Lagbanner
Spelare som har vunnit OS-guld, VM och Copa América

Spelare som har vunnit OS-guld, VM och Copa América

Argentina jagar efter en historisk seger i OS.

Med starten av herrfotbollen vid de Olympiska spelen i Paris i onsdags mötte Argentina Marocko i en kontroversiell match. Trots den oväntade förlusten, behåller det argentinska herrlandslaget hoppet och fortsätter att kämpa för en historisk seger vid de Olympiska spelen i Paris.
 
Tre spelare Gerónimo Rulli, Nicolás Otamendi och Julián Álvarez, som är världsmästare och Copa América-mästare, ingår i laget under ledning av tränaren Javier Mascherano.
 
Om de vinner guldmedaljen, kommer Rulli, Otamendi och Álvarez att ansluta sig till en exklusiv grupp av spelare som har vunnit de Olympiska spelen, Copa América och VM, en prestation av stor betydelse i fotbollsvärlden.
 
Stjärnan Lionel Messi och den erfarne Ángel Di María vann redan olympiskt guld i Peking 2008. Dessutom blev de mästare i Copa América 2021 och 2024, och lyfte VM-trofén i Qatar 2022. De två argentinska stjärnorna är en del av en utvald grupp spelare som har uppnått denna trippelseger.
 
Men Messi och Di María är inte de enda som har nått denna bedrift. Tidigare har uruguayanerna José Andrade, Héctor Castro, Pedro Cea, Lorenzo Fernández, Pedro Petrone, Santos Urdinarán, José Nasazzi och Héctor Scarone också vunnit guldmedaljen vid de Olympiska spelen 1928 i Amsterdam. Därefter blev dessa spelare världsmästare 1930, i turneringen som hölls i Uruguay, vilket visar på den sydamerikanska fotbollens tradition och excellens.
 
Spelare som vunnit OS, VM och Copa América: 

Argentina: Lionel Messi och Ángel Di María
 
Uruguay: José Andrade, Héctor Castro, Pedro Cea, Lorenzo Fernández, Pedro Petrone, Santos Urdinarán, José Nasazzi och Héctor Scarone

SvenskaFans.com2024-07-26 19:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans