Silly Season (Deadline-day) Officiellt! David Luiz till Chelsea

Silly Season (Deadline-day) Officiellt! David Luiz till Chelsea

Den galna perioden är här, Silly Season i denna artikeln finner du det senaste kring de senaste ryktena om spelare in och ut från Paris Saint-Germain.

Bortsett från "klara in" och "klara ut" är resten rykten plockade från medier runtom och bör i de flesta fall tas med en nypa salt.
Uppdatering i röd text.

Klara in

Jesé, Real Madrid
(8/8) PSG bekräftar på sin hemsida att Jesé Rodriguez är klar för klubben och har skrivit på för fem år. Övergångssumman sägs ha landat på €25 miljoner.

Lo Celso - Rosario
(30/7) PSG har nu bekräftat att Lo Celso har skrivit ett kontrakt med klubben som sträcker sig fram till 2021. Argentinaren kommer spendera hösten i Rosario för att sedan ansluta till PSG efter vinteruppehållet.

Patrick Kluivert, Sport direktör från Ajax
(14/7) Från att PSG letat sportdirektör sedan dess att Leonardo lämnade klubben för några säsonger sedan så har det varit väldigt tyst om just dne positionen och så har det varit fram tills för bara några minuter sedan då Ajax gick ut på sin hemsida och bekräftade att Patrick Kluivert lämnar klubben med omedelbar verkan för att flytta till PSG. PSG i sin tur bekräftade nyheten för bara någon minut sedan. Så Patrick Kluivert ansluter till PSG som "Director of Football" och han roll kommer enligt presidenten Nasser Al-Khelaifi att jobba tätt tillsammans med General Manager Jean-Claude Blanc samt övervaka jobbet som nya tränaren Unai Emery gör och assisterande sportdirektören Olivier Letang.

Thomas Meunier, Club Brugge
(3/7) PSG bekräftar sin andra värvning under dagen, belgiske landslagsbacken Thomas Meunier har skrivit på för fyra år med klubben

Grzegorz Krychowiak - Sevilla
(3/7) PSG har nu bekräftat övergången som kostar €30M inklusive bonusar. Polacken har skrivit på för fem år.

Ben Arfa, kontraktlös
(1/7) PSG har nu bekräftat att Ben Arfa skrivit på för klubben. Ett kontrakt på två år och han ansluter gratis efter att hans kontrakt med Nice gått ut.

Unai Emery - tränare, Sevilla
(28/6) Dagen efter PSG gjorde officiellt att man sparkade Blanc så går nu PSG ut officiellt med att Unai Emery tar över tränarposten i klubben. Två år med en option på ett tredje år.

Maxwell, förnyade sitt utgående kontrakt
(21/6) Första värvningen är klar för säsongen även om det inte är ett köp. Maxwell sa inför säsongen 15/16 att det troligtvis var hans sista och att han skulle lägga av med den Europeiska fotbollen när kontraktet gick ut i sommar. Men så blir det alltså inte utan Maxwell stannar ytterligare ett år i Paris vilket får ses som oerhört viktigt även om brassen kanske inte längre håller toppklass på planen så är han en av ledarna utanför och utan Zlatan behövs just dessa.

Klara ut

Benjamin Stambouli, Schalke 04
(26/8) Schalke 04 har bekräftat på sin twitter att Stambouli har anslutit till klubben. Summan sägs ha landat på omkring €10M.

Salvatore Sirigu, på lån till Sevilla
(26/8) PSG & Sevilla bekräftar att Sirigu ansluter till den spanska klubben på lån, utan köpoption.

Lucas Digne, Barcelona
(13/7) Barcelona har bekräftat via sin twitter att Digne har anslutit till klubben och därmed lämnar PSG.
(13/7) PSG har länge försökt att sälja Digne, främst till Roma där han spenderade förra säsongen på lån men den Italienska klubben vill inte matcha det bud som PSG krävde (ca €15M). Istället skriver nu Mundo Deportivo samt mycket trovärdiga Le Parisien att Barcelona och PSG kommit överens om en övergång där den spanska klubben kommer betala €17M + €3M i bonusar och där Digne kommer skriva på ett kontrakt på fem år. Läkarundersökning förväntas att göras imorgon (torsdag).

Laurent Blanc, kontraktet bryts
(27/6) Det har varit "klart" i nästan en månad att Blanc skulle lämna PSG men fransmannen som var på semester hade ingen brådska att avsluta den endast för att få veta att han skulle få sparken, även om Blanc uppges ha fått ca 200 miljoner kronor för att INTE träna PSG de kommande två säsongern. Nu förväntas Unai Emery presenteras som klubbens nya tränare inom ett par dagar.

Zlatan Ibrahimovic, inget förnyat kontrakt

Rykten in

Joel Asoro, Sunderland
(24/8) PSG ryktas ha träffat svenske talangens, Joel Asoro som spelar i Sunderland, agenter förra veckan. Detta enligt Canal + där man menar att summan skulle ligga på ca €10-€15M.

Rykten ut

David Luiz
(31/8) Officiellt! David Luiz till Chelsea, båda klubbanra bekräftar på sina hemsidor.
Le Parisien rapporterar att Luiz har flygit till London för att göra sin medical. Priset sägs ligga på runt €40M.
(30/8) Daily Mail kom med de ganska så chockerande uppgifterna att David Luiz förra klubb, Chelsea vill köpa tillbaka honom. Luiz som hade minst sagt det jobbigt mot Monaco i helgen blev även utbytt och det är många som vill och nog kommer få se Marquinhos gå före Luiz denna säsong. Vilket betyder att brassen kan röra på sig. Och under kvällen har även den trovärdiga lokaltidningen, Le Parisien skrivit att det kommit in ett bud från Chelsea, €41M ska vara summan det rör sig om.


Blaise Matuidi
(27/8) Presidenten Nasser Al-Khelaifi har sagt till Le Parisien att Matuidi inte kommer att säljas. Och nu menar den trovärdiga tidningen att Matuidi kommer att förlänga sitt kontrakt med ett år vilket gör att han stannar i klubben till 2019.
(25/8) Enligt L'Equipe så vill PSG erbjuda Matuidi nytt kontrakt, men Matuidi själv ska vilja ansluta till Juventus. Matuidi ska ha sagt till Emery & Kluivert om hans vilja att gå till Juventus igår i ett möte mellan dessa tre.
Juventus erbjuder just nu €30M inklusive bonusar medans PSG vill ha €30M plus bonusar. PSG & Juventus ska träffas idag i Monaco där Champions League lottning äger rum och diskutera en transfer rörande Matuidi.
(24/8) Di Marzio skriver nu att Juve har gett sitt första officiella bud till PSG genom Matuidis agent Raiola. Budet ska vara på €22M + €5M i bonusar. Kontraktet man erbjuder är på fyra år och €9M per år, Matuidi har €12M per år i PSG.
Även fransk media hänger nu på detta och rapporterar samma sak, framförallt från Le Parisien & L'Equipe. Tidigare har man kunnat läsa att PSG kan tänka sig att släppa Matuidi om ett "intressant" bud kommer in och det intressanta budet sägs vara minst €40M. En värdering som både Matuidi och Juventus sägs tycka vara för hög.
Samtidigt som Matuidi lägger ut en bild på instagram som fått folk att spekulera där han bl.a skriver "reflektion".
(6/8) Italienska sportmediaset skriver idag att PSG vill ha €35M för Matuidi medans Juventus endast vill erbjuda €30M inklusive diverse bonusar. Sportmediaset menar också på att Matuidi nu ska ha sagt ja till en flytt från PSG.
(5/7) Klubben har tydliggjort att Matuidi är till salu, om rätt pris kommer in. Igår kom det uppgifter från Goal att Matuidi fått tillåtelse att lämna det franska landslaget och flyga till England för en av. transfer. Något som sedan visades vara falkst och som personer på RMC och L'Equipe nekade till, Matuidi hade varit i Frankrike under hela gårdagen.
Men så idag kom det uppgifter från Guillame Dufy, en trovärdig journalist på L'Equipe, som skriver att Matuidi gjort en läkarundersökning för Manchester United i Frankrike och på det franska landslagets träningsanläggning, Clairefontaine. Priset det ryktas om är €25M, något som känns väldigt lågt då klubben tidigare uttryckt att priset på Matuidi är minst €30M.
Även Thibault Vezirian, journalist på D8, skriver att Matuidi är nära Manchester United, men han i sin tur menade att Matuidi faktiskt åt lunch på Clairfontaine igår för att efter det ta flyget till Manchester.

Andreas Karlsson@AndKarlsson2016-08-31 19:39:00
Author

Fler artiklar om PSG