Lagbanner
Sillysvepet: Chelsea intresserade av de Ligt – ”Samba Sam” nobbar Blåvitt?

Sillysvepet: Chelsea intresserade av de Ligt – ”Samba Sam” nobbar Blåvitt?

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:30)

Ajax ger inte upp Bergwjin
De holländska mästarna ser ut att lägga ett nytt bud på Tottenhams Steven Bergwjin. Londonklubben sägs vilja ha åtminstone 25 miljoner pund för holländaren.
(Sky Sports)

Real offrar spelare för Barella?
Real Madrid ska vara villiga att skeppa med Dani Ceballos och Nacho Fernandez i en deal för att få in Inters mittfältskugge Nicolo Barella.
(Calciomercatoweb) 

Chelsea intresserad av de Ligt
De kungsblå är ute efter en ny mittback sedan Rüdiger och Christensen lämnat klubben. Juventus 22-åring ska vara högt upp på önskelistan.
(Sky Sports) 

Veretout på väg bort från Roma
Fransmannen ingår inte i José Mourinhos planer inför nästa säsong och ser ut att lämna Rom i sommar. Milan kan vara nästa klubbadress då manager Stefano Pioli ska vara ett stort fan av mittfältaren.
(Nicolo Schira) 

Pope genomför läkarundersökning
Burnleys engelska burväktare Nick Pope är på väg att genomföra en övergång till Newcastle. Han ska i detta nu vara på plats på klubbens anläggning för den obligatoriska läkarundersökningen.
(Daily Mail) 

Officiellt: Wirtz förlänger med Leverkusen
Supertalangen Florian Wirtz har förlängt sitt kontrakt med Bundesligaklubben till och med 2027.


Marseille visar intresse för Tavares
Den franska ligatvåan från den gångna säsongen ska vara inställda på att plocka in Arsenals Nuno Tavares. Klubben ska vilja låna in den portugisiske försvararen som fått skralt med speltid hos The Gunners.
(Fabrizio Romano) 

Atlético gör sig av med Lemar?
Madridklubben ska vara villiga att sälja den franske mittfältaren då han vägrat gå med på en lönesänkning. 26-åringen har ett år kvar på kontraktet och ”Atleti” ska vara inställda på att kunna ”casha” in medan det fortfarande är möjligt.
(Goal) 

”Samba Sam” nobbar Blåvitt?
Sam Larsson som är kontraktslös ska ha ögonen på sig från holländska Twente. Han ska enligt uppgifter också ha tackat nej till att fortsätta karriären i IFK Göteborg.
(FotbollDirekt)

Florenzi fortsätter i Milan
Italienaren som under den gångna säsongen var utlånad från Roma till Milan ska nu vara nära att fortsätta karriären i Milano permanent. Klubbarna ska vara överens om en övergångssumma och det hela väntas bli officiellt inom kort.
(Corriere dello Sport)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:15)

Tottenham ger upp Jesus?
Gabriel Jesus har dragit åt sig intresse från både Arsenal och Tottenham. Nu verkar det dock som att de sistnämnda beslutat sig för att ge upp anfallaren – som uppges vara väldigt nära en övergång till ”Gunners”.
(Evening Standard)

”Prislappen avskräcker Chelsea och Tottenham”
Både Chelsea och Tottenham ska vara sugna på att värva Newcastles Allan Saint-Maximin nu i sommar, men den höga prislappen ska ha fått huvudstadsklubbarna att backa.
(Daily Mail)

Hur blir det med Sterling?
Om mindre än en månads tid beger Manchester City sig till USA för ett träningsläger. Innan dess ska Raheem Sterling ha tagit ett beslut om var han ser sin framtid.
(Manchester Evening News)

Officiellt: Stjärnan förlänger med Leipzig
Den gångna säsongens bästa spelare i Bundesliga, Christopher Nkunku, väljer trots stort intresse för hans tjänster att skriva på ett nytt avtal med Leipzig.
Haller allt närmare en övergång
Frågan är inte om, utan i stället när Sebastian Haller kommer presenteras av Borussia Dortmund. Anfallaren ska nu ha genomfört den obligatoriska läkarundersökningen och allt som återstår är smådetaljer.
(Ruhr Nachrichten)

Pepe vill bort från Arsenal
Nicolas Pepe är inte särskilt tillfreds med tillvaron i Arsenal och ska nu ha bett sin agent om att försöka hitta en ny klubb åt honom.
(Football.London)

Malmö värvar från franska ligan?
Mahame Siby är namnet på mittfältaren som sägs vara så gott som klar för en övergång till Malmö FF. Tio miljoner kronor väntas Strasbourg erhålla för 25-åringen.
(Foot Mercato)

Zidane drömmer om franska landslaget
Det verkar inte bli något PSG för Zinedine Zidane, som i stället säger sig drömma om att en dag få ta över som fransk förbundskapten.
(L’Equipe)

Ortega ser ut att hamna i City
Något överraskande verkar det som att Stefan Ortega kommer skriva på för Manchester City. Målvaktens kontrakt med Arminia Bielefeld löper ut vid månadsskiftet och har tidigare kopplats samman med flertalet Bundesliga-klubbar.
(Kicker)

Ingen Ekitike till Newcastle?
Trots att Newcastle är överens med både spelaren själv och Stade Reims ser det inte ut att bli någon flytt till den brittiska klubben för Hugo Ekitike. Detta då agenten sägs kräva på ett på tok för högt arvode.
(90Min)

Ring testar lyckan i Frankrike
Sebastian Ring har gjort sitt i polska Wisla Krakow då det nu står klart att han fortsätter karriären i den franska andradivisionsklubben Amiens.
Helsingborg säljer anfallaren
Rasmus Karjalainen återvänder hem till Finland då Helsingborg och AC Oulu kommit överens om en affär för den 26-årige anfallaren.
(Helsingborgs hemsida)

Hinteregger avslutar karriären
Från ingenstans låter Martin Hinteregger meddela att han blott 29 år gammal lägger skorna på hyllan och lämnar därmed Europa League-mästarna Eintracht Frankfurt – där han de senaste åren varit en nyckelspelare i defensiven.
(Eintracht Frankfurts hemsida)

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

”Neymar stannar – och kontraktet förlängs”
Efter gårdagens uppgifter om att Neymars framtid i PSG är osäker skriver L'Equipe att brassen kommer att stanna och förlänga sitt kontrakt fram till sommaren 2027 – något som sker automatiskt den 1 juli via en klausul i hans nuvarande överenskommelse. 
(L'Equipe)

... och Galtier och PSG är överens
Christophe Galtier och PSG har kommit överens om ett tvåårskontrakt som ska göra Nice-tränaren till Pochettinos ersättare. Återstår att komma överens med just Pochettino om ersättningen för hans avgång.
(L’Equipe)

Liverpools sportchef går vidare
Michael Edwards lämnar Liverpool och så väl Manchester United som Chelsea uppges intresserade av att knyta till sig mannen som ligger bakom värvningar som Alisson, Virgil Van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mane, Andy Robertson, Thiago och Fabinho.
(Daily Mail)

Officiellt: Lyon presenterar Lepenant
Den 19-årige mittfältaren Johann Lepenant är nu officiellt klar för Lyon. Han lämnar Caen och har skrivit på ett kontrakt som gäller till den 30 juni 2027.
(Lyon på SvenskaFans)

Juventus har möte om Pogba idag
”United favoriter att värva Eriksen”
Christian Eriksens framtid är oklar och dansken har ambitionerna att spela i en större klubb än Brentford. Nu uppges Tottenham inte längre vara intresserade av 30-åringen och Manchester United är i ”pole position” att värva mittfältaren.
(Daily Star)

... och United kan sälja Williams
Den 21-årige försvarsspelaren Brandon Williams har varit utlånad till Norwich och nu kan Manchester United tänka sig att släppa engelsmannen för 10 miljoner pund.
(Sun)

Arsenal erbjuder Jesus kontrakt – och väljer bort Calvert-Lewin?
London-klubben vill värva Gabriel Jesus från Manchester City och uppges ha skickat över ett erbjudande till brassen med en veckolön på 264 000 pund. Med i kontraktet finns en bonus i fall klubben tar sig till Champions League. Intresset för Jesus gör att Arsenal avvaktar med försöken att värva Evertons Dominic Calvert-Lewin.
(Daily Star och Daily Mirror)

Marseille frågar om Kluivert
Officiellt: Arsenal lånar ut anfallare
21-årige Tyreece John-Jule kommer tillbringa kommande säsongen i League One-laget Ipswich Town.
(Arsenal)

Everton vill värva Winks – som är fri att lämna
Det är trångt på Tottenhams mittfält och nu uppges Harry Winks ha fått grönt ljus att lämna klubben. Everton är intresserade av 26-åringen och förhandlingar har inletts.
(Sky Sports)

Xavi vill ha kvar Dembélé
Barcelonas tränare har bett de ansvariga för sporten att göra ett sista försök att behålla Ousmane Dembélé. Fransmannens kontrakt med klubben går ut vid månadsskiftet.
(Sport)

Hög prislapp på Raphinha
******
Onsdagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-06-23 18:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans