VAR-granskning hjälpte Danmark till seger

Jonas Wind gjorde matchens enda mål när Danmark besegrade Nordirland i EM-kvalet. Efter ett sent kvitteringsmål såg danskarna dock ut att tappa poäng. Men en lång VAR-granskning skulle till slut hjälpa Danmark till tre poäng.

Under den senaste landslagssamlingen åkte Danmark på en överraskande förlust borta mot Kazakstan. Men under fredagkvällen skulle man revanschera sig mot Nordirland hemma på Parken.

Efter en mållös första halvlek skulle hemmalaget få en drömstart på den andra. Två minuter in slår Joakim Mæhle ett inlägg som Nordirlands försvar inte lyckades få bort. Danmarks Jonas Wind var då påpassligt framme och stötte in 1-0 till hemmalaget.

I slutet av matchen kom en stark forcering från gästerna som skulle ge utdelning. Johnny Evans nådde högst på en frispark och nickade bollen mot mål där, 18-årige landslagsdebutanten, Callum Marshall skarvade in 1-1. Målet VAR-granskades under en lång tid, och till slut kunde det fastställas att Johnny Evans, med minsta möjliga marginal, befunnits i offsideposition när frisparken slogs.

Danmark klarade sig därmed undan och vann med 1-0.

Vinsten gör att Danmark går upp på en andraplats i en jämn kvalgrupp, där Kazakstan, Danmark, Finland och Slovenien alla står 6 poäng efter tre matcher spelade.

Danmark möter härnäst Slovenien borta i EM-kvalet på måndag.

TV: Vild glädje på Parken – Wind målskytt för Danmark

TV: Danmark klarar sig efter lång VAR-granskning på stopptid