Lagbanner
Vann heta derbyt inför tomma läktare: ”Annorlunda utan fans”

Vann heta derbyt inför tomma läktare: ”Annorlunda utan fans”

Matchen spelades utan publik. Men den saknade verkligen inte betydelse. Derbyt mellan Olympiakos och Panathinaikos betyder så mycket för så många.

ATHEN (SVENSKAFANS.COM)
En derbytät helg i Super League är till ända. Under lördagskvällen så vann Daniel Larssons Aris mot stadsrivalen PAOK med hela 4-2. PAOK:s första förlust för säsongen gav Olympiakos möjligheten att på söndagskvällen sno åt sig serieledningen igen. Men då krävdes vinst i derbyt hemma mot Panathinaikos. Matchen på Karaiskakis-stadion spelades dessutom utan publik. Detta som konsekvens efter incidenter i Olympiakos hemmamatch mot PAOK i december.
 
Som om inte matchen redan hade nog så var det även ett Panathinaikos som verkligen behövde plocka poäng för att ta sig till slutspel. Efter en jämn första halvlek stod det 0-0 trots en hel del riktigt heta lägen.

Panathinaikos svenske högerback Mattias Johansson spelade från start och gjorde en riktigt bra match och var nära att bli målskytt.

"SPECIELLT"
 Men gästerna skulle inte få hål på hemmalaget den här kvällen. I den 74:e minuten sköt Youssef El Arabi istället 1-0 och segern till Olympiakos.
– Det är viktigt. Det är viktigt. Sedan blir det såklart annorlunda utan fans här. Det blir annat utan fansen. I sådana här matcher brukar det vara väldigt högljutt och en väldigt bra atmosfär. Så det var speciellt, men det viktigaste var att vi tog tre poäng även om vi inte spelade vår bästa match, säger Olympiakos norske högerback Omar Elabdellaoui till SvenskaFans.com.
– Vi har spelat många bättre matcher där vi inte har tagit tre poäng. Men idag var det viktigaste som sagt att ta tre poäng och att vi gick upp i serieledning igen.
 
Är det svårt att spela utan publik?
– Ja, det är ju annorlunda liksom. Det här är ett derby där stadion normalt sett kokar här. Men utan fans blir det speciellt.
 
Tack vare segern har Olympiakos nu 41 poäng efter 17 matcher. En mer än tabelltvåan PAOK.
– Dom förlorade igår så att vi kunde vinna idag var extremt viktigt.

"DET ÄR EN ÄRA"
Elabdellaoui är heller inte vilken spelare som helst i klubben. 28-åringen gör sin sjätte säsong i Olympiakos och är lagkapten. Ett tungt ansvar som vilar på hans axlar – inte minst i ett derby.
– Jag har varit så pass länge att jag inte bara är en fotbollsspelare utan jag är en supporter till hela klubben. Klubben betyder mycket för mig och klubben har gjort väldigt mycket för mig. Så att ha kaptensbindeln på är stort. Det är en ära och det är inte många som får ha det i Olympiakos.
 
I Panathinaikos var det såklart stor besvikelse. Laget, där Elabdellaouis landsman Ghayas Zahid spelar, är nu tabellsjua med 22 poäng.
– Det är en bra kompis. Vi pratade lite innan men efter en match man har förlorat så är man såklart inte på sitt bästa humör så vi får höras senare igen.

Anton Edman2020-01-06 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans