Sillysvepet: Dortmund släpper Mkhitaryan – ersätter med Schürrle?

Sillysvepet: Dortmund släpper Mkhitaryan – ersätter med Schürrle?

Här är lördagens nyheter på Silly Season-fronten.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:00)

Balotelli vill återvända
Mario Balotelli pratar ut om sin framtid och hoppas kunna återvända till Liverpool. Forwarden avslöjar också att Brendan Rodgers är den enda coachen han inte fungerade tillsammans med.
(Gianluca Di Marzio)
 
Dortmund släpper Mkhitaryan
Det har varit på gång en längre tid – och nu har Dortmund bekräftat att man säljer Henrikh Mkhitaryan till Manchester United.
 


… och sägs vara nära Schürrle?
Henrikh Mkhitaryans ersättare kan heta André Schürrle. Thomas Tuchel har specifikt bett om tysken, som tillhör Wolfsburg.
(Gianluca Di Marzio)
 
Osäker framtid för James Rodriguez
Real Madrid vill sitta ner med James Rodriguez för att få klarhet i framtiden.
(Marca)
 
Zabaleta snart i Roma?
Roma är på jakt efter Pablo Zabaleta och Manchester Citys högerback förväntas lämna besked på tisdag. 31-åringen är erbjuden ett tvåårskontrakt med option för ett tredje år.
(Football Italia)
 
PSG och Sevilla överens om Krychowiak
Grzegorz Krychowiak återfinns snart i PSG efter att fransmännen är överens med Sevilla om en övergång. Prislappen landar på €25-30 miljoner.
(AS)

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Bayern vill ha Koscielny
Tyska mästarna Bayern München överväger att kontakta Arsenal angående deras franske försvarare Laurent Koscielny. Koscielny, som har ett kontrakt med Arsenal som sträcker sig fram till 2019, var på Bayerns radar redan för två år sedan.
(Evening Standard)

Dyr affär för Everton
Everton är överens med Zenit St Petersburgs belgiske mittfältare Axel Witsel. Affären uppges kosta Everton 30 miljoner pund och Witzel själv får den nätta lönen om runt en miljon kronor - i veckan. Även Napoli var intresserad av belgaren men backade inför hans lönekrav.
(Squawka)
 
Man C jagar ung back
Manchester City är redo att betala runt 50 miljoner pund för Evertons 22-årige försvarare John Stones. 
(Telegraph)
 
van Persie till salu
Före detta Man United- and Arsenalanfallaren Robin van Persie är till salu. Efter ett år i Fenerbahce i turkiska ligan har klubben nu satt upp van Persie på transferlistan trots hans 20 mål på 45 matcher under säsongen som gick.
(Evening Standard)
 
Värvar från ligakonkurrenten
Crystal Palace har fullföljt köpet av West Hams försvarare James Tomkins. Prislappen för affären uppges ligga runt 12 miljoner pund.
(Daily Mail)
 
Kvartett vill ha Atléticos Vietto
Det har inte gått så bra för Luciano Vietto i Atléticotröjan, och klubben överväger nu att låna ut honom eller sälja honom med en återköpsklausul om rätt bud kommer. Och intresset för spelaren är stort. Åtminstone Sevilla, Valencia, Roma och Lazio är beredda att knyta till sig spelaren.
(SPORT)
 
Berahino på Stokes radar
Stoke har lagt ett bud på 16 miljoner pund för West Broms anfallare Saido Berahino. Om affären går igenom lär den 22-spelaren lyfta en lön på cirka 700 000 kronor i veckan. Berahino har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med West Brom.
(Mirror)
 
* * * * 
Fredagens Silly Season-nyheter: Stekelenburg till Everton

SvenskaFans.com2016-07-02 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans