Lagbanner
Sillysvepet: Neymar kan snart lämna – Liverpool ute efter stjärnduon

Sillysvepet: Neymar kan snart lämna – Liverpool ute efter stjärnduon

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är lördagens nyheter.

Storklubbar jagar Real Madrid-talang
Både Arsenal och Borussia Dortmund uppvaktar Real Madrids 19-årige mittfältare César Gelabert. Real Madrid har tidigare fått ett bud på Castilla-spelaren från Lyon men som man då tackade nej till.
(AS)

”Minst fem värvningar för Spurs”
Enligt Football Insider kommer Tottenham inte att hålla igen i sommar. Klubben förväntas nämligen värva minst fem nya ansikten. Primärt behöver man nya spelare på följande positioner: mittback, högerback, defensiv mittfältare, offensiv mittfältare och anfallare.
(Football Insider)

Milan intresserade av norrman
Celtic-försvararen Kristoffer Ajer ryktas ligga högt på AC Milans önskelista av spelare när fönstret öppnar. Den 197 centimeter långe mittbacken förväntas emellertid inte lämna för någon struntsumma.
(Calciomercato)

Rakitic till La Liga-konkurrent?
Häromdagen skrev vi att FC Barcelona kan tänka sig att släppa kroaten Ivan Rakitic. Enligt senaste rön är Atlético de Madrid en av huvudintressenterna ifall mittfältaren kan tänka sig lämna Katalonien. 31-åringen skulle kosta runt 20 miljoner euro.
(Daily Mail)

”Varane ska ingenstans”
Manchester City har kopplats ihop med Real Madrids franske mittback Raphael Varane. Detta är dock ingenting som Real går med på, ty klubben kommer att tacka nej till samtliga bud som inkommer – oavsett pris.
(Defensa Central)

€80 miljoner för Coutinho…
FC Barcelona har mer eller mindre accepterat att man kommer att förlora pengar på Philippe Coutinho. 27-åringen, som nu är utlånad till Bayern München, kan lämna i sommar för ungefär €40 miljoner mindre än Barca värvade honom för.
(Evening Standard)

… och Chelsea leder jakten
Brassen omges av många rykten just nu och det är främst i diverse Premier League-klubbar han placeras. Chelsea leder just nu jakten på Coutinhos namnteckning och uppges förhandla med Barcelona. Även Manchester United, Arsenal och Tottenham hoppas på Coutinhos namnteckning.
(The Sun)

Werner in och Brewster ut?
Som tidigare rapporterat försöker Liverpool locka över tysken Timo Werner till Merseyside detta transferfönster. Om RB Leipzig-anfallaren ansluter till klubben förväntas talangen Rhian Brewster ånyo att lånas ut. Anfallaren är just nu utlånad till Swansea där han imponerat.
(Express)

Även Bale jagas av Ancelotti
Vi har de senaste dagarna skrivit att Evertons manager Carlo Ancelotti försökt locka över James Rodríguez till Goodison Park. Enligt Daily Mail försöker italienaren även att värva Gareth Bale från Real Madrid.
(Daily Mail)

Ingen Kane i Manchester United…
Manchester United har sagt att det inte finns någon chans att klubben kommer kunna värva Tottenhams anfallare Harry Kane den här sommaren. Klubben hänvisar till Kanes kontrakt med Spurs som går ut 2024 som den primära anledningen.
(Manchester Evening News)

… men väl en de Ligt?
Igår skrev tabloiderna att Real Madrid blivit erbjuden Matthijs de Ligt av Juventus. Senaste rön säger att den 20-årige holländaren istället kan vara på väg till Manchester United.
(Express)

Savic och Costa på Citys radar
Den tidigare Manchester City-mittbacken Stefan Savic, tillvardags i Atlético de Madrid, kan vara på väg tillbaka. City jagar en ny mittback och ser Savic som ett potentiellt nyförvärv. Offensivt sett ryktas Juventus vilja byta Douglas Costa mot Gabriel Jesus – något som City ryktas vara intresserade av.
(Manchester Evening News)

PSG villiga att förhandla om Neymar
Att Barcelona är intresserade av en återförening med Neymar har nog ingen missat. PSG har emellertid vägrat förhandla om brassen tidigare men nu skriver Sport att PSG kan tänka sig att förhandla om Barcelona låter Antoine Griezmann gå till Paris-klubben i utbyte.
(Sport)

Även Kurzawa till Barcelona?
Samma källa som innan, Sport, skriver att Barcelona redan diskuterat ett kontrakt med vänsterbacken Layvin Kurzawa inför kommande säsong. Kurzawas kontrakt med PSG går nämligen ut i sommar.
(Sport)

Oklart kring Hakimis framtid
Det råder just nu stor förvirring kring Achraf Hakimi, som är utlånad till Dortmund från Real Madrid och har i Tyskland gjort det bra. Först kom uppgifter om att ytterbacken förlängt avtalet med den spanska huvudstadsklubben för att till nästa säsong slåss om en plats i startelvan, men nu dementerar hans agent det hela och i stället spekuleras det om att en ny utlåning – men till en annan klubb – kan bli aktuellt.
(Spox)

Förbereder sig på att ta farväl 
Efter den nuvarande säsong löper Willians kontrakt med Chelsea ut och enligt honom själv är en förlängning i dagsläget långt borta. Tidigare har Barcelona kopplats samman med hans namn, men nu är det Tottenham som är det hetaste spåret.
(Sky Sports

Icardi och PSG skiljs åt?
Thomas Tuchel ska inte blivit övertygad om Mauro Icardi och anfallaren själv sägs tillsammans med sin fru redan bestämt sig för att sejouren i Paris stannar vid ett år. Således ser det ut som att parterna går skilda vägar i sommar.
(Gazzetta dello Sport)

Liverpool ute efter duo
Borussia Mönchengladbachs Denis Zakaria och Marcus Thuram har varit två av Bundesligas mest framstående spelare den här säsongen, och har nu fått ögonen på sig av Liverpool. Tillsammans skulle de kunna gå loss på inte mindre än hundra miljoner euro.
(Express)

Officiellt: Östersund förstärker truppen
Bakr Abdellaoui är namnet på Östersunds senaste nytillskott, som skrivit på för den kommande säsongen med option på ytterligare ett år. 22-åringen är en offensiv mittfältare med erfarenhet av spel i Spanien.
(Östersunds hemsida

*****

Fredagens sillysvep

svenskafans.com2020-04-04 18:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans