Sillysvepet: Olsen klar för Aston Villa – Kane skriver på nytt kontrakt

Sillysvepet: Olsen klar för Aston Villa – Kane skriver på nytt kontrakt

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (18:00)

Newcastle i samtal om Henderson
Manchester Uniteds andramålvakt Dean Henderson har gjort det klart för klubben att han vill spela matcher och inte sitta på bänken. Newcastle ska hålla ett extra öga på engelsmannen och sägs vara intresserade av målvaktens signatur.
(90min
 
Aké lämnar City?
Manchester City-försvararen som haft det svårt att slå sig in i laget väntas lämna Premier League-mästarna i sommar. Newcastle eller West Ham sägs vara mest intresserade av försvararens tjänster.
(90min
 
Dybalas lön avskräcker Tottenham
Londonklubben kommer inte värva argentinaren då han sägs vilja ha en veckolön på £280,000. Det står sedan tidigare klart att mittfältaren kommer lämna Juventus då hans kontrakt med klubben går ut i sommar.
(Sky Sports
 
Monchengladbach i samtal med Farke
Bundesliga-klubben letar efter en ny manager och ska vara intresserade av att knyta till sig den före detta Norwich-tränaren Daniel Farke.
(Sky Germany

Officiellt: Olsen klar för Aston Villa
Premier League-klubben bekräftar på sin hemsida att man köpt loss den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen från Roma.
(Aston Villa
 
Marcao ersätter Carlos?
Mittbacken Diego Carlos har sedan tidigare gjort klart med Aston Villa och nu är Sevilla på jakt efter en ersättare. En av kandidaterna ska vara Galatasarays brasilianare Marcao.
(Fabrizio Romano

Danjuma en man för Liverpool?
Villarreals yttermittfältare Arnaut Danjuma har tidigare ryktats till de brittiska öarna. Nu ska han ha bett de gula ubåtarna om att få lämna klubben i sommar. Liverpool ska vara intresserade av holländaren som kan bli ersättaren till Sadio Mané om denne väljer att lämna Merseyside.
(Hitc
 
Monaco siktar in sig på Bissouma
Om Aurelien Tchouameni lämnar klubben i sommar har monegaskerna ställt in sig på att värva in Brightons 25-årige mittfältare. 
(psg-transfer/">Talksport) 
 
Kane skriver på för Tottenham
Harry Kane ser ut att skriva på nytt kontrakt för Tottenham och blir således kvar i klubben.
(Give me Sport)

MORGONENS UPPGIFTER (10:30)

Chiellini snart i MLS?
Den 37-årige mittbackslegendaren gjorde sin sista match för Juventus i säsongsavslutningen. Enligt transfergurun Fabrizio Romano ska försvararen vara klar för Los Angeles FC. Affären väntas bli officiell inom ett par dagar.
(Sportbladet)

PSG sparkar Pochettino?
Efter en knackig säsong ska PSG:s huvudtränare inte längre vara önskad i klubben. Ett slutgiltigt besked kring argentinarens vara eller icke vara ska tas av ägare Nasser Al Khelaifi inom de närmaste dagarna. Det står även klart att klubbens sportchef Leonardo lämnar.
 


Olsen flyttar till Villa permanent
Efter att ha varit utlånad till Aston Villa från Roma under säsongen ska det nu vara klart att Birmingham-klubben väljer att köpa loss den svenske landslagsmålvakten. Rom-klubben ska enligt uppgifter få cirka 37 miljoner kronor för affären.
(Sportbladet)

Lukaku vill återvända
Efter en svag och turbulent säsong i Chelsea verkar Romelu Lukaku vilja återvända till sin förra klubb Inter. Sky Sports rapporterar att de blåsvarta inte har råd att köpa tillbaka anfallaren och att bollen ligger hos Chelsea och deras nya ägare om de vill ha kvar belgaren eller inte.
(Sky Sports, Twitter)

Gavi nära en förlängning med Barcelona
Den 17-årige supertalangen sägs vara nära att förlänga sitt kontrakt med Barcelona. Ett kontraktsförslag ska ligga på bordet och det senaste mötet parterna emellan indikerar på att mittfältaren snart kritar på sitt nya avtal med klubben.
(moisESPN)

Brentford går för Dennis?
Brentford ska vara intresserade av Watfords anfallare Emmanuel Dennis som stod för en fin säsong i Premier League. Thomas Frank ska vara ett fan av nigerianen och Dennis är nog inte sugen på att spela i Championship med Watford till hösten.
(Sky Sports)

Herrera stannar i PSG
Det ser inte ut att bli någon återkomst till Atheltic Bilbao för Bilbao-sonen Ander Herrera. Mittfältaren kommer stanna i PSG för att kämpa om en plats i startelvan.
(Fabrizio Romano)

United trappar upp jakten på Timber
Manchester United är på jakt efter försvarare och Ajax mittback Jurrien Timber ska vara högt upp på önskelistan. Klubbens nya tränare Erik ten Hag vill gärna se holländaren på Old Trafford i sommar. 20-åringen värderas till £43m.
(The Guardian) 

Raphinha blir dyr
Leeds ska inte vara villig att lyssna på bud under £60m för klubbens brasilianske fixstjärna. Sedan tidigare ska bland andra Barcelona visat stort intresse för yttermittfältaren.
(The Athletic, Twitter) 

Besiktas intresserade av Weghorst
Den turkiska klubben ska vara nära en överenskommelse med Burnleys holländske anfallare Wout Weghorst vars lag åkte ur Premier League. Det hela ska röra sig om ett lån som sträcker sig över hela nästa säsong.
(Maurice Fereira) 

*** *** 

Fredagens sillysvep 
 

Svenskafans.com2022-06-04 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans