Lagbanner
Sillysvepet: Läkarundersökning för Traoré – engelska klubbar rycker i Müller  

Sillysvepet: Läkarundersökning för Traoré – engelska klubbar rycker i Müller  

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (17:50)

Traoré nobbar Spurs och ska genomföra läkarundersökning med Barcelona
Samtalen mellan Tottenham och Wolves verkar vara över. Nu ser det ut som om yttern lånas ut till Barca istället. En läkarunderökning är på gång (genomförs under fredagen) och spanjoren kan efter lånet köpas ut för 35 miljoner euro.
(The Athletic)

Dragkamp om Leverkusens anfallare
Lucas Alario har den här säsongen fått knapert med speltid och efter att Leverkusen gjort klart med Sardar Azmoun vill den argentinske anfallaren lämna redan i vinter. I så fall väntas både Hertha Berlin och Eintracht Frankfurt hålla sig framme.
(Transfermarkt)
 
Malmö ser ut att sälja mittbacken
Hugo Andersson tillhör Malmö FF men har de senaste åren varit utlånad till en rad olika klubbar. Nu ser det ut som att han slutligen lämnar MFF permanent utan att den köpande klubben omnämns.
(Fotbollskanalen)
 
Engelska klubbar rycker i Müller  
Både Newcastle och Everton uppges visa intresse för Thomas Müller. Att Bayern München skulle sälja honom i vinter – eller till sommaren – får dock betraktas som högst osannolikt.
(Bild)
 
Weghorst snart i Burnley?
Wolfsburgs holländske fyrtorn har länge kopplats samman med en flytt till Premier League. Så ser det också ut att kunna bli då Burnley har för avsikt att landa anfallaren innan vinterfönstret bommar igen.
(VZ)
 
Bacuna klar för Birmingham
Mittfältaren ansluter till Championship-klubben från skotska Rangers.


Colak på väg till Turkiet?
Malmö hoppas naturligtvis kunna behålla Antonio Colak, men anfallaren väntas bli en dyr historia att lösa från sitt kontrakt med PAOK. Nu uppges den turkiska storklubben Fenerbache visa intresse och försämrar därmed MFF:s chanser.
(SDNA, via FotbollDirekt)
 
Diallo lånas ut till Rangers
Speltiden i Manchester United har den här säsongen varit obefintlig för Amad Diallo och nu pekar allt på att han kommer spendera våren hos Rangers.
(Fabrizio Romano)
 
FCK vägrar ge upp Amoo
Under gårdagen rapporterades det om att Hammarby nobbat ett bud från FC Köpenhamn på Akinkunmi Amoo. Danskarna tänker dock inte ge upp så lätt och sägs vara beredda att slanta upp rejält för att få över talangen inom en snar framtid.
(Ekstra Bladet)
 
Barcelona försöker med Meunier
I ett försök att stärka upp högerkanten under resten av säsongen har Barcelona hört av sig till Dortmund med hopp om att få låna eller köpa Thomas Meunier för en billig peng.
(Marca)
 
Xhaka fortsatt på Romas radar
Det var ett tag sedan man senast hörde något kring Romas intresse för Granit Xhaka, men italienarna har fortfarande starka funderingar på att plocka in rivjärnet.
(Corriere dello Sport)
 
Hoppet ute för Newcastle?
Efter utdragna förhandlingar verkar det nu som att Sevilla satt ner foten gentemot Newcastle då man bestämt sig för att inte släppa Diego Carlos i vinter.
(Fabrizio Romano)
 
Officiellt: Jordán förlänger med Sevilla
Joan Jordán har tidigare kopplas ihop med en flytt till bland annat Arsenal och Juventus, men har nu förlängt sitt avtal med Sevilla till 2027.  
Degerfors spanar i Norrby
Rasmus Örqvist har imponerat för Norrby och har nu ögonen på sig av Degerfors som är intresserade av att värva den 24-årige mittfältaren. Han skulle i så fall bli den tredje spelaren att lämna Norrby för den allsvenska klubben.
(BT)
 
van de Beek irriterad på United
Inte många dagar återstår av vinterns övergångsfönster och Donny van de Beek är fortfarande kvar i Manchester United. Något som gjort holländaren irriterad då han länge varit tydlig med att han vill lämna
(Manchester Evening News)
 

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (10:00)


Vad händer med Kulusevski?
Finns svenskens framtid hos Juventus? Mittfältaren har tackat nej till utlåning på en förfrågan från Everton, men andra klubbar är intresserade enligt italiensk press – däribland Milan.
(Gazzetta dello Sport och Sempre Milan)

Newcastle går för Bakker
Den engelska klubben erbjuder Bayer Leverkusen 20 miljoner euro för Mitchel Bakker. Den 21-årige vänsterbacken har ett förflutet i PSG.
(L'Equipe)

”Gosens klar för Inter under torsdagen”
Officiellt: Anfallare från Milan till Torino
Milan har lånat Pietro Pellegri av Monaco, men nu avslutar klubben lånet av anfallaren i förtid. Karriären går istället vidare med en ny utlåning hos Torino för 20-åringen.
(AC Milan och AS Monaco)

City och Liverpool intresserade av Dybala
Paulo Dybala ryktas vara på väg bort från Juventus och hittills har det mest snackats om en övergång till Inter. Nu öppnar italiensk media upp dörren för en tänkbar flytt till England och Manchester City. Under gårdagen snurrade även rykten om intresse från Liverpool.
(Gazzetta dello Sport och Football Italia)

Rangnick blir kvar i United permanent?
Den tyske tränaren Ralf Rangnick uppges ha imponerat på klubbledningen och 63-åringen kan bli kvar som en permanent lösning hos Manchester United.
(The Sun)

Dyrt för Newcastle att låna Lingard
Newcastle ville låna Jesse Lingard från Manchester United, men klubben uppges ha gett upp försöken om en affär efter att ha hört Uniteds krav. Betala hela stjärnans lön, en låneavgift på 2,5 miljoner pund och sen ytterligare 12 miljoner pund om Newcastle klarar sig kvar i Premier League. 
(Daily Mail)

Wass så gott som klar för Atlético
… som ersätter med Leipzig-spelare?
Ilaix Moriba kan ersätta Wass i Valencia. Den 19-årige mittfältaren kom till till Leipzig från Barcelona i sommar men har fått begränsat med speltid i det tyska laget och kan nu lånas ut till La Liga-klubben.
(Transfermarkt)

Barcelona utmanar Tottenham
Det har ryktats om en flytt till Tottenham för Wolves Adama Traoré men nu uppges även Barcelona vara intresserade av den 26-årige yttern i fall Ousmane Dembélé lämnar klubben nu i januari.
(Marca)

Dembélé öppnar för fortsättning i Barcelona
Representanter för Ousmane Dembélé har träffat Barcelonas ledning och försäkrat dem om att fransmannen vill vara kvar i klubben och att han är öppen för att förnya sitt kontrakt. Tidigare har allt pekat på att spelaren skulle lämna Barcelona i vinter – eller bli placerade i frysboxen tills han kontrakt går ut till sommaren.
(Sport)

”Osimhen kan ersätta Aubameyang i Arsenal”
Napolis anfallare Victor Osimhen finns på Arsenals radar som potentiell ersättare för Aubameyang som ser ut att flytta. London-klubben får dock konkurrens från Newcastle om nigerianen som uppges kosta 60 miljoner pund.
(The Sun)

Officiellt: Djurgården värvar norrman
*****
ONSDAGENS SILLYSVEP
 

SvenskaFans.com2022-01-27 17:50:00

Fler artiklar om SvenskaFans