Sillysvepet: Rodrigo De Paul till Italien och norska talangen till Benfica

Sillysvepet: Rodrigo De Paul till Italien och norska talangen till Benfica

Söndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Vinterns silly season-rykten är i gång och SvenskaFans startar upp sitt sillysvep. 

Så håller transferfönstret öppet:
Sverige: 1 februari - 28 mars
England, Tyskland och Frankrike: 1 januari - 31 januari 
Italien och Spanien: 2 januari - 31 januari 

***

KVÄLLENS UPPGIFTER  21:00

De Paul väcker italienskt intresse
Argentinas mittfältare Rodrigo De Paul väcker intresse efter succen i VM. Nu uppger spanska Fichajes att italienska storklubbarna Milan och Juventus leder jakten på mittfältarens signatur. Prislappen ska ligga på dryga 40 miljoner euro enligt sajten. 
(Fichajes)
 

Maximo Perrone nära Manchester City
Det är transfergurun Fabrizio Romano som kommer med uppgifterna. Vi vet vad det brukar betyda. Den engelska storklubben Manchester City uppges vara muntligt överens med 19åringen om en övergång som kommer landa på 8 miljoner dollar. 
(Fabrizio Romano)

Målvakt till Milan
Skadeproblemen följer efter Mike Maignan i Milan. Nu aggerar man på transfermarknaden och förstärker på målvaktspositionen. Enligt Sky Sports Italia är Milan väldigt nära en värvning av den colombianska målvakten Devis Vasquez. 24:åringen ansluter i sådant fall från Paraguay och klubben Club Guarani. 
(SkySports)

Dansk återkallad
Brentford väljer att kalla tillbaka försvararen Mads Bech. Efter att ha varit utlånad till OGC Nice i Frankrike under hösten utan att ta en ordinarie plats. Klubben meddelar därför på sin hemsida att det på förhand tänkte säsongslånet avbryts. 
(Brentford FC)

Norsk talang till Benfica
Andreas Schjelderup, 18 år gammal, är enligt Fabrizio Romano påväg till Portugal. Enligt uppgifterna ska Benfica vara nära att snuva engelska storklubbarna Chelsea och Arsenal på talangen. Tio mål på sjutton matcher har det blivit i den danska ligan, vilket har väckt stort internationellt intresse. Kontraktet i danska Nordsjælland går ut 2024.
(Fabrizio Romano) EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER 15:00

Klubbarna överens om Badiashile
Monacos 21-årige mittback ska vara nära en övergång till Chelsea. Klubbarna ska vara överens om detaljerna och affären väntas bli officiell inom kort.
(The Athletic

Officiellt: Yasin till Saudiarabien
31-årige Ahmed Yasin som satt på ett utgående kontrakt med Örebro var sugen på ett nytt utlandsäventyr. Nu står det klart att det blir så då han flyttar till Al-Kholood Club, som är ett mittenlag i den saudiska andraligan.
(Fotbollskanalen)

Leeds närmar sig Wöber
Premier League-klubben ska vara nära att göra klart med RB Salzburgs mittback Maximilian Wöber. Klubbarna ska vara överens om alla detaljer och spelaren ska ha gått med på de personliga villkoren.
(Fabrizio Romano

Moukoko på Manchester Uniteds radar
Efter att klubben gått miste om Cody Gakpo verkar siktet nu i stället vara inställt på Borussia Dortmunds supertalang. Den 17-årige anfallaren uppvaktas även av andra storklubbar såsom Liverpool, Real Madrid, Barcelona och Bayern München.
(Ekrem Konur

Officiellt: Newcastle kallar tillbaka Dubravka
Målvakten som i september lånades ut till Manchester United återvänder nu till skatorna för att ge konkurrens till lagets förstemålvakt Nick Pope.
(Newcastle United

Londonklubbar intresserade av Vlahovic
Dusan Vlahovic sejour i Juventus har inte riktigt gått som planerat och serben har inte spelat från start sedan i oktober. Det ryktas således om att han kan vara på väg bort från klubben. Arsenal och framför allt Chelsea ska se över situationen och de båda sägs vara intresserade av anfallarens tjänster.
(Gianluca Di Marzio

Lovren snart i Lyon?
Zenit St.Petersburg-försvararen ser ut att vara på väg till den franska storklubben om man ska tro…
(Ekrem Konur

De Bruyne kopplas ihop med Atlético Madrid
Här kan det vara läge att ta fram det stora saltkaret, men spanska media rapporterar att den spanska storklubben ska vara inne på att försöka knyta till sig storstjärnan. Belgaren sitter på ett kontrakt med Manchester City till 2025 men ska inte vara helt främmande för en ny utmaning.
(Todofichajes

Liverpool vill förlänga med Firmino
Efter värvningen av Cody Gakpo har det ryktats om att Roberto Firmino snart kan ha gjort sitt på Merseyside. Manager Jürgen Klopp har dock gått ut och sagt att man vill behålla brassen.
(Sky Sport

Officiellt: Gal lämnar Degerfors
Den amerikanske målvakten Jeff Gal som gjort 23 matcher för klubben i Superettan och Allsvenskan lämnar nu – då hans kontrakt löpte ut vid årsskiftet.
(Degerfors IF

1/1 MORGONENS UPPGIFTER 10:00

Chelsea nära Fernandez
Samstämmiga källor har rapporterat att Chelsea är ute efter Argentinas succemittfältare Enzo Fernandez. Efter att ha varit navet på mittfältet i det landslag som vann VM kommer han dock inte bli billig. Benfica ska ha satt en utköpsklausul på sin guldklimp som uppgår till 105 miljoner pund. 
(The Daily Mail)


Officiellt: Badé på lån till Sevilla
Franska Rennes är överens med Sevilla om Loic Badés närmaste framtid. 22-åringen spenderade hösten på lån i Nottingham Forest men är nu presenterad på Twitter av Sevilla. Det handlar på nytt om ett lån som sträcker sig till slutet av säsongen (med köpoption).

SvenskaFans.com2023-01-01 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans