Lagbanner
Sillysvepet: Tottenham utmanar Chelsea – Özil redo att ge upp sin lön

Sillysvepet: Tottenham utmanar Chelsea – Özil redo att ge upp sin lön

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Rømer in – Heltne Nilsen ut hos Elfsborg?
Randers André Rømer kan vara på väg till Elfsborg. Borås-lagets Sivert Heltne Nilsen ryktas lämna för Brann och i så fall kan den danske mittfältaren ersätta honom.
(Ekstra Bladet)

Ingen Utrecht-flytt för Witry
DIF-försvararen Aslak Witry kommer inte att flytta till Nederländerna, det bekräftar han själv. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson utesluter dock inte en flytt till en annan klubb under vinterfönstret.
(Fotbollskanalen)

"Tottenham utmanar Chelsa"
Spurs kan slå till redan i januari för att locka över sydkoreanske backen Kim Min-jae, med smeknamnet "Monstret". Tidigare har Chelsea visat intresse.
(Mirror)

Milan på jakt efter förstärkningar
Trion Soualiho Meité (Torino), Fikayo Tomori (Chelsea) och Mario Mandzukic (klubblös) finns på klubbens radar.


... och Pato flörtar med Milan
I en intervju berättar den förre Milan-anfallaren att han drömmer om en återkomst och gärna skulle bilda anfallspar med Zlatan.
(Gazzetta dello Sport)

Vasyutin är Djurgårdens huvudspår
Stockholmsklubben är på jakt efter en ny målvakt. Enligt uppgifter vill Djurgården låna in Aleksandr Vasyutin från Zenit. 25-åringen har tidigare även spelat i Sarpsborg och Lahti.
(Sportexpressen)

Ryssland nästa för Dagerstål?
Filip Dagerstål är klubblös efter att hans kontrakt med IFK Norrköping löpte ut vid årsskiftet. Mittbacken hoppas kunna fortsätta karriären utomlands och nu skriver rysk media om att han förhandlar med FK Chimki om en övergång.
(RB Sport)

Officiellt: Jovic tillbaka i Frankfurt
Någon succé kan man inte kalla Luca Jovic för med tanke på serbens prislapp när Real Madrid köpte loss honom från Eintracht Frankfurt. Nu står det klart att han återvänder på lån till den tyska klubben med förhoppningar om att få igång karriären.
Özil ger upp lön för att få flytta
Mesut Özil är ju på väg från Arsenal och mittfältaren uppges redo att ge upp delar av de sju miljoner pund som återstår av hans lön innan kontraktet går ut till sommaren – om han får lämna London-klubben i januari.
(The Athletic)

Gyökeres skiftar klubb – stannar i England
Inte heller den här gången blir det någon flytt till Malmö FF för Viktor Gyökeres. I stället kommer anfallaren bli kvar i England då han lånas ut till Coventry.
(The Athletic)

Arsenal funderar på Neto
Arteta vill förstärka mellan stolparna och har siktat in sig på Neto i Barcelona eftersom han inte verkar nöjd med Runarsson som back-up till Leno.
(Sky Sports)

Officiellt: Piazon såld till Braga
Chelsea har sålt Lucas Piazon som tillhört klubben i över nio år. Senast var brassen utlånad till Rio Ave.
(Braga och Chelsea på SF)

Robin Jansson förlänger med Orlando
Den tidigare AIK-backen har förlängt sitt kontrakt med MLS-klubben fram till 2022, med en option för ytterligare två år.
Så här mycket kostar Dembélé
Lyon-anfallaren Moussa Dembélés övergång till Atletico är klar. Spanska tidningsuppgifter avslöjar att Atletico får betala 1,5 miljoner euro för att låna fransmannen fram till sommaren. Därefter finns en utköpsklausul på 33,5 miljoner euro, men den kan stiga till 38,5 miljoner euro om olika incitament uppfylls. 
(Marca)

Huntelaar återvänder till Schalke?
Schalke tänker göra allt i sin makt för att förhindra en ödesdiger degradering och väntas vara aktiva under vinterns övergångsfönster. Nu arbetar man för att Klaas-Jan Huntelaar ska återvända till klubben som han tillhörde under sju års tid.
(Bild)

Ghoddos stannar i Brentford
Den engelska klubben låter meddela att man kommit överens med Amiens om en permanent övergång för Saman Ghoddos, som tidigare endast varit utlånad dit.
(Brentfords hemsida)

Officiellt: Strootman till Genoa
Ryktena har nu blivit till verklighet då Genoa offentliggjort att Kevin Strootman lånas in från Marseille.
(Genoas hemsida)

”Fjoluson till Hammarby”
Det verkar som att Hammarby förstärkt defensiven till nästa säsong då man ska ha gjort klart med Jon Gudni Fjoluson – som tidigare representerat IFK Norrköping.
(Fotboll Sthlm)

Lindegaard stannar i Helsingborg
Degraderingen till Superettan till trots väljer den före detta Manchester United-målvakten Anders Lindegaard att bli kvar i Helsingborg med målsättningen att hjälpa klubben tillbaka till Allsvenskan.
(HD)

******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2021-01-14 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans