Sergio Reguilón är på plats hos Tottenham för läkarundersökning. 23-åringen kan presenteras idag och uppges kosta Spurs cirka 25 miljoner pund.
(Evening Standard)

Ghoddos snart i Championship
Amiens president bekräftar att Saman Ghoddos lämnar klubben för Brentford och att affären ska slutföras under torsdagen.
(France Football)

Parma hör sig för om Olsen
Framtiden är oviss för den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen som ägs av Roma. Flera klubbar uppges intresserade av hans tjänster och nu uppges Parma vara den senaste i raden att höra sig för hos Roma om 30-åringen.
(Calciomercato)

United efter Atalantas Traoré
Atalantas unge högerytter Amad Traoré finns på Manchester Uniteds radar. Klubben ska överväga att lägga ett bud på den lovande 18-åringen som redan gjort Serie A-debut.
(Manchester Evening News)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-09-17 19:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans