SILLYSVEPET: McKennie klar för Leeds – Amin Sarr på väg till Lyon

SILLYSVEPET: McKennie klar för Leeds – Amin Sarr på väg till Lyon

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:00)

Amin Sarr på väg till Lyon

Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano närmar sig Lyon en affär om att värva Sarr från Herrenveen. Enligt franska källor är samtalen i sitt slutskede och att klubbarna är nära en överenskommelse på närmare 13 miljoner euro. Enligt uppgifterna är även Sarrs personliga avtal med Lyon nära på att bli klart. 
 

Kang-In Lee till Atlético Madrid?
Den koreanska mittfältaren Kang-In Lee, 23, har tidigare kopplats med Premier League-klubbar som Newcastle och Aston Villa. Enligt uppgifter ska nu även den spanska storklubben överväga ett värvningsförsök innan fönstret stänger.
(Fotbollstransfer

Officiellt: Khalili till Cypern
Under sommaren 2022 lämnade Khalili, 30, Hammarby för Helsingborg. Nu står det klart att mittfältaren inte följer med klubben till Superettan. Istället är 'Abbe' Khalili klar för den cypriotiska ligatolvan Olympiakos Nicosia. Kontraktet sträcker sig säsongen ut. 
(Olympiakos Nicosia) 
 
Cagliari utmanar Hammarby
Under januari månad har den norske anfallaren  Ole Saeter, 26, kopplats ihop med Hammarby. Nu ger sig italienska Serie A laget Cagliari in i leken. De ska ha lagt ett bud på tio miljoner kronor på anfallaren. Kan Bajen matcha budet?
(Fotbollstransfers)  

McKennie överens med Leeds
Som vi kunde rapportera under morgonen var Weston McKennie, 24, och hans nuvarande klubb Juventus i samtal om en övergång till Leeds. Enligt flera samstämmiga källor ska mittfältaren nu vara så gott som klar för den engelska klubben. Fabrizio Romano menar att övergången är i mål o kommer presenteras inom kort.
(Fabrizio Romano) 
 

MORGONENS UPPGIFTER (10:30)

Officiellt: Schneiderlin lämnar Nice
Morgan Schneiderlin, 33, var under en lång tid en profilierad Premier League-spelare. Dels i Everton och Manchester United, men kanske framförallt i Southamptoon. De senaste åren har dock spenderats i franska Nice. Nu byter mittfältaren världesdel när han går på lån till australienska ligan och Western Sydney Wanderers säsongen ut.
Fotbollskanalen

Officiellt: Sanogo till Armenien
Yaya Sanogo, 30, är en av många spelare som setts som väldigt lovande i Arsenal. Efter ankomsten 2013 lyckades han aldrig slå igenom och har sedan dess spelat i både Frankrike och engelska andradivisionen. Nu väljer spelaren att ta sitt pick och pack till en något oväntad destination. Nämligen Armenien och ligaledaren FC Urartu.
Fotbollskanalen

Officiellt: Trippier förlänger
Mycket Fotbollskanalen nu. Denna gång är det den brittiska ytterbacken Kieran Trippier, 32, som förlänger sitt kontrakt med Newcastle. Sedan han anslöt för ett år sedan har han varit ordinarie och en viktig spelare för klubben som etablerat sig i toppen. Detta belönas med ett fölängt kontrakt annonserar Newcastle. Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2025.
Fotbollskanalen

Smalling vill lämna
Enligt Tuttomercatoweb ska Chris Smalling ha bett Roma om att få lämna klubben redan i januari. Detta ska försvararens agent ha meddelat i ett kryptiskt meddelande på Twitter. Kontraktet går ut i sommar och Inter sägs vara intresserade av Smalling som potentiell ersätare till Skriniar om han försvinner.
Tuttomercatoweb

Stuttgart ute efter Genki
Genki Haraguchi, 31, spelar för tillfället i tyska huvudstadsklubben Union Berlin. Men nu kan mittfältaren vara påväg till ligakonkurenten Stuttgart. Detta bekräftar sportchefen till klubben enligt tidningen KICKER
GetGermanFootballNews

McKennie närmar sig Leeds
Fabrizio Romano rapporterar att det under lödagen kan bli klart med Juventus mittfältare Weston McKennie, 24, till Leeds. Enligt Romano ska klubbarna samtala under lödagen för att få till en överenskommelse om en flytt för den amerikanska landslagsstjärnan. 
FabrizioRomano

Wolves vill förstärka med brasse
Wolves har sladdat ordentligt i ligan denna säsong. Därflr vill man förstärka under vinter och har under en period haft brassen Joao Gomes,21, på sin radar. Mittfältaren ryktas kosta den engelska klubben 15 miljoner pund och planeras läkarundersökas på måndag, en dag innan deadline-day.
DailyMail 


UR ARKIVET: Magiskt frisparksmål från Trippier – när Newcastle utökar
 

SVENSKAFANS.COM2023-01-28 10:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans