Lagbanner
Sillysvepet: United och Barcelona i samtal – skyttekungen på väg till Spurs

Sillysvepet: United och Barcelona i samtal – skyttekungen på väg till Spurs

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

"United går för Amad Traoré"
Dejan Kulusevskis tidigare klubbkamrat Amad Traoré kan vara på väg från Atalanta till Manchester United. Engelsk media varnar dock för att det blir "allt annat än enkelt" att få till övergången för den 18-årige yttern.
(MEN)

Monza vill också ha Gigovic
Igår skrev vi om Genoas intresse för Helsingborgs Armin Gigovic. Idag avslöjar italienska journalisten Alfredo Pedulla att även storsatsande Serie B-klubben Monza vill värva 18-åringen.
(Alfredo Pedulla)

Benficas skyttekung på väg till Spurs
Tottenham jagar en backup till Harry Kane och nu är Benficas anfallare Carlos Vinícius på tapeten. 25-åringen gjorde 24 mål förra säsongen och Spurs vill låna in brassen. Med i lånet kommer en utköpsklausul på 36 miljoner pund.
(Daily Mail)

Officiellt: Jens Petter Hauge klar för Milan


”Samtal mellan United och Barcelona”
Igår nämnde vi Uniteds intresse för Barcelonas Ousmane Dembélé. Idag avslöjar brittisk press att klubbarna för samtal om en övergång för den 23-årige anfallaren. United vill helst låna fransmannen medan Barcelona föredrar att sälja.
(Guardian och Sport)

United fick nej från Fiorentina
I jakten på en offensiv kraft har Manchester United frågat Fiorentina om möjligheten att få låna Federico Chiesa. Det blev dock ett blankt nej från Serie A-klubben som inte vill släppa sin stjärna.
(Telegraph)

Riquelme testar lyckan i England
Atlético Madrid väljer att låna ut Rodrigo Riquelme till Bournemouth under det nuvarande spelåret och har därefter möjligheten att köpa loss den 20-årige yttern.
(Bournemouths hemsida)

Napoli jagar Basic
Napoli uppges vara överens med Bordeaux mittfältare Toma Basic. Budet man lagt för att köpa honom uppges dock vara "skrattretande" av den franska klubben.
(L'Equipe)

Officiellt: Dest presenterad av Barcelona
Sergiño Dest lämnar Ajax som får 21 miljoner euro + bonus för sin ytterback.
(Ajax på SF)
Bayern och Chelsea i förhandlingar
Det verkar som att Bayern München satsar stenhårt på att lyckas få över Callum Hudson-Odoi och ska enligt uppgifter sitta i förhandlingar med Chelsea. Frågan är bara om en eventuell övergång kommer handla om ett köp eller ett lån.
(Bild)

Leipzig vill låna Thomas Lemar
Den franske yttern ingår inte i Atléticos planer. Nu är en utlåning till tyska Leipzig nära och klubbarna uppges vara överens om villkoren.
(L’Equipe)

... och utmanas av Bayern
Leroy Sanés skada gör att tyska mästarna återigen gör ett försök att plocka in den vänsterfotade Lemar från Atlético.
(Goal)

Franskt intresse för Eliasson
Niclas Eliasson har gjort stor succé i Bristol City och nu uppvaktas han av Nimes, som uppges vara ytterst nära att kontraktera svensken för cirka 25 miljoner kronor.
(Expressen)

Wiedesheim-Paul lämnar Halmstad?
Halmstads Rasmus Wiedesheim-Paul är på väg till Norge och Rosenborg. 21-åringen ska ersätta Torgeir Børven som flyttat till Turkiet.
(TV2)

Marseille vill låna Guendouzi
Arsenals Mattéo Guendouzi får lite speltid och kan vara på väg bort från klubben innan transferfönstret stänger. Marseille är intresserade av att låna in 21-åringen.
(Foot Mercato)

AIK sätter pris på Abraham
Flera utländska klubbar uppges vara intresserade av Paulos Abraham, bland dem finns Feyenoord, Fiorentina och Sassuolo. AIK vill ha 3,5 miljoner euro för 18-åringen som har kontrakt till och med 2023.
(Aftonbladet)

Kramaric på Bayerns radar
Hoffenheims anfallare Andrej Kramaric finns på Bayern Münchens önskelista. 29-åringen skulle vara en backup till Robert Lewandowski. Hoffenheim förväntas vilja ha 40 miljoner euro för kroaten.
(Bild)

Pellistri på ingång – Lyon ”stänger” på fredag
Facundo Pellistri är nära att skriva på för Lyon. Klubben meddelar även att man varken kommer att sälja eller köpa spelare efter fredag kväll, trots att fönstret stänger på måndag.
(L’Equipe

... och Arsenal under tidspress
Arteta & co försöker att snabbt sälja Kolasinac och Torreira för att få loss medel till det önskade köpet av Lyons mittfältare Houssem Aouar.
(Standard)

Grujic till Hertha – om plan A fallerar
Hertha Berlin är väldigt sugna på Lyons Jeff Reine-Adelaide och har siktat inställt på att få över fransmannen innan fönstret stänger. Skulle man dock misslyckas med det är planen att återigen hämta in Marko Grujic från Liverpool.
(Kicker)
 
Wolfsburg värvar från Mainz
Robin Quaison har i dag fått säga adjö till Ridle Baku då 22-åringen lämnat Mainz 05 för att fortsätta karriären hos ligakonkurrenten Wolfsburg.
(Wolfsburgs hemsida)
 
Leeds spanar i HSV
Mittbacken Stephan Ambrosius har tidigare ryktats dra till sig intresse från bland annat Napoli, och nu har även Leeds adderats till listan över intresserade klubbar.
(Jonas Giæver på Twitter)

*******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-10-01 19:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans