Sillysvepet: Phillips läkarunderöks på fredag

Sillysvepet: Phillips läkarunderöks på fredag

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:30)

Phillips läkarundersöks på fredag

Den engelske landslagsmittfältaren Kalvin Phillips väntas genomgå en läkarundersökning hos Manchester City under fredagen.
(Sky Sports)

Barca förhandlar om Raphinha
Ett bud från katalanerna är skickat. Ett bud som Leeds inte har för avsikt att acceptera.
(Fabrizio Romano)

Olympique de Marseille förstärker försvarsleden
Isaak Touré har skrivit under ett kontrakt med OM som sträcker sig fram till 30/6-2027.

Sunderland värvar från Arsenal
Daniel Ballard är klar för klubben. Försvararen har skrivit på ett treårskontrakt.
(Sunderlands hemsida)

Rinne klar för saudisk klubb
Målvakten lämnar Ålborg för spel med Al-Fateh i Saudiarabien.
(Sportbladet)

Chelsea försökte kapa Richarlison-övergång
Innan Everton och Spurs kom överens försökte Chelsea kapa övergången. Vitinha snart en PSG-spelare
En läkarundersökning har genomförts och nu är det bara en tidsfråga innan mittfältaren presenteras av PSG.
(Fabrizio Romano)

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (14:45)

Malmö FF vill värva tillbaka Antonio Colak
Antonio Colak har ryktats vara nära Rangers, men nu uppger The Sun att de blir utmanade av fyra andra klubbar. Malmö FF, FC Köpenhamn, Panathinaikos och Mallorca ska alla vara sugna på anfallaren.
(SunSport)

OFFICIELLT: Juventus tackar adjö till Dybala, Morata och Bernardeschi
Det har varit klart länge att Dybala inte får någon fortsättning i Juventus, men idag tackades han av i klubbens kanaler samtidigt som man annonserade att Morata återvänder till Atlético de Madrid och att Bernardeschi lämnar som bosman.
(Juventus)

Slavia Prags tränare: Hien närmare oss än vad Vilhelmsson är
Idag säger Slavia Prags assisterande tränare till tjeckisk media att både Göteborgs Vilhelmsson och Djurgårdens Hien är fortsatt aktuella, men där sistnämnda är närmare. Slavia är i större behov av en mittback.
(Idnez.cz)

Tankovic bryter med AEK Aten, aktuell för Bajen?
Muamer Tankovic kommer att bryta sitt kontrakt med Aten och är därför fri att lämna som bosman. Det gör att Hammarby kan hoppas på en comeback för den 27-årige mittfältaren.
(Sportbladet)

Monza löser ytterligare en spelare från Inter
Galliani har redan fått över Inters Ranocchia till Monza, nu vill han även låna Sensi från Milanoklubben. Mittfältaren ska läkarundersökas under fredagen.
(Fotbolltransfers.com)

Rubén Neves fortsatt ett gångbart alternativ för Barcelona
Wolverhamptons 25-årige portugis är fortsatt ett hett alternativ för Barcelona. Mittfältaren hade platsat väl in i Xavis spel.
(Sport)

Granqvist jobbar på att förlänga Gigovics lån
Gigovic behöver inte längre återvända till Ryssland i sommar enligt de nya riktlinjerna från spelarfacket. Nu vill Helsingborg förlänga lånet med mittfältaren.
(Expressen)

Minnesota United har utrymme för storvärvning efter försäljningen till Ligue 1
Minnesota sålde igår Adrien Hunou till Angers i franska Ligue 1. Nu har man en öppen Designated Player-plats i truppen och det ger utrymme för en stjärnvärvning.
(MLS)

Tolisso klar för Lyon
Clorentin Tolisso lämnar Bayern München för Lyon på free transfer. Det hela ska vara klart, med läkarundersökning genomförd under dagen.
(Fabrizio Romano)

Hammarby hugger på Ulrik Jenssen
Ulrik Jenssen åkte ur Eredivisie med Willem II den gångna säsongen. Nu vill Hammarby knyta till sig norrmannen, som fostrats i Lyons akademi. Jenssen är mittback och tränar för tillfället med moderklubben Tromsø.
(Sportbladet)

Kimpembe tänkbar ersättare till De Ligt i Juventus
De Ligt vill lämna Turinklubben för spel i Premier League. Nu har Juventus skrivit upp PSGs Kimpembes namn som tänkbar ersättare.
(Gianluca di Marzio)

Lazio utmanar Valencia om Barcelonaspelaren
Riqui Puig sågs länge som en supertalang. Men de två senaste säsongerna har det endast blivit fyra startar i La Liga för Barcelona. Nu vill den katalanska klubben sälja 22-åringen som nu Lazio utmanar Valencia om.
(Sport)

MORGONENS UPPGIFTER (08:30)

United kapar Arsenal-värvningen?
Det är ingen hemlighet att Arsenal är på jakt efter Ajax-mittbacken Lisandro Martinez. Men nu verkar även Manchester United fått upp ögonen för argentinaren och hoppas kunna kapa övergången.
(TalkSport)

... som även visar intresse för Tielemans
Flera klubbar har kopplats samman med Youri Tielemans, vars kontrakt med Leicester löper ut om ett års tid. Senast i raden att visa intresse för 25-åringen är Manchester United.
(The Times)

”Neymar vill återvända till Barcelona”
Det fortsätter att storma kring Neymar, som inte längre verkar vara önskvärd i PSG. Enligt senaste uppgifter föredrar brassen en återkomst till Barcelona.
(OnzeTV3)

Officiellt: Lukaku återvänder till Inter
Så kan vi slå fast att Romelu Lukaku återvänder till Inter efter bara ett år i Chelsea. Det hela handlar om en utlåning där italienarna står för hela lönekostnaden.


”Tottenham överens med Richarlison”
Det ser ut som att vi inom kort kan komma att få se Richarlison i Tottenham-dressen då 25-åringen och Spurs ska vara överens om ett avtal. Nu återstår det för huvudstadsklubben att även enas med Everton.
(Fabrizio Romano)

... som även närmar sig Lenglet
Clement Lenglet sägs även han vara väldigt nära en övergång till Tottenham. Det hela kommer i så fall handla om ett lån över den kommande säsongen.
(Gianluca Di Marzio)

Pogba väntas presenteras när som helst
Juventus och Paul Pogba är överens om ett avtal och en återkomst för fransmannen väntas bli officiell inom en väldigt snar framtid.
(Fabrizio Romano)

Forest får nobben av Liverpool
Nottingham Forest är nykomlingar i Premier League och håller sig aktiva under sommarens övergångsfönster. Nu har man gjort ett försök på Liverpools högerback Neco Williams, men har fått nobben. Det återstår att se om man testar igen eller letar efter andra alternativ.
(Daily Mail)

Officiellt: Criscito klar för Toronto
Efter att Genoa åkt ur Serie A väljer Domenico Criscito att lämna och gör Lorenzo Insigne sällskap på andra sidan Atlanten då han kritat på för Toronto.
”Sissoko vänder hem till Frankrike”
Efter nästan tio år på de brittiska öarna ser det ut som att Moussa Sissoko nu kommer återvända hem till Frankrike för att representera Nantes.
(Foot Mercato)

Burke snart tillbaka i Bundesliga
Werder Bremen rustar inför återkomsten till Bundesliga genom att plocka in Oliver Burke som ansluter från Sheffield United. 25-åringen har en gång tidigare spelat i Tyskland då han för fem år sedan tillhörde Leipzig.
(Werder Bremen på Twitter)

***

Onsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-06-30 19:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans