Sillysvepet: Chelsea och Barça storvärvar – Neymar ställer till med besvär?

Sillysvepet: Chelsea och Barça storvärvar – Neymar ställer till med besvär?

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:45)

Officiellt: Sterling klar för Chelsea
Efter flera turer fram och tillbaka har Raheem Sterling nu presenteras av Chelsea som deras första nyförvärv inför den kommande säsongen.
(Chelsea-redaktionen på SF)


... och Koulibaly ser ut att stå på tur
Under morgondagen väntas Kalidou Koulibaly genomgå den obligatoriska läkarundersökningen med Chelsea. Därefter väntas han slutföra de sista detaljerna innan övergången träder i kraft.
(Fabrizio Romano)

”Neymar vill inte lämna PSG”
Det ser ut att kunna bli en långdragen historia kring Neymars framtid. Brassen säger sig vilja bli kvar i PSG trots att han inte längre verkar vara önskvärd där.
(Goal)

Real redo att göra sig av med Hazard
Den belgiske landslagsstjärnan som haft en minst sagt tung tid i Madrid kan lämna klubben i sommar. Marängerna ska vara villiga att lyssna på bud för 31-åringen.
(Relevo Twitter)

Mahrez förlänger med City?
Trots intresse från Real Madrid under sommaren ser algeriern nu ut att förlänga sitt kontrakt med de regerande Premier League-mästarna.
(90min)

Officiellt: Raphinha är en Barça-spelare
Barcelona slår till på stort när man plockar in Raphinha från Leeds.
(Barcelona-redaktionen på SF)
Leeds sugna på Mata
Efter att ha sålt Raphinha är Leeds nu på jakt efter nytt blod till offensiven och en spelare man uppges fundera över är Juan Mata, som just nu står utan klubb efter att spanjorens kontrakt med Manchester United löpt ut.
(AS)

Özil och Fenerbahce går skilda vägar
Mesut Özil har sedan i mars varit suspenderad av Fenerbahce och nu står det klart att parterna kommit överens om att riva kontraktet. I stället kommer 33-åringen framöver representera stadsrivalen Istanbul Basaksehir.
(Fenerbahce)

... som flörtar med Suarez
Den turkiska storklubben sägs ha tagit kontakt med uruguayaren om en potentiell övergång i sommar. 35-åringen lämnade Atlético efter den gångna säsongen och letar nu efter en ny klubb.
(Goal)

Även João Pedro på ingång
Fenerbahce och Galatasaray har båda visat stort intresse för João Pedro och nu verkar det som att den 30-årige italienaren beslutat sig för att gå till de sistnämnda och lämnar därmed Cagliari efter åtta år.
(Cumhuriyet)

”Bud på Karlsson nobbat”
Jesper Karlsson har gjort stor succé sedan han lämnade Sverige för spel med AZ. Svenskens framfart har fått flera klubbar att spana in honom och en av dem ska till och med ha kommit med ett anbud – som dock blivit nobbat.
(Borås Tidning)

Floppen lånas ut till Mjällby?
Det verkar som att Amir Al-Ammari kommer lämna IFK Göteborg i sommar för att slutföra säsongen på lån hos seriekonkurrenten Mjällby.
(Alltid Blåvitt)

Embolo snart i Monaco?
Det ser ut som att Borussia Mönchengladbach inom kort kommer sälja Breel Embolo till Monaco. Övergångssumman väntas landa på runt tretton miljoner euro.
(Sky Sports)

Hertha värvar från Ryssland
Under de senaste veckorna har Chidera Ejuke kopplats samman med Hertha Berlin och nu står det helt klart att 24-åringen ansluter på lån från CSKA Moskva.
(Herthas hemsida)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:45)

Juventus vill satsa på Torres
Med de Ligt på väg bort tror sig Juventus ha hittat en ersättare i Pau Torres. Villarreal vill dock ha 50 miljoner euro för sin försvarare. För mycket?
(Calciomercato)

Sterling och Broja flyger till USA
Raheem Sterling ansluter till Chelseas sommarläger och väntas därmed inom kort presenteras av klubben. Trots rykten om en flytt från Chelsea finns även Armando Broja med på resan.
(Standard)

...Och Sterling tar farväl på sociala medier
Acerbi som Koulibalys ersättare?
Med Koulibaly på väg bort från Napoli vill klubben ersätta honom med veteranen Francesco Acerbi som uppges vara på väg bort från Lazio.
(GianlucaDiMarzio)

Officiellt: Daniel Stensson till Sirius
Mittfältaren lämnar GIF Sundsvall och har skrivit på för Uppsala-laget.
…Och Valur Omarsson
Den 19-årige wingbacken kommer närmast från isländska Stjarnan och har kritat på ett femårskontrakt med Uppsalaklubben.
(Sirius) 

Lyon visar intresse för Kluivert
Den holländske yttermittfältaren ser inte ut att ingå i José Mourinhos planer inför nästa säsong och kan i stället hamna i Ligue 1.  
(Nicolo Schira) 

Klubbarna helt överens om Raphinha
Leeds och Barcelona ska ha nått en överenskommelse om brassen och nu återstår bara en läkarundersökning för 25-åringen innan han kan presenteras som ny Barca-spelare.
(FC Barcelona) 

...Och allt klart kring Dembélé
Officiellt: Lazio värvar Maximiano
Romklubben bekräftar att de värvat målvakten Luis Maximiano från Granada. 23-åringen har skrivit på för fem år och kommer bli lagets nya förstamålvakt.
(Lazio Twitter)

Fransson förhandlar med ny klubb
Den förre Norrköping-spelaren Alexander Fransson har sedan i vintras tillhört AEK Athen men ser nu ut att lämna den grekiska storklubben. Enligt israelisk media ska 28-åringen vara i långt gånga förhandlingar med Beitar Jerusalem.
(Sport 5) 

Tanganga på väg till Milan?
Tottenham-försvararen som inte längre verkar önskvärd hos Antonio Conte ska vara nära att lånas ut till de italienska mästarna.
(Daniele Longo) 

Joao Pedro snart i Fenerbache
Cagliari-stjärnan är på väg att genomföra en övergång till den turkiska storklubben. Klubbarna ska vara överens om en övergångssumma för 30-åringen och det hela väntas bli officiellt inom de närmaste dagarna.
(Gianluca Di Marzio) 

Fábregas på väg till Las Palmas?
Spanjoren lämnade Monaco efter säsongen och nu kan den förre Arsenal och Barcelona-spelaren vara på väg till den spanska andraligan. 35-åringen ska lockas av klubbens ”intressanta projekt”.
(Mundo Deportivo) 

Officiellt: Castillejo presenterad av Valencia
Yttermittfältaren lämnar Milan och har skrivit på ett treårskontrakt med La Liga-klubben.
(Valencia) 


FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (09:00)

Leeds accepterar Barcelonas bud
Klubbarna uppges vara helt överens om ett bud på 59 + nio miljoner euro för Raphinha. Hotad Lewandowski kan flytta i veckan
Bayern-anfallaren uppges ha fått motta dödshot inför den förmodade flytten i sommar. Trots att inget nytt bud inkommit från Barcelona tror bedömare i Tyskland att övergången kan lösas i veckan. 50 miljoner euro + bonus vill Bayern ha.
(Sky Tyskland

Wolfsburg har inte gett upp Svanberg
Wolfsburg säger att man "känner till spelaren" och menar då mittfältaren Mattias Svanberg. Svensken uppges vara överens om de personliga villkoren med både Wolfsburg och Napoli.
(Wolfsburger Allgemeine och Football Italia)

West Ham brädar PSG?
PL-klubben uppges ha bjudit över PSG för att knyta till sig anfallaren Scamacca, som många redan placerat i den franska huvudstaden till hösten.
(Guardian)

Lyon överens med Ajax
Klubbarna uppges ha en principöverenskommelse klar och OL får betala fyra miljoner euro för ytterbacken Nicolas Tagliafico.
(Nicolo Scira)

Koulibaly snart i England
Allt fler är överens om att Koulibaly nu packar för flytten till Chelsea. Utöver klubbarna ska nu även mittbacken själv ha accepterat de personliga villkoren med London-klubben.
(Fabrizio Romano)

PSG nobbade Cristiano Ronaldo
United-spelarens agent Jorge Mendes har erbjudit sin adepts tjänster till Paris. De franska mästarna tackade nej.
(ESPN

Officiellt: Lazio värvar Romagnoli
Den tidigare Milan-försvararen har skrivit på för fem år och ansluter på fri transfer. Memphis som delbetalning för Koundé?
Memphis Depay kan få lämna Barcelona som vill använda holländaren + pengar för att locka till sig Sevillas franske mittback Jules Koundé.
(Sport)

De Ligt redo att gå ner i lön
Förhandlingar mellan Juventus och Bayern München pågår och tysk press uppger att försvararen är redo att sänka sin lön för att få flytta till München.
(SportBild)

”Mysteriet Renato Sanches”
I Frankrike är man övertygad om att det blir PSG för Lille-mittfältaren. I Italien hävdas att det blir Milan. Vilka har rätt undrar...
(Gazzetta dello Sport)

*** ***

Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-07-13 19:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans