Sillysvepet: Nytt jättebud på Lacazette

Sillysvepet: Nytt jättebud på Lacazette

Fredagens uppgifter från Silly Season-världen.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:00)

Lacazette för 52 miljoner euro?
West Ham har varit intresserade av Lyon-anfallaren under en längre tid. Nu ska man ha höjt sitt bud till 52 miljoner euro. Nog för att få Lyons president Aulas att sälja? Alexandre Lacazette har tidigare även kopplats ihop med PSG, Atlético de Madrid och Tottenham
(L’Equipe, pappersupplagan)

… och West Ham budar även på Batshuayi?
Enligt Sky Sports har man även lagt bud på en annan central anfallare från Ligue 1 när man är villiga att betala drygt 35 miljoner euro för Michy Bathsuayi i Marseille.
(Marseille på SF och Sky Sports

Officiellt: Lapadula till Milan
Milan värvar Pescaras skyttekung i Serie B, Gianluca Lapadula. Anfallaren sägs kosta nio miljoner euro.
(Milan på SF


AZ Alkmaar nobbar Tottenham-bud
Spurs är den enda klubb som hittills lagt ett bud på holländska ligans skyttekung, Vincent Janssen. Än så länge är dock parterna lång ifrån varandra, skriver…
(Telegraaf

Gabriel Jesus i Reals sikte
Marca drar, återigen, hårt på Real Madrids intresse för Palmeiras 19-åring Gabriel Jesus. Omkring 24 miljoner euro beräknas det kosta att värva talangen, som även bevakas av klubbar som Barcelona, Juventus och Bayern München.
?(Marca

Napoli ska träffa Witsels agent
Napoli jagar en mittfältare och har bestämt träff med belgaren Axel Witsels agent/pappa för att se om man kan komma överens.
(Gianluca Di Marzio
 
Lyon på mittbacksjakt
Lyon kan bli av med mittbacken Samuel Umtiti och funderar på en ersättare. River Plates Emanuel Mammana kan vara ett alternativ. ”Lyon har lagt ett bud och vi diskuterar med dem.”, säger en representant för den argentinska klubben. Även Marseille-backen Nkoulou är aktuell för Lyon.
(Le 10 Sport

Officiellt: Dabo till Saint-Etienne
ASSE vann dragkampen framför flera Premier League-klubbar.
(Saint-Etienne på SF

Tre alternativ för Juventus
Med Morata till Real Madrid har Juventus tre namn på sin lista över ersättare. Arsenals Alexis Sanchez, Evertons Romulu Lukaku och Marseilles Michy Batshuayi. Det skriver…
(Gazzetta dello Sport)

Real Madrid och Brexit
Någon panikbrådska är det inte, men Brexit och Storbrittaniens väntade utträde ur EU kan ställa till problem i Spanien, som har en gräns för icke EU-spelare. AS fokuserar på walesaren Gareth Bale som kan få problem i framtiden.
(AS
 
Kiyotake till Sevilla
Europa League-mästarna Sevilla värvar från  Bundesliga och Hannover. Japanen Hiroshi Kiyotake har skrivit på för fyra år.
 
László Bénes till Gladbach
Den 18-årige slovakiske U21-landslagsmannen har skrivit på för fem år.
(Mönchengladbach på SF)

*****

EXTRA UPPDATERING 14:40

Liverpool skickar storbud på Mané
Ska det äntligen bli en flytt för den snabbe senegalesen? Southamptons offensiva speedkula förekommer i diskussionerna varje fönster - och vi är nog många som undrar om det ska bli något slut på spekulationerna. Kanske blir det denna gång. Liverpool är nämligen villiga att betala 30 miljoner pund för 24-åringens underskrift. Jürgen Klopp vill ha spelaren och kan därmed göra en av klubbens dyraste värvningar i historien. Men då får tysken och Liverpool-ledningen hosta upp lite mer. The Saints kräver 40 miljoner pund för sin mittfältare.
(BBC Sport)

*****

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (09:30)

Morata har erbjudanden från PL-klubbar
Spaniens landslagsanfallare vänder hem till Real Madrid och blir spelklar den första juli. Men enligt spelarens agent, Juanma Lopez, har han fortfarande erbjudanden från andra klubbar. Främst topplagen i Premier League. Bland annat har Chelsea förberett ett bud på 50 miljoner euro.
(Mirror)

Allen lämnar Liverpool...?
Mittfältaren jagas av både Leicester och Southampton. Walesaren har varit en av landslagets viktigaste spelare i EM men har inte blivit erbjuden nytt kontrakt av Liverpool. Lär få anbud i sommar. 
(Empireofthekop)

...och Subotic ansluter?
Mittbacken har tidigare jobbat ihop med Jürgen Klopp i Borussia Dortmund. Nu kan 27-åringen bli aktuell för en flytt till Anfield. Serben har en frustrerande säsong bakom sig i Bundesliga och sägs vilja lämna klubben.
(Dailystar)

Puel favorit att ta över jobbet i Southampton
Under nästa vecka förväntas PL-klubben göra klart med ny tränare. Det har pratats om Eddie Howe och Manuel Pellegrini. Men nu nämns fransmannen Claude Puel som favorit att ta över Ronald Koemans post. 
(The Telegraph) 

Nasri angelägen att stanna
Olika flyttrykten har cirkulerat kring fransmannen. Ska han stanna eller lämna Manchester City? Enligt källor nära den brittiska klubben är Nasri angleägen om att bli kvar, då han vill spela under Pep Guardiola.
(Express)

Senaste nytt från SvenskaFans-redaktionerna:
(PSG)
(Lyon)
(Roma)

*** *** ***

TORSDAGENS SILLYSVEP
 

SvenskaFans.com2016-06-24 19:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans