Lagbanner
Sillysvepet: Jules Koundé i Barcelona – Marseille lånar Arsenalfloppen

Sillysvepet: Jules Koundé i Barcelona – Marseille lånar Arsenalfloppen

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (20:45)

Jules Koundé till Barcelona
Barcelona är överens med Sevilla och Jules Koundé är på plats i Barcelona. Nu ska vara det personliga kontraktet och läkarundersökningen klaras av innan vi kan släppa denna soppa för evigt.
 


IFK Göteborg vill förlänga med målvakten
Warner Hahn har varit en av allsvenskans bästa målvakter i år. 30-åringen skrev på ett 1-årskontrakt inför säsongen, men nu ska såväl Hahn som Blåvitt vilja förlänga tiden ytterligare ett par säsonger.
(SportExpressen)

Trelleborg nära miljonvärvning?
Felix Hörberg vill lämna Östersund efter tre år i Jämtland. Nu uppges det att Trelleborg vill värva mittfältaren som sägs kosta drygt en miljon kronor.
(SportExpressen)

Landskrona säljer till Chievo
Chievo gick i konkurs men ur askan uppstod Chievo-Sona. Nu har de gjort klart med Landkrona BoIS Viktor Ekblom.
(Fotbollskanalen)

Joel Mumbongo klar för Tranmere
Vi rapporterade tidigare i veckan att Mumbongo, som fick spela i Premier League för Burnley ifjol, provtränat med League Two-klubben Tranmere Rovers. Idag presenterade klubben att de värvat in svensken.
(Tranmere Rovers)

Marseille lånar Arsenalfloppen
Nuno Tavares första säsong i Arsenal var bedrövlig. Vänsterbacken fick utstå en otrolig mängd kritik och har inte heller imponerat under sommarens försäsong. Nu är portugisen på väg till Marseille för utlåning.
(Fabrizio Romano)

Stahre nöjd med tonåringen, kommer inte ersätta Vilar
I veckan sålde IFK Göteborg Bernardo Vilar till Värnamo. Anledningen ska vara Johan Bångsbos utveckling och Stahre ser inte behovet av att värva ersättare.
(Fotbollskanalen)

Isak Jansson lämnar KFF som Bosman presenterad för spanska FC Cartagena
 
EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:45)

Officiellt: Atlético Madrid förstärker defensiven
Den spanska huvudstadsklubben har gjort klart med högerbacken Nahuel Molina, som köps loss från Udinese för 20 miljoner euro.
”Har ingen intention att sälja honom”
Chelsea är väldigt intresserade av att plocka in Wesley Fofana från Leicester – som dock inte alls är sugna på att släppa sin franske mittback.
(Daily Mail)

Saliba återvänder till Marseille?
Marseille hoppas få behålla William Saliba efter försvararens lyckade lånesejour hos klubben och sägs vara väldigt optimistiska att få till en affär med Arsenal.
(L’Equipe

... som även har Tavares på radarn
Förutom Saliba är Marseille också mycket intresserade av att knyta till sig Arsenals portugisiske vänsterback Nuno Tavares.
(Fabrizio Romano)

Även Sanchez kan hamna i Marseille
Mycket Marseille i dag, men den franska klubben ska även föra en dialog med Alexis Sanchez och är villiga att plocka in chilenaren förutsatt att Inter river hans kontrakt.
(La Provence)

Bayern värvar talang från Barcelona
16-årige Adam Aznou lämnar Barcelona för att fortsätta karriären hos Bayern München där han hoppas få sitt stora genombrott.
(Bayern Münchens hemsida)

Galatasaray nästa för Can?
Emre Can står inte längre särskilt högt i kurs hos Borussia Dortmund och kan vara på väg bort från klubben. Galatasaray uppges vara intresserade och ska redan ha hört sig för om 28-åringen.
(One Football)

Malli skiftar klubb i Turkiet
Efter bara ett och ett halvt år hos Trabzonspor väljer den tidigare Bundesliga-stjärnan Yunus Malli att lämna för ligakonkurrenten Kasimpasa.
(Kasimpasas hemsida)

Sundsvall sparkar tränaren
Efter en tung första halva av säsongen väljer GIF Sundsvall att sparka tränaren Henrik Åhnstrand och ersätter honom med Brian Clarhaut och Benny Matsson.
(Sundsvalls hemsida)


MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Pappersarbete återstår innan Kounde är klar för Barça
Officiellt: Palace värvar Richards
Bayern Münchens amerikan Chris Richards förstärker Crystal Palace. Den 22-årige mittbacken har skrivit på ett femårsavtal.
(Crystal Palace)

Ronaldo vill lämna United
Portugisen vill spela i Champions League och har meddelat klubben att han vill lämna, men det verkar vara få andra klubbar som intresserade av 37-åringens tjänster. 
(Daily Mail)

... och Atletico-fansen vill inte ha Ronaldo
Ryktena om att Cristiano Ronaldo ska lämna United har fått Atletico Madrids fans att agera. ”CR7 inte välkommen” är budskapet på klubbens supportrars banderoll.
(The Sun)

Everton vill värva från PSG
... och Everton gör klart med McNeil idag
Malmö intresserade av Durmisi?
Lazios danske vänsterback Riza Durmisi letar efter en ny klubb och enligt italienska media är Malmö FF intresserade av 28-åringen.
(Tuttomercatoweb)

Officiellt: Farnerud klar för Stuttgart
Colin Farnerud, son till Pontus Farnerud, lämnar franska Lens och ansluter till Stuttgart. 18-åringen som spelat i svenska P04-landslaget kommer ansluta till klubbens U19-lag.
(Stuttgart)

Förhandlingarna fortsätter om Kostic
West Hams har lagt ett bud på 12,5 miljoner pund på Frankfurts Filip Kostic, men den tyska klubben vill ha 16 miljoner pund för kroaten som har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.
(The Sun)

Officiellt: Suarez till Nacional
”Paqueta vill inte till Arsenal”
Lyons mittfältare Lucas Paqueta ryktas vara på väg till England och Arsenal, Newcastle och Tottenham uppges intresserade. Brassen är dock inte övertygad om en flytt. Samtidigt kan även Manchester City vara ett alternativ, i fall klubben tappar Bernardo Silva.
(L'Equipe)

Officiellt: Lahne vidare till Ungern
Jack Lahnes karriär går vidare i Újpest. Den ungerska klubben lånar in 20-åringen från Amiens under den kommande säsongen.
(Újpest)

******
Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-07-28 20:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans