Blåa transferfönstret: Dinamo lånar Bayern spelare
Dominik Livakovic!

Blåa transferfönstret: Dinamo lånar Bayern spelare

OFFICIELLT: talangfulle Gabriel Vidovic skriver på för Dinamo!

2023-08-30
Spelare in=
Gabrirl Vidovic - offensiv mittfältare 
Ålder: 19
Från: Bayern München lånas ut i 1 år för 500,000€

Dinamo tog chansen och lånade ut spelaren fram till nästa sommar med köpoptionen för 4 miljoner euro. Bayern har samtidigt skrivit en köpoption på spelaren från Dinamo för 11 miljoner euro i fall Vidovic skulle nästa sommar skriva helt och hållet för Maksimir klubben. Den här värvningen kommer som plåster på såret efter senaste skadan på Luka Stojkovic som skrev på för Dinamo för en vecka sedan. 


 



2023-08-25
Spelare ut=
Dominik Livakovic - målvakt
ålder: 28
Till: Fenerbahce för 6,650 000€

Förstemålvakten i Dinamo och Kroatiens landslag har lämnat Maksimir och skrivit på för turkiska Fenerbahce. 

När laguppställningen kom ut inför Europa League matchen mot Sparta Prag, blev det självklart att alla spekulationerna om en övergång till Fenerbahce blev allt mer verklighet. 

Livi har spelat för Dinamo sedan 2015 och har stått för otroliga prestationer i klubben. Med sex ligatitlar och två cuptitlar bakom sig lämnar han klubben från Zagreb. Sedan 2019 blev han förstemålvakt för landslaget och deltog under EM 2020 samt VM 2022. Dominik Livakovic är en otrolig målvakt men framförallt en utomstående människa, ödmjuk och alltid respektfull. Vi önskar honom det allra bästa med Fener! 



Spelare ut=
Luka Ivanusec - anfallare
Ålder: 24
Till: Feyenoord för 8,500 000€ + 15% av vidareförsäljning 
Luka Ivanusecs saga till Feyenoord tog ett lyckligt slut för holländska klubben, men ett olyckligt för Dinamo Zagreb. Precis när spelaren har gjort en stabil säsong för blått och etablerat sig i klubben som en av klubbens viktigaste spelare. Följt av uttagningen i landslaget där Zlatko Dalic gav honom chansen från start i båda matcherna i Uefa Nations League slutspelet, så lämnar han den blåa familjen. Lite för tidigt kan jag tycka, men det var spelarens vilja och det får man respektera. Det kommer att vara oerhört spännande att följa spelarens utveckling i holländska Eredivise.
 


Spelare ut=
Josip Sutalo - mittback
Ålder: 23
Till: Ajax Amsterdam för 20,500 000€ + 2,500 000€ bonus

 





//

2023-07-24
Spelare in=
Takuro Kaneko - offensiv mittfältare
Ålder: 25
Från: Hokaido Sapporo (Japan)
Pris: 400,000€

Det dröjde inte länge till men här kommer tredje nyförvärvet! Japanen Takuro har skrivit på för Dinamo och det här bör vara en förstärkning i offensiven. Rättare sagt så är Takuro konkurrent till Dario Spikic som hittills varit det enda valet som höger ytter. Offensive mittfältaren är vänsterfotad och har under nuvarande ligasäsong i Japan spelat 21 matcher där han har stått för åtta mål och fyra assist. Vi håller tumarna att han fortsätter vara en poängspelare även i Dinamo Zagreb! 




2023-07-24
Spelare in=
Bogdan Mykhaylichenko - vänsterback
Ålder: 26
Från: Anderlecht
Pris: 800,000€

Efter en och en halv månad skrev Dinamo kontrakt med Ukrainske spelaren Mykhaylichenko! Äntligen måste jag säga eftersom klubben varit ovanligt anonyma under sommarens transferfönster. Ukrainaren kommer äntligen fylla på tomplatsen på vänsterbackplatsen. Spelaren har tidigare spelat för belgiska Anderlecht men också Shaktar Donetsk och han har även sju landskamper för Ukraina. Vi välkomnar Bogdan till den blåa familjen!
 





2023-06-07
Spelare in=
Maxime Bernauer - mittback
Ålder: 24
Från: Paris FC

Maxime Bernauer är det första namnet som nämns när sommartransfern öppnar i Maksimir. Det här namnet hade jag inte ens kommit på i min vildaste dröm. Bernauer kommer närmast från Paris FC som tog sjunde plats i franska Ligue 2. Spelaren har spelat 35 ligamatcher den här säsongen och har stått för ett mål och tre assist. Bernauser är annars fostrad i fotbollsklubben Rennes och har spelat för franska U16 och U17 totalt 17 landskamper. Intressant värvning av sportchefen Dario Simic.
 




2023-03-08
Spelare ut=
Arijan Ademi - mittfältare
Ålder: 31

Till: Beijing Guoan (Kina) för 3,000 000€
Även om allt detta verkade omöjligt för några månader sedan, är det nu också officiellt. Arijan Ademi, kommer att lämna Dinamo inom två veckor! Som vi har fått veta skrev mångårige kaptenen på ett treårskontrakt för kinesiska klubben Beijing Guoan på tisdagen i Zagreb. Efter 11 år på Maksimir, kommer hans sista match vara den 19:e mars hemma mot HNK Rijeka. Spelaren har varit med om elva ligatitlar och fyra cuptitlar. Champions League gruppspel för klubben samt Europa League under flera år. 



2023-02-17
Spelare in=
Mauro Perkovic - mittback
Ålder: 19

Från: NK Istra 1961 - lånas ut fram till sommaren
I slutet av förra veckan bekräftade klubben att man har gjort klart med talangfulle mittbacken från Istra. Trots att omklädningsrummet är fyllt med mittbackar som Josip Sutalo, Bosko Sutalo, Theophile-Catherine och Peric, så värvar man en yngling från Istra. Jag gissar på att man hoppas på en ny Gvardiol eller Josip Sutalo. 




2023-02-17
Spelare ut=
Mahir Emreli - anfallare

Ålder: 25
Till: Konyaspor - lånas ut fram till sommaren
Transfermarkt värde: 1,000 000€

2023-01-30
Spelare ut=
Rasmus Lauritsen - mittback
Ålder: 26
Till: Bröndby IF för 2,500 000€
Transfermarkt värde: 4,000 000€

Ännu en spelare med stort hjärta för klubben lämnar Zagreb. Dansken som kom från Norrköping 2020 har den här säsongen varit i andra planen för tränaren Cacic. Tyvärr är det tuff konkurrens på mittbackspositionerna där vi har redan Sutalo x2 och Peric. Jag kan bara buga och tacka för spelarens insatser. Bröndby har fått ett starkt nyförvärv! 


2023-01-05
Spelare ut=
Mislav Orsic - anfallare

Ålder: 30
Till: Southampton för 6,800 000€ 
Transfermarkt värde: 10,000 000€

Med stor sorg måste jag skriva, lämnar Orsic klubben. Efter fem år i Dinamo, där han vann fem ligatitlar, spelade stormatcher i Champions League och Europa League. Hattrick mot Tottenham och Atalanta kommer aldrig suddas bort. Nummer 99 är Dinamos och Kroatiens bästa målskytt i samtliga UEFA-tävlingar genom tiderna.

Orsic skicklighet såg vi under VM 2022 där hans mål avgjorde matchen om tredjeplatsen mot Marocko. Jag förväntade mig kanske ett bättre klubbval, men förhoppningsvis kan Orsic hjälpa Southampton i bottenstriden.

 




//

2022-08-31

Spelare ut=
Amer Gojak - mittfältare
Ålder: 25
Till: Ferencvaros för 1,000 000€
Transfermarkt värde: 2,000 000€
Amer Gojak lämnar en rik karriär i Dinamo. Han har varit i det blå hemmet sedan 2015, med ett kort äventyr i Serie A där han var på ettårigt lån i Torino. Idag avslutade han Zagreb-avsnittet. Amer Gojak lämnar Maksimir med 13 vunna troféer. Tack för allt Amer, tack för det målet du tryckte in i Trondheim 2019!

Marko Tolic - mittfältare
Ålder: 26
Till: lånas ut till NK Maribor
Transfermarkt värde: 1,500 000€
Marko fortsätter karriären i slovenska Maribor. Konkurrensen på mittfältet är stenhård i Dinamo och det var bara en tidsfråga när spelaren skulle hitta ny adress. 


2022-07-21
Spelare ut=
Komnen Andric - anfallare

Ålder: 27
Till: Clermont Foot för 1,000 000€
Transfermarkt  värde: 1,500 000€
Serbiske anfallaren lämnar Dinamo efter 56 tävlingsmatcher och 16 mål. Stor respekt för den här killen som alltid gav själen för den blåa tröjan! Komnen Andric tackade för sig med dessa ord: "Dinamo är instution, det är så jag börjar. Det svåraste och sorgligaste ögonblicket för mig har kommit. Efter fyra av de vackraste åren i min karriär hittills är det dags att ta farväl av den blåa familjen. Jag går härifrån med huvudet högt eftersom jag i varje ögonblick gjorde mitt bästa för den här tröjan. Både på planen och utanför den. Först och främst, tack till alla som tog emot mig på bästa möjliga sätt från första dagen."

Marijan Cabraja - vänsterback
Ålder: 25
Till: Hibernian FC på free transfer
Transfermarkt värde: 750 000€
Ovanligt att Dinamo släpper en spelare på free transfer som hade kontrakt i ytterligare flera år för klubben. Men en överrenskommelse om 40% av en eventuell framtida försäljningen kommer hamna till Dinamo.


2022-07-01
Spelare in= 
Marko Brkljaca - mittfältare

Ålder: 18
Från: Hajduk Split
Transfermarkt värde: 400,000€
Marko fanns med på listan TOP 60 unga talanger i världsfotbollen som rankades av brittiska media "The Guardian". Utöver sin talang, är han en spelare på mittfältet som täcker flera positioner med en precis vänster. Markos kontrakt med Hajduk gick ut nu i sommar och jag önskar en stor lycka till i Dinamo-tröjan och att han uppnår en fantastisk karriär med sin talang! 


Spelare ut= 
Bartol Franjic - vänsterback/defensiv mittfältare

Ålder: 22
Till: Wolfsburg för 7,500 000 €
Transfermarkt värde: 4,5m€
En av lagets viktigaste spelare lämnar klubben och kommer fortsätta karriären i Wolfsburg! Bartol har vunnit liga titeln med Dinamo 2020., 2021. och 2022. Spelaren är fostrad i Dinamo Zagreb och har varit i klubben i hela 15 år! Tack för allt och lycka till i Bundesliga!

Spelare in= 
Fran Tomek –
defensiv mittfältare 
Ålder: 20
Transfermarkt värde: 350,000€
Fran är en talangfull spelare som hittills spelat för Dinamos B lag. Spelaren skriver på ett proffskontrakt i 5 år för klubben. Återstår att se om Fran kommer lånas ut, som i för sig är kanske den bästa lösningen för hans utveckling.

Spelare in=
Boško Šutalo
 – Försvarare
Klubb: Atalanta
Ålder: 22
Transfermarkt värde: 3,0m€
Nu är det officiellt! Boško har skrivit på 5-års kontrakt med Dinamo som köper loss spelaren för 3 miljoner € från Atalanta! Boško Šutalo kommer närmast från Verona där han var på lån från Atalanta. Den 22-årige mittbacken är också kapten för kroatiska U21 landslaget. Detta betyder att Dinamo kommer ha mittbackstandem Šutalo & Šutalo! Spelaren är inte släkt med Josip Šutalo som nyligen gjorde debut för Kroatiska landslaget, men dom har spelat tillsammans i U21 landslaget. Välkomen Boško!

Spelare in=
Josip Drmic – Anfallare
Klubb: HNK Rijeka
Ålder: 29
Tranfsermarkt värde: 3,0m€
Dinamo värvar från konkurrenten Rijeka. Schweizisk anfallare med kroatiska rötter, som nätat 21 gånger förra säsongen i 1. HNL. Josip har även 35 landskamper för Schweiz och 10 mål. Erfarenhet från Premier League (Norwich) och Bundesliga (Mönchengladbach, Hamburg). Det är en efterlängtad målspruta som vi behövde! Välkommen Josip!

Spelare in=
Robert Ljubicic – Mittfältare
Klubb: Rapid Wien
Ålder: 22
Transfermarkt värde: 2,5m€
Född i Wien, men hans föräldrar är från Kroatien. En energisk spelare som spelade nyligen i Rapid Wien och gjorde även assist mot Dinamo Zagreb i Europa League förra säsong. Förra säsongen spelade han totalt 40 matcher för Rapid där han gjorde 4 mål och 7 assist i samtliga tävlingar. Robert kommer ha #14 på matchtröjan. 


Spelare ut=
Petar Stojanovic - Högerback
Ålder: 26
Transfermarkt värde: 3,0m€
Slovensk landslagsspelare till italienska klubben Empoli för 1,200 000€. Stojanovic har varit i Dinamo i 5 år och spelat 187 tävlingsmatcher. Tack för allt Petar som spelade flertal viktiga matcher för Dinamo dom senaste säsongerna. Lycka till Petar!

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-08-30 18:16:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!