Silly Season: Yigit Gökoglan klar, Shaqiri på radarn!
Galatasaray jagar Shaqiri

Silly Season: Yigit Gökoglan klar, Shaqiri på radarn!

Årets första upplaga av Silly Season har dragit igång och det florerar redan massvis med rykten om spelare som är på väg in och spelare som är på väg ut. Häng med!

*Uppdateringar i blått!

Klara IN


Yigit Gökoglan, mf
Skrev idag på ett 4.5 års kontrakt. 

Mehmet Batdal, anf
Återvänder efter sin utlånings period från Karabukspor.


Rykten in

Jérémy Ménez, mf, PSG
Är nog bara ännu ett rykte som media har tagit fram. Ménez anslöt till PSG denna säsong och har kontrakt fram till 2014. Annars så är det precis en sådan spelartyp som Terim är intresserad av snabb, teknisk och som är bra på att utmana.

Semir Stilic. mf Lech Poznan
Terim har sagt att han jagar hungriga och unga spelare samtidigt som det inte skall bli en allt för stor ekonomisk börda för klubben. Stilic sitter på ett utgående kontrakt till sommaren och vill klubben Lech Poznan tjäna pengar på han är det dags att sälja. Trabzonspor uppges också intresserade av att värva Stilic.

Dirk Kuyt, mf, Liverpool
Sägs att Galatasaray är redo att lägga ett bud runt 6-10 miljoner euro. Kuyt själv sägs vara intresserad då han måste ha speltid till EM slutspelet och han har börjat få mindre och midre med speltid hos Liverpool.

Xherdan Shaqiri, mf, Basel
Sägs att Terim har Shaqiri som nr 1 på listan dock kommer detta nog bara vara ett rykte då betydligt större klubbar är ute efter Shaqiri och att han skall spela CL slutspel med Basel.
*Det cirkulerar många spekulationer i media angående Shaqiri, dock är det många andra hands källor media hela tiden refererar till. Dock gick Galatasarays tränare Fatih Terim och presidenten Unal Aysal ut med att man är intresserade och att man har inlett förhandlingar med Basel. Finns sedan tidigare en hel intresse skara med klubbar som är ute efter Shaqiri bland annat Liverpool, Manchester United, Lille och Bayern München. Lyckas Galatasaray med denna värvning då har man snuvat storklubbarna på en jättetalang.

Nureddin ”Nordin” Amrabat, mf, Kayserispor
Galatasaray har sedan förra säsongen varit väldigt förtjusta i Amrabat dock dröjde det tills Terim sate sig vid rodret och ville värva honom. Galatasaray tidigare ett bud på honom som Kayserispor förkastade. Affären har sedan utvecklats sig till ett triangel drama mellan Amrabat, Kayserispor och Galatasaray. Amrabat har uttalats sig om att det är hans dröm att spela för Galatasaray och ifall han inte får gå till Galatasaray så kommer han sluta. Amrabat tränar nu med reservlaget pga sina uttalanden i media. Kayserispor vill inte sälja Amrabat pga dem frostiga relationen mellan Galatasaray och Kayserispor.

Doka Madureira, mf, Istanbul BSB
Doka har imponerat stort så här långt in på säsongen och han har inte lämnat någon ”orörd” med sitt snabba och skickliga spel. Dock så är han ny inför denna säsong och Istanbul BSB lär knappast släppa honom när deras mål är att jaga en play-off plats.

Jackson Avelino Coelho, mf, Al-Ahli
Förra Trabzon-spelaren uppges vara missnöjd med tillvaron i Förenade Arabemiraten och sägs vilja återvända till Turkiet. Galatasaray, Trabzonspor och Besiktas sägs också vara ute efter Brassen.

Ugur Ucar, b, Klubblös
Är kontraktslös sedan Ankaragücü inte kunde betala hans lön. Galatasaray jagar ersättare till Eboué som skall iväg på Afrikanska-mästerkapen samtidigt som den andra högerbacken Sabri Sarioglu är skadad.

Serdar Aziz, b, Bursaspor
Galatasaray var redan förra säsongen intresserad av Serdar. Det sägs att Galatasaray vill erbjuda Bursaspor 2.5 miljoner euro plus landslagsbacken Gökhan Zan.

Rykten ut

Servet Cetin, b
Servet får knappt någon speltid hos Galatasaray då den unga mittbacken Semih Kaya har blommat ut ordentligt och förpassat Servet till bänken. Servet har ständigt varit ryktenas man och intresset för honom har knappast svalnat. Rubin Kazan och Blackburn sägs vara intresserade av att värva landslagsbacken.
 
Gökhan Zan, b
Gökhan Zan har på senar tid inte ens kunnat komma med i truppen till matcherna då Semih Kaya har imponerat stort. Galatasaray vill använda Gökhan Zan främst för att byta till sig Serdar Aziz dock sägs det också finnas intressen från Skottland och Glasgow Rangers.
 

G.BABE2012-01-05 11:15:00
Author

Fler artiklar om Galatasaray