Sillysvepet: ”Ronaldo vill lämna Juventus” – Tottenham nära stjärnan?

Sillysvepet: ”Ronaldo vill lämna Juventus” – Tottenham nära stjärnan?

Trettondagens Silly Season-nyheter.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:50)

”Ronaldo vill lämna Juventus”
Ett rykte som troligtvis bör tas med en nypa salt eller två är att Cristiano Ronaldo ska ha bestämt sig för att lämna Juventus då han i stället vill gå till Bayern München. 
(TZ)

Juventus släpper inga spelare?
Såväl Adrien Rabiot som Emre Can har uppgetts vara på väg bort från Juventus i vinter. Nu går dock den italienska storklubbens sportchef Fabio Paratici ut med att inga spelare kommer lämna förrän tidigast till sommaren.
(Football Italia)

Inter leder jakten på Giroud
Ryktena har varit många kring Olivier Giroud, som vill bort från Chelsea så fort som det bara är möjligt. Hans tid på de brittiska öarna kan nu vara till ända då Inter uppges leda jakten på fransmannen.
(The Telegraph)

Cutrone kan återvända
Trots att han lämnade Italien så sent som i somras kan Patrick Cutrone snart vara tillbaka i hemlandet. Dock är det inte en återkomst till AC Milan det handlar om, utan i stället till Fiorentina som söker en ny anfallare.
(Gianluca Di Marzio)

De Rossi avslutar karriären
Den tidigare Roma-spelaren Daniele De Rossi har redan efter ett halvår valt att tacka för sig i Boca Juniors. Det är dock inte bara kapitlet i Argentina han avslutar – utan även hela sin karriär som professionell fotbollsspelare.
(Football Italia)

Dragkamp om Bale
Gareth Bale är inte längre särskilt populär hos Real Madrid och det är ingen hemlighet att klubben gärna gör sig av med 30-åringen. Det kan snart också bli till verklighet då både LA Galaxy och Inter Miami mer än gärna lägger vantarna på walesaren.
(DMQ)

Tottenham kan låna stjärnan
Thomas Lemar har inte lyckats övertyga hos Atlético Madrid och vill byta miljö i vinter. Tottenham kan bli lösningen för 24-åringen, som är villiga att betala sex miljoner euro för att låna honom under våren och sedan få chansen att göra övergången permanent i sommar.
(Independent)

Newcastle nästa för Calhanoglu?
Tidigare i dag ställdes AC Milan mot Sampdoria och i samband med det ska en scout tillhörande Newcastle United varit på plats på San Siro. Anledningen till det är att klubben ska vara intresserade av att knyta Hakan Calhanoglu till sig i vinter.
(Sport Witness)

West Ham närmar sig ”ny” målvakt
Den irländske målvakten Darren Randolph lämnade 2017 West Ham för spel i Middlesbrough. Nu kan 32-åringen snart vara tillbaka hos ”Hammers” då den engelska huvudstadsklubben uppges vara nära en överenskommelse med ”Boro”.
(The Telegraph)

Officiellt: Bojanic förlänger med Hammarby
Glädjande nyheter för alla som håller på Hammarby är att klubben nu förlängt kontraktet med Darijan Bojanic. Mittfältaren står därmed under avtal fram till och med 2023.
 


Schalke spanar i Anderlecht
För några dagar sedan stod det klart att Alexander Nübel i sommar kommer lämna Schalke 04 för att fortsätta karriären hos Bayern München. En ny målvakt står således högt upp på Schalkes önskelista och ett namn som nu nämns som en tänkbar ersättare till Nübel är Anderlechts Hendrik Van Crombrugge.
(Nieuwsblad)

Köln lånar från Wolfsburg
Elvis Rexhbecaj har trots stora lovord haft svårt för att ta en plats i Wolfsburgs trupp den här säsongen. Nu hoppas den 22-årige mittfältaren att turen ska vända då han kommer spendera våren samt nästa säsong hos Köln – där chanserna till speltid får betraktas som betydligt större.
(Kölns hemsida)

Träningsläger väntar Djourou
Den tidigare Arsenal-spelaren Johan Djourou har sedan snart ett år tillbaka stått utan klubb. Det kan det snart bli ändring på då 32-åringen beviljats följa med på FC Sions träningsläger där han hoppas spela till sig ett avtal.
(Sport.ch)

Uppdateringar från lagredaktioner:
West Ham
Tottenham
Portsmouth
Sirius
Hertha Berlin

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

Från Swansea till Häcken
BK Häcken har gjort klart med sitt andra nyförvärv för dagen då anfallstalangen Adnan Maric ansluter. Maric spelade senast för Swansea men har varit kontraktslös sedan i somras.
  Wijnaldum lämnar Liverpool?
Den nederländske mittfältaren har ögonen på sig från Italien och Spanien och kan lämna Liverpool i sommar.
(Sportsmole)

Lunin plockas hem av Real Madrid?
Real Madrids unge målvaktstalang Andriy Lunin har inte fått någon speltid i Valladolid och nu ska Real Madrid prova att låna ut honom till en annan klubb.
(Marca)

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Fernandes ryktas återigen till United
Manchester United verkar har återupplivat intresset att värva den portugisiske playmakern Bruno Fernandes från Sporting Clube de Portugal.
(Goal)

Boateng till Arsenal?
Arsenal har kontaktat Bayern München för att försöka värva över den meriterade tyske landslagsbacken Jerome Boateng.
(Footmercato)

Gabigol till Chelsea?
Den brasilianske talangen Gabriel Barbosa tillhör Inter men har varit utlånad till Flamengo där han bland annat vunnit ligan och Copa Libertadores, samt utsetts till bästa spelare i Sydamerika 2019 av CONMEBOL.
(Express)

Dembele till Liverpool?
Barcelonas fransman har postat ett inlägg på Instagram som kopplar honom till Liverpool.
(Express)

Bayern intresserade av Achraf?
Den marrockanske ytterbacken Achraf Hakimi gör succé i Dortmund och nu vill Bayern eventuellt köpa loss honom från Real Madrid, som han är utlånad från.
(Marca)

Newcastle förlorar anfallare?
Newcastles anfallare Dwight Gayle kopplas ihop med Preston som jagar uppflyttning från The Championship.
(Lancashire Evening Post)

Häcken värvar från Hammarby
21-årige yttermittfältaren Leo Bengtsson har skrivit på för tre år.
 
Söndagens Sillysvep
SvenskaFans Silly Season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-06 19:50:00

Fler artiklar om SvenskaFans