Sillysvepet: Östersund förstärker defensiven

Sillysvepet: Östersund förstärker defensiven

Nyårsaftons Silly Season-nyheter sammanfattas.

- Transferfönstren i England, Tyskland och Frankrike är öppna 1 janauri – 31 januari.
- Transferfönstren i Italien och Spanien är öppna 2 januari – 31 januari.
- Transferfönstret i Sverige är öppet 8 januari – 31 mars.

KVÄLLENS UPPGIFTER (17:30) 

Östersund värvar vänsterback

Den 21-årige försvarsspelaren Kalpi Outtara är klar för Östersund, överången blev officiell under tisdagseftermiddagen och vänsterbacken har skrivit under ett treårskontrakt. Till klubbens hemsida säger tränaren Ian Burchnall följande.
- Kalpi är en ung spelare med stor potential som gjorde ett bra intryck hos oss under hösten. Vi tror att Kalpi kan utvecklas ytterligare hos oss och vet att flera andra klubbar i Norden var ute efter att knyta till sig Kalpi. 
(Östersunds hemsida)

Officiellt: Weigl till Benfica
Tidigare i förmiddags skrev om att en övergång var nära. Senare på eftermiddagen blev den officiell. Julian Weigl lämnar Borussia Dortmund för spel med Benfica.


Wilder säger att Sharp stannar
Den rutinerade anfallaren Billy Sharp har fått begränsat med speltid under säsongen och har kopplats ihop med en flytt bort från Bramall Lane. En klubb som har varit på tapeten är Leeds United men frågar man The Blades huvudtränare, Chris Wilder, så blir anfallaren kvar hos Premier League-nykomlingen.
(The Star)

Sanchez vill se Kane i Real Madrid
Hugo Sanchez, den tidigare Real Madrid-spelaren och den mexikanska landslagsmannen, anser att Los Blancos bör spendera pengar på en ny nummer nio för att täcka upp bakom Karim Benzema. Lösningen? Frågar du Sanhez är svaret Tottenham-spelaren Harry Kane. 
(The Sun)
 
Chelsea vänder blickarna mot Dembele
Det är högst troligt att Michy Batshuayi och Olivier Giroud lämnar Londonklubben i nästa månad och Frank Lampard vill förstärka offensiven. En spelare som man ser ut att gå efter är Celtic-anfallaren Moussa Dembele som har gjort 25 mål för skottarna sedan han anslöt från Lyon för 18 månader sedan.
(Sky Sports)
 
Bestämd prislapp på Zaha
I somras lämnade Wilfried Zaha in en transerbegäran men blev trots det kvar i Crystal Palace. Nu lär klubbarna hugga igen på den offensiva spelare och bland intessenterna nämns Everton, Chelsea och Arsenal. Tränare Roy Hodgson och hans Crystal Palace kommer ta emot bud men lyssnar inte på förfrågningar som är under 80 miljoner pund.
(The Guardian)
 
Ian Holloway tar över Grimsby Town
För sju månader sedan lämnade han QPR. Nu är den engelska managern tillbaka i hetluften igen. Eller nåja, åtminstone har han ett nytt tränaruppdrag. Nämligen Grimsby Town på 21:a plats i League Two!
 


Sundsvall sugna på Engblom
Den Sundsvall-födda spelaren Pontus Engblom vann skytteligan i den norska motsvarigheten till Superettan den gångna säsongen och nu hoppas klubben från Medelpad att han kan vara med på ”Giffarnas” nya resa. Engblom är kontaktslös och är prio ett på Sundsvalls önskelista.
(Sundsvalls Tidning)
(Fotbollskanalen)

Barcelona ute efter Olmo
Från Dinamo Zagreb till Barcelona? Det kan bli verklighet för den spanska mittfältaren Dani Olmo. Troligtvis blir det en övergång först i sommar men en transfer i januari ska inte uteslutas uppger Marca.
(Marca)
(Fotbollskanalen)

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Aubameyang lämnar Arsenal?

Mikel Arteta ska ha svårt att övertyga den gabonesiska anfallaren om att stanna i klubben.
(The Telegraph)

Chelsea har ögonen på Timo Werner
Chelsea ska ha hört sig för om RB Leipzigs anfallare har en utköpsklausul.
(The Telegraph)

James Rodríguez till Everton?
Enligt spanska uppgifter ska Everton vara närmast att värva colombianen från Real Madrid.
(El Desmarque)

Ingen avgift om Ödegaards-lånet avbryts
Real Madrid kommer inte behöva betala någon avgift om man väljer att avbryta utlåningen av Martin Ödegaard till Real Sociedad i förtid. Efter norrmannens succé har det spekulerats i att han återvänder redan sommaren 2020 istället för när lånet går ut sommaren 2021.
(Marca)

Abrahams kontraktsförhandlingar i stå
Chelsea-anfallaren komme rint eöverens med klubben om ett nytt kontrakt eftersom han uppges vilja ha £180 000 i veckan, vilket är samma lön som lagkamraten Callum Hudson-Odoi.
(Goal)

Dominic Calvert-Lewin till United?
Manchester United är ute efter anfallare och efter att Lyons Moussa Dembéle förknippats med klubben i dagarna blir nu Evertons Dominic Calvert-Lewin nästa namn på listan. Den engelske U21-landslagsanfallaren ska dock vara aktuell först till sommaren.
(The Sun)

Weigl till Benfica?
Borussia Dortmunds mittfältare Julian Weigl ska vara nära en flytt till den portugisiska huvudstaden.
(A Bola)

SvenskaFans sillyseason-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2019-12-31 17:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans