Lagbanner
Uefa ändrar på sina planer

Uefa ändrar på sina planer

L'Equipe säger sig veta vad som ska beslutas under torsdagen.

Under torsdagen väntas Uefa ge nya direktiv för klubbfotbollen. Detta efter möte i exekutivkommittén. L’Equipe tror sig veta vad som kommer att hända.

Mycket av det som sipprat ut tidigare finns med, men även några förtydliganden.

Tidningen understryker att inga definitiva beslut fattas i dag och Uefa kommer att ge så få exakta datum som möjligt – det är för tidigt. Tydligare riktlinjer blir det ändå.

Målet bör fortfarande vara att spela klart säsongerna under sommaren. Avslutade säsonger till 3 augusti är tanken. Det skulle ge chansen att avsluta Champions League och Europa League till 29 och 27 augusti.

Men, och det är en svängning, går det inte att spela fotboll i sommar så ska rådande poängställning när Coronakrisen slog till vara det som gäller. Bland annat fick Belgien smäll på fingrarna när man tidigare försökte hävda just detta. Nu går Uefa på deras linje.

La Repubblicas uppgifter om att Uefa-rankingen ska användas verkar alltså inte stämma, enligt L'Equipe.

Inga strukna säsonger kommer att accepteras. Det kan alltså inte bli så att säsongen 2018/19 räknas för utdelning av Europaplatser. Ej färdigspelade nationella cuper ska inte ge plats i Europaspelet. Där tillfaller platserna istället de följande lagen i ligatabellerna.

Blir det spel i sommar så stryks VAR-bevakningen. Det går inte att garantera social distansering i kontrollrummen, menar man. Samma sak vad gäller VAR bekräftar även franska tv- och radiokanalen RMC Sport.
 

John Cederblad2020-04-23 08:47:00

Fler artiklar om SvenskaFans