Lagbanner
Sillysvepet: Storklubben ute efter Lingard – Johansson måste lämna Hamburg?

Sillysvepet: Storklubben ute efter Lingard – Johansson måste lämna Hamburg?

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:45)

Leeds plockar in dansk försvarare
Rasmus Kristensen har en imponerande säsong bakom sig med Salzburg och ser nu ut att lämna klubben för att fortsätta karriären i Leeds.
(Laola1)

Roma visar intresse för Lingard
I går blev det officiellt att Jesse Lingard och Manchester United går skilda vägar. Nu kommer uppgifter om att Roma är villiga att plocka in engelsmannen om det blir så att Henrikh Mkhitaryan lämnar.
(Gazzetta dello Sport)

Roberto förlänger med Barcelona?
Enligt spanska uppgifter så kommer Sergi Roberto bli kvar i Barcelona då han inom kort väntas skriva på ett kontrakt för nästa säsong. Det skulle i så fall innebära att han halverar sin lön.
(Sport)

Leverkusen värvar supertalangen
Adam Hlozek har det här året kopplats samman med flertalet toppklubbar och nu står det klart att det är Bayer Leverkusen som vunnit kampen om 19-åringens signatur, som därmed lämnar Sparta Prag för att testa lyckan i Bundesliga.


Mönchengladbach nästa för Itakura?
Den japanske mittbacken Ko Itakura spelade en viktig roll när Schalke tog steget upp till Bundesliga. Klubben har dock redan klargjort att man inte har råd att köpa loss honom från Manchester City – men det har Borussia Mönchengladbach som uppges ligga bäst till att knyta 25-åringen till sig.
(Goo)

Ingen fortsättning i Spurs för Gollini
Tottenham låter meddela att man inte kommer aktivera utköpsklausulen i Pierluigi Gollinis låneavtal, vilket innebär att målvakten återvänder till Atalanta.
(Tottenhams hemsida)

”Juventus förlänger med De Sciglio”
Om allt går enligt planerna kommer Juventus väldigt snart deklarera att Mattia De Sciglio undertecknat ett nytt kontrakt som binder honom till klubben under de närmaste tre åren.
(Calcio Mercato)

Officiellt: Sarri fortsätter i Lazio
Lazio låter meddela att Maurizio Sarri förlängt sitt avtal med klubben till 2025.
(Lazios hemsida)

Efter Lacazette kommer Tolisso?
Förutom Alexandre Lacazette har Lyon även siktet inställt på att värva hem Corentin Tolisso, som står utan kontrakt efter att ha lämnat Bayern München.
(Mohamed Bouhafsi på Twitter)

Hertha presenterar ny tränare
Efter att med minsta möjliga marginal lyckats säkra kontraktet för fortsatt spel i Bundesliga har Hertha BSC nu gjort klart med Sandro Schwarz som ny tränare.
(Herthas hemsida)

Johansson måste packa väskan?
Enligt Bild ska HSV ha gjort klart med en ny reservmålvakt i form av Kaiserslauterns Matheo Raab. Därmed ser det ut som att Marko Johansson kommer behöva se sig om efter en ny klubb om han vill riskera ruttna bort på läktaren.
(Bild)

... men Glatzel stannar i Hamburg
Trots intresse från minst fyra klubbar hemmahörande i Bundesliga har målsprutan Robert Glatzel valt att förlänga sitt kontrakt med HSV till och med 2025.
(Hamburgs hemsida)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:00)

”Lacazette återvänder till Lyon”
Kontraktet löper ut och efter fem år i Arsenal återvänder Alexandre Lacazette till Lyon. Spelaren presenteras i Frankrike inom kort. Det rapporterar…
(
L’Equipe och Lyon-red på SF)

Pogba snart tillbaka i Juventus
Efter att ha lämnat Manchester United ska fransmannen nu skriva under ett treårsavtal med sin tidigare klubb, Juventus.
(
Goal Officiellt: Rudiger klar för Real Madrid
Chelsea tackar av Antonio Rudiger och meddelar att han lämnat för Real Madrid efter fem år i London-klubben. Spanska mästarna har redan hunnit presentera försvararen.
(
Chelsea och Real Madrid)

De Jong som Pogbas ersättare?
Manchester United tror sig kunna locka över Barcelonas Frenkie de Jong för omkring 50 miljoner pund. Mittfältaren har tidigare sagt sig vilja stanna i Katalonien.
(
The Sun)

Milan betalar Götzes klausul?
Italienska mästarna väntas köpa loss Mario Götze genom att betala en klausul på mellan fyra och fem miljoner euro. Tysken spenderade den senaste säsongen i PSV Eindhoven.
(
Goal

Storstädning i Manchester United
Rensning i truppen fortsätter och klubben meddelar nu att Juan Mata lämnar.
(
Manchester United

Man City ”närmar sig” Cucurella
Brightons försvarare Marc Cucurella kan vara på väg till PL-mästarna. En transfer tros gå på drygt 30 miljoner euro.
(
El Desmarque

Newcastle jagar Carrasco
PL-klubben fortsätter var aktiva och ska nu ha siktat in sig på Atléticos  Yannick Carrasco. Spanjorerna vill ha 50 miljoner euro för sin belgare.
Isco erbjuden till Manchester United
Efter tal om Roma för den tidigare Real Madrid-spelaren uppger nu spanska källor att Iscos agent, Jorge Mendes, erbjudit spelarens tjänster till Man United.
(
El Chiringuito

Haidaras utköpsklausul löper ut
15 juni är sista dagen att köpa loss Leipzigs försvarare för 37 miljoner euro. Därefter är klubben fri att sätta prislappen själva. Tidigare har Newcastle och Manchester United visat intresse.
(
Bild och Sky Sports

Sevilla letar vidare i Ligue 1
Den andalusiska klubben har tappat Diego Carlos och riskerar att få se Jules Koundé lämna. Tre mittbackar finns på därmed på önskelistan: Caleta-Car (Marseille), Denayer (Lyon) och Alexander Djiku (Strasbourg).
(
L’Equipe)

Officiellt: Gudmundur Thórarinsson lämnar Ålborg
Den danska klubben löser inte köpoptionen på den tidigare IFK Norrköping-spelaren som därmed lämnar efter endast sex spelade macher.
(
Ålborg

… och Norrköping visar intresse
Islänningens tidigare klubb i Norrköping letar vänsterback och menar att ”man har koll på” Thórarinsson.
(
NT

Werner och Gabriel Jesus alternativ för Juventus
Om Turin-klubben inte lyckas lösa Alvaro Morata kommer Juventus att sikta in sig på Werner eller Jesus. Det uppger…
(
Calciomercato

Mbappé vill att 14 spelare lämnar PSG?
Enligt katalanska Mundo Deportivo vill Kylian Mbappé se 14 spelare bort från truppen, däribland Neymar. Även Pochettino ska finnas med på "svarta listan".
(Mundo Deportivo)

***

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (10:00)

”Napoli har lagt ett bud på Svanberg”
Bolognas svensk Mattias Svanberg finns på Napolis radar och ett bud på svensken ska vara överlämnat.
(Kiss Kiss Napoli)

Bonus till Pogba när han lämnar United
Som vi skrev om igår så är det nu officiellt att Paul Pogba lämnar Manchester United. Stjärnan kommer inkassera en lojalitetsbonus på 3,8 miljoner pund för att han stannat i klubben under hela sin kontraktstid. Den totala kostnaden för Pogba period i klubben blir hisnande 219 miljoner pund.
(Daily Mail)

Officiellt: Diego Carlos klar för Aston Villa
Mittbacken, som lämnar Sevilla, har skrivit ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben.
Officiellt: Azrafshan lämnar Östersund
Efter kräftgången i årets Superettan agerar klubben. Assisterande tränaren Amir Azrafshan får lämna klubben och fotbollschefen Stefan Lundin tar över hans roll.
(Östersunds FK)

United intresserade av David Carmo
Igår skrev vi om Manchester Uniteds intresse för Jurrien Timber, men även Bragas försvarare David Carmo finns på klubbens önskelistan och förhandlingar ska ha inletts.
(Manchester Evening News)

Lukaku är plan B för Barcelona
Barcelona vill värva Lewandowski från Bayern München, men om värvningen inte går i lås så finns Romelu Lukaku som en tänkbar plan B. Det skulle i så fall handla om ett lån av den belgiske anfallaren.
(Mundo Deportivo)

Augustinsson kan hamna i Turkiet
Svenske landslagsbacken Ludwig Augustinsson kan lämna Sevilla för turkiska mästaren Trabzonspor. Klubben vill låna in svensken och i lånet ska i så fall en köpoption inkluderas.
(Fanatik)

Dags för Ekitike att flytta till Newcastle?
En snackis som inte blev av under vinterfönstret var Hugo Ekitikes förmodade flytt från Reims till Newcastle. Nu verkar den 19-årige anfallaren nära övergången.


Italien nästa för Isco?
Isco lämnar Real Madrid och ny klubbadress är ännu okänd. Roma uppges intresserade av den offensiva mittfältaren i fall Mkhitaryan väljer att lämna klubben. Isco finns även på Milans radar.
(Football Italia)

”PSG slår tillbaka om Tchouaméni”
PSG bjuder över Real Madrid för Aurélien Tchouaméni? Det menar i alla fall franska Le 10 Sport som hävdar att Paris inte gett upp dragkampen om Monacos eftertraktade mittfältare.
(Le10Sport)

Uppdateringar från lagredaktionerna:
» West Ham
» Elfsborg

***

MER LÄSNING: 
» Transfertempen Lyon: ”Bristen på Europaspel är ett handikapp för oss”

***
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-06-02 19:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans