Silly Season PSG - Officiellt: Buffon klar för PSG

Silly Season PSG - Officiellt: Buffon klar för PSG

Den galna perioden är här, Silly Season i denna artikeln finner du det senaste kring de senaste ryktena om spelare in och ut från Paris Saint-Germain.

Bortsett från "klara in" och "klara ut" är resten rykten plockade från medier runtom och bör i de flesta fall tas med en nypa salt.
Uppdatering i röd text.

Klara in

Gianluigi Buffon, klubblös
(6/7) PSG har nu bekräftat det alla vetat en längre tid, Buffon har skrivit på för PSG, ett kontrakt som sträcker sig över två år.
(24/6) All media skriver att Buffon redan är överens med PSG om ett kontrakt på två år, vissa går så långt och menar på att Buffon redan tittat på bostad i Paris. Buffon kommer att spela för PSG nästa säsong men det som dröjer är att PSG måste sälja för €40M innan juni månad är slut och där ligger allt fokus. Dessutom är Buffon under kontrakt med Juventus fram t.o.m. 30.e juni.
(21/5) Den legendarieske italienske målvakten Gianluigi Buffon ryktas vara påväg till PSG efter att han kontrakt med Juventus har gått ut och där Buffon och Juventus tagit farväl av varandra. Det diskuterades om Buffon skulle lägga handskarna på hyllan eller fortsätta någon annanstans.
Och idag menar italienska Sky Sport och Di Marzio att Buffon och PSG är så gott som klart, där det endast återstår några detaljer. Buffon förväntas skriva på ett kontrakt på 1 + 1 år, där det andra båret ska vara en option som PSG kan aktivera. Sky Sport menar att det kan bli officiellt så tidigt som på onsdag denna vecka.

Rykten in

Leonardo Bonucci
(2/7) Rykten om ytterligare en mittback och Tuchels vilja att spela med en trebackslinje blir allt mer aktuellt och nu skriver franska och italienska medier att PSG kommer försöka uttnytja Milans FFP situation (där man bl.a inte får spela Europa i år) och försöka locka till sig Bonucci. Tittar man i de italienska tidningarna så skulle Bonucci föredra en flytt till Paris snarare än en flytt till Manchester.
Man skriver också att en viss Gianluigi Buffon kan vara avgörande för Bonuccis ev. ankomst till den franska huvudstaden.

Jerome Boateng, Bayern Munchen
(29/6) Det är oklart vilken formation Tuchel vill spela i PSG, vissa menar på att han komma att använda en trebackslinje, vilket isåfall förklarar intresset för Boateng.
Tyska Bild skriver att Tuchel gärna vill värva Boateng till PSG, vilket isåfall skulle betyda att PSG kommer ställa upp med en tre backslinje.
Det som talar emot en värvning av Boateng är att PSG har andra positioner som är av större prioritet och med FFP som tittar över PSGs aktiviteter kan det bli svårt att ta in Boateng som säkerligen inte kommer vara billig att köpa loss från Munchen.

N'Golo Kanté, Chelsea
(24/6) PSGs sportchef Antero Henrique ska ha varit i London i veckan för att ha haft samtal med Chelsea angående en övergång gällande Kanté. Huvudmannen själv är osäker på en flytt bort från Chelsea och vill först veta vem som tränar den engelska klubben innan ett beslut fattas. Samtidigt kommer det uppgifter att Real Madrid ska vara intresserade av fransmannen och att han hellre går dit än till PSG om en flytt från Chelsea skulle bli aktuell.
(21/5) Kanté är en spelare som PSG varit efter redan förra säsongen och när Chelsea nu inte spelar i Champions LEague nästa säsong så menar PSG på att man nu har sin chans. Däremot ryktas engelsmännen vilja ha €100M för fransmannen, något PSG tycker är alldeles för dyrt.

Alex Telles, Porto
(24/6) Telles är en spelare som PSG haft ögonen på i fyra år nu, men man har alltid valt ett annat alternativ, Digne och Kurzawa. Nu när Berchiche troligtvis kommer säljas så är Telles ett alternativ som ersättare. Porto kräver ca €40M för att släppa brassen

Alex Sandro, Juventus
(24/6) Ytterligare en vänsterback och brasse som PSG kollar på. I vintras var de flesta överens om att PSG skulle ta in Sandro i sommar men det verkar mer osäkert idag. Sportmediaset menar på att spelaren själv är intresserad av att kokmma till Paris. PSGs sportdirektör har varit i Turin i veckan och diskuterat bl.a Sandro. Summan som Juventus kräver sägs ligga mellan €50M-€60M.

Julian Weigl, Dortmund
(21/5) Weigl är en spelare som Tuchel hade i Dortmund och ses som en av Tysklands största talanger på sin defensiva mittfältsposition. €50M vill tyskarna ha och det är inte särskilt osannolikt att PSG möter priset. Först vill man vänta och se om man kan få ner priset på Chelseas Kanté.

Raphael Guerreiro, Dortmund
(21/5) Ytterligare en spelare som Tuchel hade i Dortmund och en spelare som PSG var på jakt efter innan han gick till Dortmund, då Guerreiro spelade i Lorient.

Rykten ut

Alphonse Areola
(24/6) Napolis nya tränare och (PSGs förra) Ancelotti vill ta in Areola och ska enligt napolitansk media övertalat fransmannen att flytta till Italien. Napolis president De Laurentis ska ha varit i Paris under torsdagen där han fick reda på att summan som PSG släpper Areola för är €35M. En värdering som Napoli inte sägs vara helt långt ifrån.
Men samtidigt är det Raiola som är agent till Areola och vissa spekulerar i att detta endast är Raiola som försöker casha in lite extra pengar.
(21/5) Med Buffon troligtvis in så är det en målvakt som måste lämna, Areola har sagt att han inte vill vara andre målvakt men samtidigt kommer det ut uppgifter om att Tuchel vill se Areola lära sig från den legendariske målvakten om han nu kommer in. Och då blir det Trapp som kommer att få lämna.

Goncalo Guedes
(24/6) Enligt L'Equipe så vill PSG ha €80M för Guedes, en summa som Valencia kommer ha svårt att betala. Klubbar från England, Spanien och Italien är intresserade av portugisen som själv gärna vill tillbaka till Valencia alt. något annat lag i Spanien.
(21/5) Portugisen har haft en fantastisk utlåning i Valencia som gärna vill ha tillbaka honom, dock lär ett köp bli dyrt och man vill låna honom, något som PSG sagt nej till. Frågan är hur Tuchel ser på portugisen, skulle det bli försäljning av Guedes så lär han kosta minst €50M.

Grzegorz Krychowiak
(21/5) Polacken var under denna säsong utlånad till West Bromwich som åkte ur Premier League och PSG kommer försöka få in pengar då man inte ser att Krychowiak håller den klass som PSG vill ha.

Jesé
(21/5) Spanjoren har haft en stökig utlåning till Stoke, som också åkte ur Premier League denna säsong, det slutade med at man avslutade lånet några veckor innan säsongen av slut. PSG lär leta efter köpare men frågan är om någon kanm och vill ta på sig Jesé rätt så tunga lön.

Angel Di Maria
(21/5) Di Maria var kanske PSGs bästa spelare under våren när Neymar blev skadad, men ändå pratas det om att argentinaren kan komma att lämna klubben. Huvudpersonen själv har inte heller satt ner foten och menat på att han kommer stanna, det senaste är att Atletico Madrid ska vara sugna på Di Maria.

Kevin Trapp
(21/5) Tysken fick endast stå cupmatcherna denna säsong och har sagt att han vill vänta tills han får höra vad Tuchel har för tankar, troligast så blir det så att Trapp kommer att säljas i sommar med Tyska och Engelska lag intresserade.

Edinson Cavani
(21/5) Presidenten har gått ut och sagt att Cavani kommer stanna, men franska media menar på att Cavani ändå kan lämna då det har skurit sig mellan honom och Neymar. Skulle Cavani lämna så lär man få riktigt bra betalt och isåfall menar bl.a L'Equipe på att man kommer använda dom pengar till att ta in Robert Lewandowski.

Klara ut

Yuri Berchiche
(2/7) PSG bekräftar att Bechiche lämnar klubben efter en säsong. Berchiche var en nyckel i PSGs FFP situation där man behövde få in €17M innan sista juni, papprena skrevs på i lördags ochg Bilbao betalar PSG €24M för Berchiche och därmed behöver PSG inte oroa sig för FFP denna säsong.
(29/6) PSG behöver få in ca €17M innan juni månad är slut för att klara FFP och flera medier rapporterar nu att Berchiche är klar för Bilbao för en summa på omkring €20M + bonusar. Berchiche har kommit överens om ett kontrakt på fyra år med den baskiska klubben och för PSG så gör man en bra affär. Berchiche togs in förra sommaren för €13M + €3M i bonusar, han har inte övertygat och nu säljs han med vinst.
Affäre förväntas bli officiell imorgon.
(24/6) Berchiche togs in i Juli förra året och är redan nu på väg bort. Berchiche och Kurzawa spelade nästan lika många matcher förra säsongen men då Emery (som favoriserade Berchiche) inte finns kvar i klubben så lär spanjoren få det tuffare. Och Tuchel har redan sagt att han inte är nöjd med PSGs ytterbackar.
Athletic Bilbao vill värva Berchiche och affärena är på avancerad nivå och man förväntar sig att det kommer bli klart nästa vecka. Summan det pratas om är €20M.

Javier Pastore
(26/6) PSG har nu bekräftat på sin twitter att Pastore lämnar klubben och ansluter till Roma. Den italienska klubben sägs ha betalat €24.7M för Pastore.
(24/6) Javier Pastore var QSI's första storvärvning 2011 och det ser nu ut som att argentinaren kommer lämna efter sju år i klubben. Romas är ny destination och Di Marzio och fransk media skriver att Pastore flyger till Rom immorgon för att sedan genomgå en läkarundersökning på tisdagen. Affären kommer kosta Roma €20M + €4M i diverse bonusar.
En bra affär för PSG om man ser till att Pastore är rejält skadebenägen, hade det inte varit för dessa skador så är hans högsta nivå i absoluta världsklass, men det har vi tyvär fått se mindre av de senaste åren. 
(21/5) Flera säsonger i rad har det varit uppe att Pastore ska lämna, denna säsong verkar det bli verklighet då klubbar från Spanien, Italien och Kina intresserade.


Thiago Motta
Motta lägger skorna på hyllan, men blir kvar i PSG där han kommer att coacha ungdomslaget.

Hatem Ben Arfa
Fransmannen hade inte lyckad tid hos PSG och fick under den senaste säsongen inte spela en minut i ligan och lämnar klubben efter att hans kontrakt gått ut.

Andreas Karlsson@AndKarlsson2018-07-06 20:45:00
Author

Fler artiklar om PSG