Sillysvepet: Sancho nobbar Chelsea – Real går för Håland

Sillysvepet: Sancho nobbar Chelsea – Real går för Håland

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är måndagens nyheter.

Vägrar sälja till ligarivalerna?
Det har den senaste tiden spekulerats en hel del om Harry Kane. Senaste nytt är att Tottenham kan bli illa tvungna att sälja sin målspruta, men i så fall vill man helst inte göra det till någon klubb hemmahörande i Premier League.
(Sky Sports)

Sancho uppges nobba Chelsea
Manchester United ser ut att bli nästa destination för Jadon Sancho, om han nu väljer att lämna Borussia Dortmund i sommar. Superstjärnan uppges nämligen inte vara sugen på att gå till Chelsea, vilket gör United till det mest troliga valet.
(Diario Madridista)
 
... som väntas försöka igen med Mertens
Det må kanske inte bli Sancho som ansluter i sommar, men Chelsea hoppas åtminstone på att Dries Mertens har lust att skriva på för klubben. Nu väntas de göra ett nytt försök efter att ha fått nobben i januari.
(Gazetta dello Sport)

”Hade älskat att spela med honom”
Declan Rice och Mason Mount är bästa vänner och nu säger den förstnämnde att han gärna hade spelat tillsammans med sin kompis, vilket får honom att kopplas samman med en flytt från West Ham till Chelsea.
(Daily Mail)

Godin redo att lämna Inter?
Redan efter en säsong ser Diego Godin ut att tacka för sig i Inter. I stället kan det bli spel i Premier League för mittbacken då både Manchester United och Tottenham uppges vara intresserade av hans tjänster.
(Tuttosport)

Roma tvekar på Mkhitaryan
Då Henrikh Mkhitaryan varit skadad en hel del under sin sejour i Roma är den italienska huvudstadsklubben inte säkra på om man vill köpa loss armeniern från sitt kontrakt med Arsenal – som begär 22 miljoner pund för att släppa mittfältaren.
(Daily Star)

Juventus in i jakten på Ceballos
Blir det inte så att Dani Ceballos fortsätter i Arsenal kan Juventus göra ett försök med den 23-årige mittfältaren, som fortfarande har kontrakt med Real Madrid fram till 2023.
(Mundo Deportivo)

Harrison hoppas få stanna
Jack Harrison har varit en av Leeds mest framstående spelare den här säsongen och nu säger Manchester City-lånet att han hoppas få stanna i klubben vid en uppflyttning till Premier League då han trivs som fisken i vattnet under Marcelo Bielsas styre.
(ESPN)

”Southampton förlänger med Hasenhüttl”
Enligt brittisk media har Ralph Hasenhüttl och Southampton kommit överens om att förlänga den österrikiska tränarens avtal med tre år.
(The Sun)

Real Madrid ser ut att storsatsa
Erling Håland i sommar och till nästa år Kylian Mbappé. Så ser Real Madrids stora plan ut om man ska tro vad Marca skriver. En sak är i alla fall säker, och det är att det sannerligen inte kommer bli en billig historia för ”Los Blancos”
(Marca)

Barcelona nästa för Ndombélé?
Tiden i Tottenham har inte varit helt som Tanguy Ndombélé hade hoppats på. Det gör att mittfältaren sägs vara på väg bort från klubben, och kanske det blir till Barcelona som ska vara villiga att ge fransmannen en chans.
(Daily Star)

”Jag är ingen säck potatis”
Ivan Rakitic slår fast att han inte tillåter sig behandlas hur som helst. Mittfältarens kontrakt med Barcelona löper ut i sommar och om det blir en fortsättning på Camp Nou vet han ännu inte, men är öppen för att stanna samtidigt som han inte räds att testa något nytt.
(Mundo Deportivo)

Japanen drömmer om Real Madrid
Takefusa Kubo värvades för snart ett år sedan av Real Madrid men lånades omgående ut till seriekonkurrenten Mallorca. Nu säger han sig hoppas få chansen i den spanska huvudstadsklubben redan till nästa säsong.
(AS)

Ny talang på Leipzigs radar
Las Palmas har en guldklimp vid namn Pedri, som trots att han bara är 17 år gammal varit ordinarie i startelvan den här säsongen. Nu ska Leipzig ha fått upp ögonen för yttern och väntas göra ett försök att locka över honom – trots att han redan gjort klart med en flytt till Barcelona den första juli.
(FussballEck)

”Smickrad av intresset”
Achraf Hakimis framtid har varit ett hett samtalsämne det senaste halvåret. Nu talar han ut om situationen och säger att han ännu inte tagit något beslut, men att han snart kommer sätta sig ner och prata med Real Madrid. Om de många rykten som florerar kring honom säger han sig vara väldigt smickrad.
(Yahoo Sports)

Retsos vill inte återvända
Trots att det blivit minst sagt knapert med speltid vill Panagiotis Retsos inte gå tillbaka till Bayer Leverkusen efter att hans låneavtal med Sheffield United löpt ut. Detta då han anser att den engelska klubben har en plan för honom, till skillnad från tyskarna.
(Sport24)
 
Naldos drömmar grusade
För inte ens en vecka sedan gick den rutinerade mittbacken Naldo ut med att det bara var för Werder Bremen att ringa om man ville ha hans hjälp. Det samtalet lär aldrig komma då klubbens sportchef Frank Baumann säger att den 37-årige brasilianaren inte är aktuell för en återkomst.
(Bild)

Werder Bremen vill sälja stjärnan
Oavsett om det blir spel i Bundesliga eller inte kommer Werder Bremen med största sannolikhet sälja Milot Rashica i sommar. Dortmund har tidigare varit på tapeten, men även klubbar från Premier League ska vara aktuella.
(Sport1)
 
Ishak stannar i Tyskland?
En återkomst till Sverige har varit på tapeten för Mikael Ishak, som fastnat i Nürnbergs frysbox. Dock kan det bli att han fortsätter karriären i Tyskland då nu St. Pauli uppges fundera på att försöka kontraktera svensken, vars kontrakt i sommar löper ut.
(Hamburger Morgenpost)

Beyer kan bli kvar längre
Under vinterns övergångsfönster valde HSV att låna in Jordan Beyer från Borussia Mönchengladbach. En bra lösning för samtliga parter, och då högerbacken fått rikligt med speltid i Hamburg funderar han nu på att stanna längre än till sommaren.
(Hamburger Morgenpost)

Marseille nästa för Niang?
Efter sin braksuccé hos Rennes sägs Marseille nu vara ute efter M’Baye Niang. Anfallaren är smickrad av storklubbens intresse och säger att det är något han måste tänka över, även om hans fulla koncentration ligger på Rennes.
(L’Equipe, via GetFrenchFootball)

*  *  *

Söndagens sillysvep

SvenskaFans.com2020-04-13 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans