Sillysvepet: Pogba kan reas ut – De Bruyne vill lämna City?

Sillysvepet: Pogba kan reas ut – De Bruyne vill lämna City?

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Minst en miljard för Koulibaly
Liverpool vill förstärka försvaret med Kalidou Koulibaly och sägs leda jakten före bland annat Manchester United och Real Madrid. Napoli kan tänka sig sälja mittbacken – för minst en miljard kronor. Det är dock 200 miljoner mindre än man begärde för ett år sedan.
(Gazzetta dello Sport

Stjärnan funderar på att lämna?
Manchester City riskerar stängas av från att delta i Champions League under de två följande åren och i så fall kan man på grund av det förlora Kevin De Bruyne. Den belgiske superstjärnan antyder nämligen att hans tid i klubben kan vara förbli om det inte blir något spel i den högt ansedda klubblagsturneringen.
(Sky Sports)

Barcelona kan dumpa Griezmann
Med hopp om att kunna förbättra ekonomin funderar Barcelona på att rensa i truppen. I går rapporterade vi om att Luis Suarez är en av spelarna som kan lämna, i dag är det Antoine Griezmanns namn som nämns. I så fall väntas han flytta till England.
(Daily Star)

Cavani kommer trots allt?
En av vinterns stora följetänger var Edison Cavani till Atlético Madrid. Som bekant blev den övergången aldrig av, men nu hoppas den spanska huvudstadsklubben få över anfallaren i sommar och ska ha erbjudit honom ett tvåårskontrakt.
(Mundo Deportivo)

Real Madrid hoppas på reapris
Tiden i Manchester United ser ut att lida mot sitt slut för Paul Pogba. Nästa destination kan Spanien bli då Real Madrid är angelägna om att lägga vantarna på mittfältaren. Det hoppas man kunna göra till ett bra mycket lägre pris än vad han kostade för engelsmännen att lösa från Juventus för fyra år sedan.
(Mirror)

Förhandlingarna lagda på is
Marc-André ter Stegen och Barcelona har inlett förhandlingar om ett nytt avtal, men i och med den rådande världskrisen har samtalen ebbat ut. Dock säger sig målvakten trivas bra i klubben och troligtvis hoppas han få stanna där.
(Kicker)

”Ingen återkomst till Atlético”
Diego Godin slår fast att han gjort sitt i Atlético Madrid – åtminstone som spelare. I stället vill mittbacken fokusera på Inter och hoppas få ett uppsving framöver.
(Football Italia)

Skralare budget för Mourinho?
José Mourinho ser ut att få göra stora förändringar i sina framtidsplaner med Tottenham. Detta då den engelska huvudstadsklubben beslutat sig för att minska budgeten för övergångar på grund av sviterna av coronavirusets framfart.
(Mirror)

Leicester vill värva från Arsenal
Om Ben Chilwell säljs i sommar kommer Leicester göra ett försök på Arsenals vänsterback Kieran Tierney som en direkt ersättare. 
(Express)

Newcastle och West Ham in i jakten
Om Luka Jovic har någon framtid i Real Madrid är allt annat än säkert. Anfallaren har ryktats till flertalet olika klubbar och nu ska även Newcastle och West Ham kunna tänka sig slå till på 22-åringen.
(90Min)

Haller ut – Batshuayi in
Ett rykte man förmodligen bör ta med en nypa salt är att West Ham har tankar på att sälja Sebastian Haller redan efter ett år. Anledningen till det? För att kunna finansiera ett köp av Chelseas Michy Batshuayi.
(Express)

”Det är totala lögner”
Under gårdagen kom det uppgifter om att Jimmy Durmaz skulle bryta sitt kontrakt med Galatasaray. Nu har mittfältaren uttalat sig om det hela och förnekar att det skulle finnas någon sanning i det.
(Assyria TV)

”Jag har många erbjudanden”
Pedro kommer troligtvis lämna Chelsea i sommar och nu uttalar han sig själv om sin situation där han visserligen är återhållsam, men säger att intresset för honom är stort och att han har många valmöjligheter.
(Football Italia

PSG jagar ny mittfältare
En ny central mittfältare finns på PSG:s lista över förstärkningar till nästa säsong och en spelare som finns högt upp på den är Wilfred Ndidi, som har ett kontrakt med Leicester fram till och med 2024.
(ESPN)

Konaté i stället för Upamecano?
Det råder stor oklarhet kring Dayot Upamecano, som nu eventuellt kommer förlänga sitt kontrakt med Leipzig. Detta har fått Manchester United att spana på hans mittbackskollega och tillika landsman i form av Ibrahima Konaté. 20-åringen sitter dock på ett kontrakt fram till och med 2023 och lär kosta en rejäl slant att lösa ut från det.
(Fussballeck

Rangnick råder Werner att stanna
Timo Werner har den senaste tiden varit i ropet och kopplats samman med en flytt bort från Tyskland. Nu kliver Ralf Rangnick fram och ger sin syn på saken, där han föga överraskande råder anfallaren att bli kvar i Leipzig och fortsätta utvecklas.
(Mitteldeutsche Zeitung)

Dortmund spanar i Argentina
Lucas Martinez Quarta har gjort stor succé i River Plate och nu uppges Borussia Dortmund fundera på att försöka locka över mittbacken. 23-åringen debuterade i höstas för det argentinska landslaget och värderas till tio miljoner euro.
(Fussballeck)

Mittbacken drömmer om Bundesliga
Sedan i somras tillhör han Nürnberg. Nu berättar Asger Sørensen att hans stora dröm är att en dag få spela i Bundesliga samt representera det danska landslaget. Kanske det kan bli till verklighet redan till hösten?
(Bold.dk)

*** *** ***

Lördagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-05-03 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans