Lagbanner
TV4 och C More visar Champions League

TV4 och C More visar Champions League

Telia har köpt rättigheterna till Champions League. Nu står det klart att turneringen kommer att visas i TV4 och C More 2021-2024. – Det här handlar om världens bästa turnering i världens största sport, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media i ett pressmeddelande.

En anrik tradition byter snart skepnad. Nent Group (tidigare MTG) har sänt Champions League i sina kanaler – senast Viasat – sedan 1992. Men för ett par veckor sedan stod det klart att man tappar rättigheterna.

Nu bekräftar Telia att man har förvärvat rättigheterna till turneringen från och med säsongen 2021-22 – och att man kommer visa Champions League i TV4 och CMore.
– Det här handlar om världens bästa turnering i världens största sport. Vi är enormt stolta över att kunna erbjuda UEFA Champions League till våra användare. Det är en sporthändelse som vi vet kommer att locka stort intresse och samla en stor publik, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media.

LÄS ÄVEN: Då kan Champions League spelas klart

Han fortsätter:
– UEFA Champions League har länge stått högst på vår önskelista över sporträttigheter. Den här satsningen är ett första exempel på hur vi på TV4 Media nu med Telia som ägare ytterligare lyfter ambitionerna att skapa Sveriges bästa TV-upplevelser, säger Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Prislappen för den eftertraktade Champions League-rättigheten är en av de högsta i sportmediabranschen. Enligt Dagens Media ska affären ha kostat mer än tre miljarder kronor. 

När auktionen för rättigheterna stängdes och det stod klart att Nent Group förlorat budgivningen var bolagets vd Anders Jensen överraskad över hur priset drog iväg.
– Alla har sitt sätt att räkna och sina premisser men om de indikationer jag har fått till mig stämmer så är man långt förbi värdet på de här rättigheterna. De förvånar mig inte att vi fick konkurrens men att man är beredd att lägga sån här summor förvånar mig, sa han till Dagens Industri.

• • •
Champions League byter kanal efter 29 år.
Blir det bättre eller sämre?
Kommentera nedan.

SvenskaFans.com2020-05-13 08:27:00

Fler artiklar om SvenskaFans