Sillysvepet: Buya Turay snart i Malmö FF

Sillysvepet: Buya Turay snart i Malmö FF

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:45) 

Officiellt: Bassey klar för Ajax


Chelsea och West Ham i fortsatta diskussioner
De båda Londonklubbarna fortsätter att diskutera Chelseas anfallare Armando Broja, som Thomas Tuchel gärna behåller. Hammers har blivit informerade om att endast en permanent övergång är aktuell gällande albanen.
(Fabrizio Romano) 

…Och West Ham visar intresse för Oxlade-Chamberlain?
Klubben är ute efter en ersättare till Jesse Lingard, som återvänt till Manchester United efter lånesejouren i Hammers. Nu sägs David Moyes & kompani vända blickarna mot Liverpool-mittfältaren som är en bit ner i hierarkin på Anfield.
(Anfieldcentral) 

Officiellt: Nottingham dubbelvärvar från Huddersfield
Premier League-nykomlingen har gjort klart med mittfältaren Lewis O’Brien och försvararen Harry Toffolo.
(Nottingham Forest) 

Östersund nära mittback
Klubben som har det tungt i superettan ser ut att få förstärkning i form av mittbacken Kristian Novak från norska Jerv FK.
(Eurosport Norge)

Buya Turay snart i Malmö FF
Den förre Djurgården-spelaren ska ha synts till i Malmö under dagen och väntas närsomhelst bli klar för de regerande svenska mästarna.
(Sportbladet) 

Officiellt: Markovic till Gaziantep FK
Den förre Liverpool-spelaren lämnar Partizan och ansluter till den turkiska klubben gratis.
(Gaziantep) 

Djiku ersätter Koundé?
Sevilla ser ut att tappa sin stjärnförsvarare i sommar och nu ska spanjorerna ha identifierat en möjlig ersättare. Det handlar om Strasbourgs mittback Alexander Djiku.
(L’Equipe)

Mukiele snart en PSG-spelare?
Luis Alberto vill lämna Lazio
Lazios offensive mittfältare har meddelat klubben att han vill bli såld. 30-åringen hoppas kunna återvända till sin förra klubb Sevilla.
(Calciomeracto) 

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (13:30)

Leicester vill ha Haksabanovic
Sead Haksabanovic lämnade Djurgården tidigare i sommar, men är fortfarande klubblös då kontraktet med ryska Rubin Kazans har pausats. Nu finns det uppgifter att Leicester vill ha 23-åringen, men är i konkurrens med Anderlecht, Reims och Angers.
(Football-Insider)

Luis Suarez erbjuden till Dortmund
Dortmunds storvärvning Sebastian Haller har fått testikelcancer och den tyska klubben må behöva hitta en ersättare. Nu har de blivit erbjudna Luis Suarez som för tillfället är klubblös.
(Sky Sports)

OFFICIELLT: Dybala klar för Roma


Ken Sema till Serie A?
Ken Sema har ett år kvar med Watford, men spel i Championship lockar inte för svensken. Nu vill Hellas Verona och Bologna förstärka med Sema.
(Le Bombe di Vlad, via Fotbolltransfers)

Renato Sanches nya klubbadress avgörs inom 48 timmar
Sanches vill helst gå till Paris och är överens med PSG om ett personligt kontrakt. Dock är den franska klubbens bud till Lille inte lika stort som Milans. PSG sägs ha 48 timmar på sig att matcha Milans bud, annars säljs Sanches till Italien.
(L'Equipe)

Guardiola förnekar att Neymar var på gång till City
Pep Guardiola beklagar sig över att City omgärdas av rykten med ”150 spelare varje sommar”. Vidare menar han att Neymar till City aldrig var nära.
(L'Equipe)

KLART: Tankovic väljer bort Hammrby
Hammarby har hoppats på att Muamer Tankovic ska återvända till klubben. Så blir det inte. Nu står det klart att det blir Pafos FC på Cypern för Tankovic.
(Sportbladet)

Nottingham Forest ger sig in i jakten på Jesse Lingard
West Ham har länge sett ut som förhandsfavoriter att få Jesse Lingards signatur. Men nu ger sig Nottingham Forest in i jakten på 29-åringen som är kontraktslös.
(Sky Sports)

Häcken säljer Berggren till Polen
Som vi skrivit om tidigare så har Berggren varit jagad av polska klubben Rakow Czestochowa. Nu uppger Disco att klubbarna är överens och att Berggren kommer lämna Häcken de närmsta dagarna.
(Sportbladet)

Napoli värvar landslagsback från Fenerbahce?
Den italienska klubben behöver ersätta Koulibaly på mittbackspositionen. SIktet ska vara inställt på Fenerbahces sydkorean Min-Jae Kim.
(Gianluca di Marzio)

BK Häcken presenterar ännu en storvärvning
Igår värvade Häcken Anna Sandberg från KIF Örebro för närmare en rekordsumma. Nu har Häcken gjort klart med Evertonanfallaren och landslagsspelaren Anna Anvegård.


MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Liverpool i stället för United?
Manchester United har tidigare kopplats samman med Ajax-brassen Antony, men har ännu inte lyckats komma överens med den holländska klubben. Nu rapporteras det som att Liverpool också är sugna på att lägga vantarna på 22-åringen.
(Football Insider)

”Chelsea rädda för att få nobben”
Presnel Kimpembe är en av spelarna som står högst upp på Chelseas önskelista, men den engelska huvudstadsklubben är rädda för att mittbacken inte ska vara lika sugen på ett samarbete då han sägs trivas väldigt bra i PSG.
(Evening Standard)

Cucurella en dyr historia för City
Manchester City har sedan flera veckor tillbaka länkats samman med Marc Cucurella. Det väntas dock kosta klubben en rejäl slant att få loss vänsterbacken då Brighton sägs kräva över 50 miljoner pund för att släppa honom i sommar.
(90Min)

Officiellt: Lewandowski klar för Barcelona
Nu är det verkligen till hundra procent klart att Robert Lewandowski framöver kommer representera Barcelona. Anfallaren har kritat på ett fyraårskontrakt och har en utköpsklausul värd hela 500 miljoner euro.
Nykomlingarna in i jakten på Lingard
Jesse Lingard har ännu inte hittat någon ny klubb sedan han lämnade Manchester United. West Ham har länge ansetts vara favoriter till att kontraktera den engelska landslagsmannen, men nu uppges Nottingham Forest göra ett försök att locka till sig honom.
(The Guardian)

Crystal Palace värvar från Bayern München
Chris Richards kommer av allt att döma lämna Bayern München för spel med Crystal Palace, där han väntas underteckna ett långtidskontrakt.
(Florian Plettenberg)

Monaco hoppas på Soumaré
Efter bara ett år i Leicester kan Boubakary Soumaré redan vara på väg bort. Mittfältaren uppvaktas nämligen av Monaco som är väldigt angelägna om att få in honom i sommar.
(L’Equipe)

Leverkusen redo att sälja Paulinho
För att tvingas undvika att släppa honom gratis om ett år har Bayer Leverkusen beslutat sig för att sälja Paulinho vid rätt anbud.
(UOL)

... men får behålla Diaby
Newcastle har sedan tidigare uppgetts vara väldigt sugna på Moussa Diaby, men fransmannen har nu uttalat sig om att han även framöver ser sin framtid i Bayer Leverkusen.
(Rheinischen Post)

”Liverpool ute efter stjärnskottet”
Hamburgs mittback Mario Vuskovic har väckt intresse hos flera stora klubbar och när de förra helgen spelade sin premiärmatch var flera scouter på plats. Bland annat ska Liverpool ha haft representanter där för att spana in kroaten.
(Bild)

Succébacken ett alternativ för Milan
Milan är på jakt efter förstärkning bakåt i banan och ett av namnen som finns på deras lista är Eintracht Frankfurts Evan N’Dicka, som spelade en viktig roll när klubben förra säsongen tog hem Europa League.
Rangers värvar från Liverpool
Mittbacken Ben Davies byter Liverpool mot Rangers där han hoppas få sitt stora genombrott.
(Rangers hemsida)

”Bassey presenteras i dag”
Om vi ska tro Fabrizio Romano kommer det i dag offentliggöras att Calvin Bassey lämnar Rangers för att fortsätta karriären hos Ajax.
(Fabrizio Romano)

Salernitana nästa för Piatek?
Hertha Berlin vill göra sig av med Krzysztof Piatek och återigen verkar Italien vara det hetaste spåret då US Salernitana sägs vara intresserade av hans tjänster.
(Gianluca Di Marzio)

”Bengtsson lämnar för Cypern”
Leo Bengtsson ser ut att ha gjort sitt i Häcken då han härnäst kommer flytta till Cypern för spel med Aris Limassol.
(Sportbladet)

*  *  *

Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-07-20 18:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans