Silly Season i O.Lyon 2016 - Slut
Just nu är Umtiti koncentrerad på EM och "vet ingenting".

Silly Season i O.Lyon 2016 - Slut

Har funderat på om jag ska eller inte, men jo, jag kör lite Silly i sommar också. Lite kortfattat om jag kan. En del rykten har jag redan skrivit om men jag samlar ihop det här.

Uppdateringar i rött, varar tills jag uppdaterar nästa gång.

Jag har tidigare sagt att 29 OL-spelare skulle iväg till det klassiska träningslägret i Tignes. Det blev endast 27. Pga ev. transfers ut så följde varken Koné eller Rose med. Så de 27 som kom iväg är:

Gorgelin, Grange, Lebongo, Mocio, Diakhaby, Gaspar, Mboumbouni, Morel, Rafael, Rybus, Yanga-Mbiwa, Aouar, Cognat, Darder, D’Arpino, Ferri, Gonalons, Grenier, Kemen, Labidi, Martins-Pereira, Tolisso, Cornet, Fekir, A. Kalulu, Perrin och Valbuena.

Rykten in
31/8 Dagen har varit helt hysterisk. Spelare ska komma och nej dom kommer inte. Vår gamle anfallare Fred, Lazios Keita Baldé, Moussa Konaté, Njie som sen gick till OM,  mm. Inget har hittills hänt!

1/9 Och det hände inte mycket sedan heller! Vi stängde transferfönstret utan att ha värvat någon mer spelare, inte ens någon backup för Alex vilket gör många fans oroliga.
Valbuena, Grenier och Ghezzal stannar vilket någon menade var anledningen till de uteblivna värvningarna. Valbuena och Grenier sitter ju som bekant på två av de högsta lönerna.
Det finns fortfarande en chans för värvningar men då endast spelare som kommer gratis.
Det mest positiva (enda) som hände idag var att Jordy Gaspar framträdde på OL TV på onsdagskvällen och då sa han att han inom den närmaste tiden kommer att skriva på sitt första proffskontrakt! Han har tränat med A-laget och fick speltid i försäsongsmatcherna. Vi kommer även att se honom i Youth League!
Det här transferfönstret känns som om det "blidde en tummetott". Men jag känner att jag iaf är nöjd med att vi fick behålla Alex, Fékir, Tolisso och Antho Lopes. Så får vi väl också hålla tummarna för att de tre spelare vi värvade blir till nytta!


16/6 Maciej Rybus, 26 år. En landslagsspelare som skulle spelat EM med Polen men som fick lämna återbud pga en skadad skuldra. Han har spelat 3 säsonger i Terek Grozny i ryska ligan. En spelare som enligt transfermarkt i första hand är vänster och höger winger men som nu sägs vara Bedimos ersättare. Denna spelaren var det första ryktet jag såg men sedan blev det tyst därför kom han inte med här från början. Men den 19 maj så frågade jag om honom inne på det polska forumet och fick till svar att han var en bra, spännande, offensiv och grym vänsterback/vänster winger som spelat på bägge positionerna i både klubb- och landslag och dessutom gjort det bra. En Rafael fast på vänsterbacksposition är också ett omdöme som jag sett. Rybus ska vara så gott som klar för Lyon och ska enligt info göra sin läkarundersökning i Lyon på måndag. Han kommer som fri men har ett värde av ca € 5 mille. Lite kvällsunderhållning här.
21/6 Officiellt klar för OL!

Emanuel Mammana, 20 år. Mittback, 1.84 lång, som spelar för River Plate. En av Argentinas största talanger. Nu börjar det likna något som jag tycker matchar JMAs uttalade ambitioner. För några veckor sedan reste hans agent runt i Italien, Tyskland och England och Mammana ska ha varit i Lyon förra veckan. Först hintades han som Umtitis ersättare men han är högerfotad så jag satsar mer på att han kan vara Mapous dubblett och alltså ersätter Koné och Rose om han kommer. Har spelat för Argentinas U17 och U20-lag, samt 1 match med A-laget och han ingår i Argentinas OS-lag. Dyr prislapp, € 10 mille, kanske mer. Så då vet vi vad Umtiti-pengarna går till…
19/6 River Plates infosida säger idag att OL är beredda att betala € 12 mille!
21/6 JMA bekräftade idag intresset för Mammana. Han sa också att det finns mer intresse utanför Frankrike än i Frankrike för tillfället.
24/6 På torsdagen sa man att River Plate accepterat ett bud på € 8 mille för Mammana och att affären kommer att slutföras inom några dagar. Kruxet är att River Plate först vill ha tag på en ersättare innan Mammana lämnar. Här pratar man om att ersätta med Demichelis vars kontrakt med Manchester City nu gått ut. River Plate är hans moderklubb och han har alltid velat avsluta karriären där. Om jag förstår det rätt så har River Plate nobbat Demichelis tidigare och nu när dom frågar honom så är han lite tjurig. Det heter att han behöver några dagar för att diskutera med sin familj.
Hade inte tänkt att uppdatera ikväll igen men nu pratas det om på argentinska sidor att Mammana är sgs klar för Lyon för €9 mille.
27/6 Ska vara klar men inte officiell än. Väntas till Lyon inom de kommande dagarna. Lär lämna sedan igen då han är med i Argentinas OS-trupp. OS spelas mellan den 5-21 augusti.
28/6 Väntas till Lyon inom 48/72 timmar. Köpesumman sägs bli € 8 mille.
29/6 Ikväll säger man att River Plates äntligen gjort klart med Mammanas ersättare (Lollo) och att överföringen blir klar "inom några timmar".
30/6 Ska göra sin medical i Lyon i morgon.
3/7 Den infon var felaktig. Han anlände till Lyon på lördagseftermiddagen och fansen i Lyon följde varenda km som flygplanet flög och bildade en välkomstkommité som inte skådats sedan början på 2000-talet. Men nu är han i Lyon och enligt JMA så är han en Lyonspelare och läkarundersökningen ska göras på måndag. Man ska även diskutera huruvida det blir något OS-spel för Mammana eller inte.
4/7 Läkarundersökningen har blivit klar, och godkänd idag. Sedan så har fem agenter suttit och försökt få klart alla kontraktsdetaljer vilket är svårt eftersom det rör sig om papper från Argentina. Men enl.JMA förväntas han bli officiell på tisdag fm.
7/7 Mammanas transfer har dröjt hela veckan och man vet inte riktigt varför? Jetlag, för honom och/eller hans gravida "madame"? Eller något med hans fysik? Eller kanske med klausulerna i hans kontrakt, t.ex med hans deltagande i OS som nu inte blir av, enligt den trupplista som jag sett nu på morgonen? Nåja, hur som helst, på kvällen den
6/7 blev han officiellt klar för OL!

27/6 Nicolas Nkoulou, 26 år. Sju minuter efter att jag postade dagens uppdatering så släppte L'Equipe en liten bomb. Favorit i repris, Nkoulou är i Lyon ikväll för att samtala med Lyons ledning i morgon. Mittbacken som var hårt jagad av Lyon förra sommaren kan kanske vara Umtitis ersättare?
28/6 Har idag gjort sin medical i Lyon och kommer att presenteras i morgon!
29/6 Officiellt klar för OL!

Avskrivna rykten in
Raphaël Guerreiro, 22 år. Klar för Borussia Dortmund!

Nampalys Mendy, 23 år. Klar för Leicester.
Lucas Hernandez, 20 år. Har tackat nej till Lyon.
Hatem Ben Arfa, 29 år. Klar för PSG.

Djibril Sidibé, 23 år. Klar för Monaco.
Roger Martinez, 22 år. Klar för Jiangsu Suning FC.

Kevin Mbabu, 21 år
Arthur Masuaku, 22 år.Klar för West Ham.
Leo Lacroix, 24 år.Inga nya rykten på jättelänge.

Ludovic Blas, 18. Bestämde sig för att skriva på en kontraktsförlängning fram till 2020 med Guingamp som i år tränas av förre PSG-tränaren Kombouaré.
Amine Harit, 19. Nantes bestämde sig för att behålla Harit trots intresse från BM och Lyon. Tråkigt att det inte blev Lyon för dessa ungdomarna men samtidigt gläder det mig att dom stannar i Ligue 1.

Jordan Amavi, 22 år.
Achraf Lazaar, 24 år.
Sofiane Boufal, 22 år.
Emiliano Insúa, 27 år.

Juan Iturbe, 23 år.
Jean-Philippe Mateta, 19 år.
Nemanja Maksimovic, 21 år
Rykten ut
Corentin Tolisso, f.- 94. Central mittfältare, även han från Lyons akademi. Har spelat i Frankrikes U19/U21-landslag, bar kaptensbindeln i U21-landslaget. Hade en usel höst då hans karriär som Lyons ”multipelverktyg” kom av sig och det följde en del snack om att han blivit ”stor på det”. Detta följdes av en bättre vårsäsong. Ryktas till Arsenal och till Napoli för €16 mille. Något som kan gå åt skogen pga JMAs dåliga relationer med Napoli. Arsenal sägs vara mer sannolikt. Har dock inte sett någon köpesumma där.
14/6 Napoli vill verkligen ha Coco Tolisso. Man tänker öka på de € 16 mille man bjudit, till €20 mille. 
21/6 Napoli har idag höjt budet till € 23 mille.
24/6 Enligt JMA så stannar Coco!! Ikväll sa Napolis president: När varken spelaren eller president Aulas vill, vad tycker ni att jag ska göra då?
27/6 Napoli har nu bjudit €26 mille och JMA säger fortfarande nej!
3/7 Tolisso stannar! Basta!
7/7 Jaha, man ska aldrig vara för säker på någonting. Helt plötsligt så påstår media att Coco Tolisso verkligen vill till Napoli....

24/7 Enligt vissa media så påstår man att Napoli bjuder € 60 mille för Tolisso och Lacazette.Två spelare som man tidigare erbjudits € 50 och € 25 mille för!? Skumt. Vad vinner journalisterna på att hitta på sådana historier? Tolisso ska ha dementerat ryktena om att han är på väg till Napoli.Konstigt är det också att jag hittar inga rykten om de bägge spelarna på SFs Napolisida? Dom borde hört något?
26/7  Ikväll kom beskedet från L'Equipe att Tolisso är klar för 5 år med Napoli och att han går för € 26 mille. OL och JMA förnekar att affären är klar och att beslutet är Tolissos! Men nyss så bekräftade OL-vänlige L'Equipejournalisten Bilel Ghazi sanningshalten i ryktet! Så nu väntar vi på att det ska bli officiellt.
28/7 Corentin Tolisso stannar!

Clement Grenier, f.-91. Central mittfältare som behöver nystart. Ska även han ha bett om att få lämna.
24 /6 Det är alldeles tyst.....Bortsett från lite bilder på twitter som visar hur hårt han tränar på sitt hemma gym.
3/7 I pausen i matchen mellan Bourg-en-Bresse så informerade JMA om transferläget. Han sade då att "han är välkommen att lämna, men det finns inte många bud. Det är någon klubb i Italien och någon i England". Senare så har jag sett att Palermo är laget i Italien. Lite intressant då pga att vi ju tittar på deras vb Laazar. Laget i England ska vara Sunderland. Grenier själv säger "jag kanske stannar". Nere i Lyon så är man överens om att JMA nu föser honom mot utgången.
4/7 Idag hårdnade tonen hos JMA. Man invigde det nya träningscentrat ute vid Parc OL och då hölls även en presskonferens. Ang. Grenier så sa JMA: "Först ville han lämna, sedan ville han stanna för han trivdes så bra i Lyon. Det är ju synd, tyckte JMA, för han finns inte i våra planer den kommande säsongen"! Efter det så eskalerade ryktena om Sunderland!
17/7 Här finns det nu lite blandade rykten. I huvudsak så går det ut på att tre lag nu är intresserade av Grenier, nämligen Torino, Milan och Southampton (som ju tränas av Lyons fd. tränare Puel). Först så sa man att två italienska lag ville låna honom med köpoption. Nu säger man att det var Torino som låg bäst till men att Grenier hellre ville till Milan, samt att ett lån inte var aktuellt. Lyon vill sälja och då ha mellan € 6-8 mille för honom. Något som också diskuteras är Greniers lön som nämns till € 300.000/mån.
3/8 Fortfarande kvar och precis som med Valbuena så "kan han stanna" enligt JMA. Grenier är ett av klubbens "barn", uppväxt och fostrad där. Just nu så finns det iaf ett litet rykte om Grenier till Milan (vilket sägs vara hans dröm). Milan har endast värvat 2 spelare än så länge.
8/8 Ryktet säger att han fortfarande föses mot utgången. Inte en del av Lyons planer.
9/8 Har "poppat upp" fler rykten om Milan under de senaste dagarna.
23/8 Alldeles tyst! Med 9 dagar kvar är det alldeles tyst. Man säger att han inte finns med i Genesios planer!
Stannar.

Mathieu Valbuena, f.-84. Ett misslyckat köp förra säsongen. Skador och personliga problem. Kan enl. JMA ev. gå till något ”exotiskt ställe”!?
24/6 Även här är det tyst. Det enda jag hittar om honom är att han köpt en stor camping i närheten av Bordeaux och det lär ha hänt 2013. Snacka om nyhetstorka.
Största anledning till att jag uppdaterar ikväll igen är att just nu dyker det upp info om att Valbuenas representanter är och förhandlar i Mexiko. Med Gignacs lag, Tigres.
29/6 Tigresryktet lever. Men även ett rykte om Fenerbahce.
3/7 Jag var inne på Tigres sida idag och där fanns en flock extatiska fans som pratade om Valbuena på lån. Själv så sa JMA under dagens intervju att "vill han stanna så är det ok för mig". Förutom rykten om Fenerbahce och Tigres så pratar JMA om Kina.
4/7 Idag så har det varit Fenerbahce för hela slanten. Man bjuder € 2 mille samt € 2,5 mille i lön vilket är mindre än hälften av vad han har i Lyon. Han hoppar nog inte högt av förtjusning.
7/7 Idag påstår turkisk media, Tribun Dergi på twitter, att Valbuena är klar för Fenerbahce och att affären kommer att bli klar i slutet av veckan. (Den 16/7 är det dags för försäsongsmatch mellan Fenerbahce-OL).
9/7 Turkisk media blir mer och mer enträgna med att Valbuena snart är klar för Fenerbahce. Han ska vara på väg att teckna ett 2-årskontrakt och då få en lön på ca € 2,5 mille vilket är hälften av vad han har i Lyon. Det har kostat dyrt att vara ute och vifta med lille Ville...Lyon som gav € 6 mille för honom förra sommaren  förväntas få någonstans mellan € 4-5 mille.
17/7 Det var meningen att försäsongsmatchen mot Fenerbahce skulle öppna upp för en överföring av Valbuena men det blev ju inte så. Det kom en militärkupp i mellan. Har Valbuena fått kalla fötter nu?
29/7 Ikväll säger man att Fenerbahce försäkrat Valbuena att det är lugnt för honom att skriva på och att allt nu är klart för en flytt för Le petit Velo. Överföringspappren ska enligt Izvestija, en av de största nyhetstidningarna i Ryssland, vara skickade och så snart de är underskrivna så ska affären vara klar.
3/8 Ett steg fram och två tillbaka. Alla förnekar nu ryktet. Enligt JMA så är han så välkommen att stanna så! Han har tränat jättebra och är en del av ett vinnande lag. Mmm, tror vad jag vill om det. JMA är långsint och den "förnedrande" sexaffären är inte glömd. En månad kvar av transferfönstret!!
23/8 I en intervju på tisdagskvällen så säger JMA och Valbuenas agent att han troligtvis stannar!
26/8 Nja, idag rapporterar Le Parisien att Valbuena är i förhandlingar med Celta Vigo. Tränaren vill verkligen ha honom. Problemet just nu tycks vara Valbuenas lön (€ 6 mille/ år)!
Stannar.

Rachid Ghezzal, 24 år. Fick chansen, och tog den efter att Genesio tog över. Gick det för bra, för fort? Avvisade för någon dag sedan ett ekonomiskt förslag som enligt JMA inte gick att tacka nej till. Tydligen kunde Ghezzal det och antingen så flyttar han eller sitter av sitt kontrakt som går ut nästa sommar!?
11/6 Håll i er nu! Rachon, som nu tydligen sägs vara Frankrikes svar på Italiens Berardi har en bror, Abdelkader, som spelat i 10-talet klubbar i Italien. Nu är både Juve och Napoli intresserade av lillebror Ghezzal. MEN Skysports, enl.mina källor mycket trovärdige, Gianluca Di Marzio säger idag att Ghezzal är på väg till PSG! Kan Rachon som gjorde 8 mål och 7 assists i Lyon under den gångna säsongen, vara mannen som får Cavani att prestera på topp? Någon ev. köpesumma har inte synts till än.
21/6 Det känns som om Ghezzal är i onåd. Idag sa JMA att Ghezzal är på semester i Dubai. Han skulle varit hemma till den gångna helgen men tog (med eller utan tillstånd?) en extra vecka. JMA har meddelat honom att han vill diskutera med honom om hans kontraktsförlängning (hans kontrakt går ut 2017) samt att om han inte skriver på så blir han placerad på transferlistan!
24/6 Liverpool och Valencia sägs vara intresserade. Han sägs också vara sårad över att JMA hotat honom med försäljning.
27/6 Ghezzal är tillbaka den 4/7, då jädrar...
29/6 Fenerbahce ska även vara intresserade av Ghezzal.
4/7 Även Ghezzal avhandlades under presskonferensen idag. Nu är han tillbaka från sin semester och han har att skriva under sin kontraktsförlängning eller skaffa sig en ny klubb. JMA anser att han gett Ghezzal ett mycket bra erbjudande för en som varit bra i 6 månader och som har mer att bevisa. Han sa också att en sak som är säker är att Ghezzal inte ska få sitta ut sitt kontrakt!
13/7 Ghezzal har fortfarande inte skrivit på någon förlängning. Finns fortfande rykten som säger att PSG är intresserade...?
24/7 Han vägrar fortfarande att förlänga och ska ha begärt en rejäl löneökning för att göra det.
25/7 JMA har nu meddelat att Ghezzal är uppsatt på transferlistan! Enligt JMA "till Ghezzals fars stora sorg"! Det handlar om pengar. JMA har erbjudit € 200.000/mån och Ghezzal vill ha € 300.000 (samma som Fékir).
29/7 Eftersom han vägrar skriva på så är en flytt nära förestående. Nu är han borta från den trupp som ska möta Benfica på söndag. Det blir CFA för honom.
8/8 JMA säger fortfarande att man inte tänker värva fler utan man siktar på att förlänga med Ghezzal. Efter fiaskot i TdC så kanske Ghezzal sitter med essen?
9/8 Ikväll dök det upp nyheter från bl.a l'Equipe om bud på Ghezzal från två klubbar. West Ham bjuder € 8 mille för Ghezzal medan Valencia sägs bjuda € !0 mille.
18/8 Ikväll rapporterar Khaled Karouri att förhandlingar äntligen inletts mellan Ghezzals representanter och Everton! Jag har sett en köpesumma mellan € 10 - 13 mille.
23/8 På tisdagskvällen så sa JMA att Lyon varit överens med Everton men att Ghezzal tackat nej. Trots att dom erbjudit honom en rejäl löneökning. Anledningen skulle vara att det då inte blev något Europaspel för honom. Så nu lutar det åt att han skriver på för Lyon iaf. Enligt uppgift så skulle dom "bussa" Houllier på honom.
26/8 JMA sade i samband med CL-lottningen igår att Ghezzal stannar! Men kontraktet är fortfarande inte förlängt. Man säger även att JMA ökat hans lön något.
Stannar.

Le Parisien sa idag (18/8) att om Ghezzal stannar så kommer Lyon att värva en backup för Lacazette. Om han lämnar så kommer man att värva någon som kan spela längs med hela anfallslinjen.
1/9 Blev ju då inget med det! President Aulas sa i en intervju efter fönstrets stängning att man var väldigt nöjd med att ha förstärkt backlinjen samt att man var nöjd med laget. Man har många offensiva spelare, Alex, Fékir, Valbuena, Ghezzal (som man fortfarande tror kommer att förlänga), Cornet, Kalulu och Perrin. Dessutom så ska man nu integrera Myziane Maolida (f. febr. -99) och Amine Gouiri (f. febr. -00) med proffsen. Ska jag vara ärlig så fnyser fansen nere i Lyon nu. Vi får väl se hur det går. Godnatt!

Alexandre Lacazette och Fékir! Ingen Silly utan Lacazetterykten. West Ham och deras tränare Slaven Bilic "trakasserar" OL rätt friskt nu. €40 mille för Alex och €25 mille för Fékir. Enligt JMA så stannar Fékir. Punkt. Och enligt Lacazette så är den enda anledningarna till att han ska flytta den att det är vad JMA vill, samt att det kommer en riktigt stor klubb där han blir förstavalet och där han får spela CL! Inte andra eller tredjevalet som det hade blivit i PSG eller Barcelona. JMA har idag sagt att han ska överväga det om någon bjuder €50 mille. Mmm, Eurosport skrev nyss att det är risk för att West Ham tröttnar när det kommer till dom summorna. Bra! Ju fortare desto bättre! 
24/6 Enligt dagens L'Equipe så bjuder nu West Ham € 52 mille för Lacazette.
3/7 Lacazette och Fékir stannar! Genesio vill ha kvar Lacazette och JMA sade att han pratat med Alex och han vill stanna!
7/7 Uppgifterna om Lacazette till Arsenal är envisa....
24/7 För några dagar sedan så påstod media att Lacazette begärt att få lämna. Nej, det har han inte! Han har sagt att han KAN lämna OM det är vad presidenten vill MEN att han inte skulle vara olycklig över att stanna. Hans agent vägrar att uttala sig, enligt honom i samråd med Lacazette.
I lördagskvällens match mot Sporting så gjorde Alex det enda och vinnande målet. Highlights hittar ni
här och titta noga på Lacazettes reaktion efter målet (min.52). Vad säger den?
25/7 Jo, enligt mig som nu googlat på "Råttfångaren i Hameln" som ju spelade flöjt, så sa Lacazettes gest att "det är jag som leder barnen (=Les Gones)". Idag sa Genesio att han stannar!!
8/8 För er som missat det så utgick Lacazette skadad från TdC. Tillbaka i september sägs det. Arsenal ligger fortfarande och "lurar i vassen".
9/8 Nu pratar men om kontraktsförlängning och löneökning för Lacazette. Allt för att få behålla honom i klubben. Man menar att han kommer att tangera Gourcuffs lön och bli Lyons högst betalde genom tiderna. Det innebär en löneökning från vad han har idag, € 4,2 mille till mer än € 7,6 mille/år.

3/7 Jérémy Morel 32 år, MB. Marseilles tidigare tränare Bielsa är på väg att skriva på för Lazio. Nu på morgonkvisten så säger L'Equipe att han redan skickat en lista över önskvärda spelare till sina ledare. Han vill ha Jérémy Morel med sig till Lazio.
9/7 Bielsa var Lazios tränare i ca 2 dagar sedan slutade han. Han hade lämnat en lista över spelare som han ville ha (bl.a Morel) till Lazios ledning. När det gick upp för honom att Lazio inte kontaktat några av de spelare/klubbar på hans lista så avgick han.

28/7 Jordy Gaspar, f. -97. VB/hb. Enligt fansen i Lyon akademins mest talangfulla vänsterbackar. Ledningen vill att han skriver på sitt första proffskontrakt men han tvekar. Liverpool är ute efter honom!
29/7 Även Gaspar kommer att få spela med CFA om han inte skriver på.
18/8 Kan vara på gång att skriva på! Nämligen uttagen till den kallade truppen inför matchen mot Caen.
1/9 Skriver på inom de närmaste dagarna (se ovan).

28/7 Dylan Mboumbouni, f. -96. MB / hb. Villarreal vill ha honom på lån.
29/7 Ingen Benficamatch för honom heller.

Klara ut
Henri Bedimo. Vb. Slut kontrakt. Har skrivit på för 3 år med OM!
Steed Malbranque. CM/DM. Slut kontrakt. Har skrivit på för 1 år med Caen.
Arnold Mvuemba, DM. Slut kontrakt. Har nu skrivit på för Akhisarspor.
Ulrik Yttergard Jenssen, 19 år. Nu är ju inte Jenssen något proffs men jag tror att vi är några stycken som väntat på att norrmannen skulle bli det. Men så blir det inte. Enligt uppgifter så har han vägrat att skriva på det proffskontrakt som erbjudits honom. Efter 3 år i Lyon så flyttar han nu. Enligt uppgifter så kan han nu skriva på för NEC Nijmegen i holländska ligan i stället. Jenssen har bekräftat och sagt adjö via Instagram och Twitter. Bara för infons skull: Ulrik Yttergard Jenssen har skrivit på för Real Madrids reservlag! Den uppgiften visade sig vara fel! Ulrik har återvänt till Tromsö!
Bakary Koné. MB. Till Málaga.
Samuel Umtiti, MB. Till FC Barcelona
Lindsay Rose, MB. Till Lorient.

Antonio Pintus, fystränare. Till Real Madrid.
Zakarie Labidi, 21 år. MF. Klar för Brest.

Ut på lån
Romain Del Castillo f.-96. Som tidigare rapporterat till Bourg En Bresse i Ligue 2.

Fahd Moufi f.-96. Högerback som nyligen skrev under sitt första proffskontrakt. Internationell, spelar för Marocko. Nyligen uttagen till Marockos OS-lag men blev hemskickad pga att han och Stade Lavallois-kompisen Hugo Boumous lade ut bilder på Snapchat där dom rökte shisha.
Hur som helst så verkar han vara på väg ut på lån till RC Strasbourg Alsace som efter säsongen 2015-16 gick upp från National till Ligue 2. Om dom nu inte blev avskräckta.
31/8 Det enda som blivit klart hittills idag är att Moufi gått iväg på ett års lån till CS Sedan Ardennes (3:e div.)

Louis Nganioni, f. -95. VB. Var utlånad till Utrecht förra säsongen men var skadad nästan hela våren. Lånas nu ut igen, denna gången till Ligue 2-klubben Brest som nu tränas av Jean-Marc Furlan. Nganioni har kontrakt med OL till 2018.

Nya kontrakt
Houssem Aouar, f. -98. Central mittfältare. Idag var det så äntligen dags för OL-fansens största favorit att få skriva på sitt första proffskontrakt. Eftertraktad av Arsenal och Liverpool men OL lyckades övertala honom att stanna. Kontraktet sträcker sig till 2019.

Mathieu Gorgelin, f.-90. Lyons andremålvakt skrev igår på en kontraktsförlängning fram till 2020.

Maxwel Cornet, f.-96 har förlängt till 2021.

Jag tackar för visat intresse under det här transferfönstret!

Birgitta Malmborg2016-09-01 02:55:00
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille