Sillysvepet: Ashley Young till Serie A – Lampard släpper inte Barkley

Sillysvepet: Ashley Young till Serie A – Lampard släpper inte Barkley

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:45)

Ashley Young till Serie A
Nu är det defintivt klart att Manchester Uniteds Ashley Young framöver prövar lyckan i Italien och Inter. Inledningsvis handlar det om en låneuppgörelse säsongen ut, och faller allt väl ut mellan parterna så har Inter option på ytterligare ett år.
(Inters officiella hemsida)

Landslagsman till Stoke
Stoke har knutit till sig Blackpools mittfältare Jordan Thompson. Den nordirländske landlagsmannen har kritat på ett avtal som sträcker sig fram till juni 2022.
(Stokes officiella hemsida

Lampard släpper inte Barkley
Chelseas Ross Barkley har under ett tag förknippats med West Ham, men nu säger Chelseas boss Frank Lampard att det inte är aktuellt med en övergång den här månaden. ”Han är vår spelare... Jag har stort förtroende för honom framöver.” 
(Chelseas officiella hemsida

Bruun Larsen, eller inte?
Bournemouth är i fortsatt dialog med Borussia Dortmund angående deras Jacob Bruun Larsen som har haft det svårt att slå sig in i tyskarnas startelva. Dortmund kan inledningsvis tänka sig att låna ut spelaren säsongen ut för en sedan permanent övergång. Frågan är om Bournemouth nappar på tyskarnas erbjudande.
(Sky Sports
 
Moses fortsatta öde fortsatt ovisst
Inter har ett öga på Chelseas Victor Moses som för närvarande är utlånad till Galatasaray. Chelsea är beredda att hämta hem honom till London för en vidare permanent försäljning, men för Inters del ligger bara intresset i en låneuppgörelse. Fortsättning följer.
(Sky Sports)  


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

"Lämnar Hammarby för Kina"

Bara detaljer ska vara kvar innan Nikola Djurdjic packar och lämnar Hammarby för spel i den kinesiska andraligan. Klubbarna är "muntligt överens". Detta efter ett par dygn där anfallaren bland annat uppgetts ha vägrat träna med sin klubb.
(Fotbolldirekt)

Först Olmo – sedan Under
Milan fortsätter att vara aktiva. Man ska nu vara nära att värva Dinamo Zagrebs Dani Olmo, som ett tag ryktades vara på väg till Chelsea. När Olmo är klar väntas italienarna göra ett försök med Romas anfallare Cengiz Under.
(Express/Ryan Taylor
 
Toko Ekambi snart i Lyon
Villerreal och Lyon är överens om en övergång för Karl Toko Ekambi. Priset landar på 20 miljoner euro och anfallaren/yttern tros skriva på inom kort.
(France Football och Lyon på SF

”Bruno Fernandes i dag”
Manchester United och spelaren är överens. Förhandlingarna med portugisiska Sporting går framåt och enligt Daily Mail vill engelsmännen ha allt klart innan fredagen är över.
(Daily Mail

Newcastle tittar på Lazaro
Med många spelare på väg in måste Inter även göra sig av med folk? Newcastle hoppas därmed kunna göra en bra affär och locka över Valention Lazaro för ”en billig penning”.
(Gazzetta dello Sport)

Ashley Young på plats i Milano

Lemar har bestämt sig
Flyttrykten har omgett Atléticos fransman Thomas Lemar hela januari. Arsenal ska ha varit ett alternativ. Nu har mittfältaren bestämt sig för att stanna i Madrid och inte lämna klubben i januari.
(Le 10 Sport)

Nathan Ake – igen
Nu när Chelsea ser ut att ha strukit tanken på att värva Nathan Ake tror The Athletic att två andra Londonklubbar, Arsenal och Tottenham, är redo att göra ett försök att locka över Bournemouth-försvararen.
(The Athletic)

Och så var det bara en klubb kvar?
Lilles eftertraktade mittfältare Boubakary Soumaré påstods så sent som i morse ha två klubbar kvar att välja mellan: Man United eller Chelsea. Ska vi tro Metro är valet redan gjort. Soumaré föredrar Chelsea.
(Metro

Lampard vill behålla Willian
Flyttrykten har omgett Chelsea-spelaren men nu ska Frank Lampard sagt stopp och vill istället erbjuda Willian nytt kontrakt.
(Standard
 
***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Läkarundersökning för Young
Manchester United och Inter är överens om en övergång för Ashley Young. Den italienska klubben ska betala 1.3 miljoner pund plus bonusar för 34-åringen som åker till Milano för läkarundersökning på fredagen.
(Sky Sports)
 
Guidetti får sänka lönen
Igår rapporterade vi om att John Guidetti är på väg ifrån Alavés till tyska andraligan och Hannover 96. Det kan bli läkarundersökning redan idag. Spansk media rapporterar att svensken kommer att få gå ner i lön för att övergången ska kunna genomföras.
(AS)
 
Manchester ett alternativ för Cavani?
PSG-anfallaren Edison Cavani ryktas vara på väg till Atletico Madrid. Nu avslöjar brittisk press att Manchester United har blivit erbjudna Cavani – men först när hans kontrakt går ut till sommaren.
(Manchester Evening News)
 
Förhandlingar fortsätter om Eriksen
Inters förhoppningar om att värva Christian Eriksen från Tottenham lever. På torsdagskvällen åt Eriksens agent middag med Inters VD Giuseppe Marotta i Milano. 
(Gianluca Di Marzio)
 
Meunier har mycket att välja på
PSG:s ytterback Thomas Meunier har ett kontrakt som går ut till sommaren. Flera toppklubbar är intresserade av belgarens namnteckning. Bayern München, Inter, Juventus och Manchester United är några av dem.
(Le Parisien via ParisFans)
 
Chelsea favoriter att värva Werner
Efter att Leipzigs anfallare Timo Werner meddelat att han föredrar England och Premier League så har Chelsea seglat upp som mest trolig klubb för 23-åringen framöver. Tidigare har det mest varit snack om en övergång till Real Madrid.
(Mail)
 
Majeed Waris lämnar Porto
L’Equipe beskriver en krånglig process, men nu är det klart. Majeed Waris lämnar och gör comeback i Ligue 1. Den här gången handlar det om Strasbourg som lånar in anfallaren med en obligatorisk utköpsklausul. (L’Equipe

Reece James stannar i Chelsea
21-åringen har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig till sommaren 2025.
Bruno Fernandes i Manchester i helgen?
United har inte knutit ihop säcken kring Sportings Bruno Fernandes trots idoga rykten som placerar mittfältaren i Manchester. Senaste nytt är att 25-åringen åker till England i helgen och ser matchen Uniteds möte med Liverpool – samtidigt som förhandlingarna fortsätter. ”Små detaljer återstår” säger huvudpersonen själv.
(Mirror och Sport Witness)
 
Klubbarna intresserade av Armenteros
Svenske anfallaren Samuel Armenteros får dåligt med speltid i Serie B och Benevento. Italiensk press uppger att nio klubbar är intresserade av 29-åringen: Crotone, Chievo, Pisa, Antalyaspor, Göztepe, Basaksehir, Minnesota, Portland och Miami.
(Fotbollskanalen)
 
Mourinho har kontaktat Cancelo
Manchester Citys ytterback Joao Cancelo finns på Mourinhos önskelista. Tränaren har varit i kontakt med 25-åringen om en eventuell flytt till Tottenham.
(Mail)
 
Dortmund-talang till allsvensk nykomling
Varbergs BoIS har skrivit ett tvåårskontrakt med 18-årige Tashreeq Matthews. Matthews, som tillhör Dortmund, var förra året utlånad till Helsingborg.
(FotbollDirekt)
 
Soumare till England i januari
Lilles talangfulla mittfältare Boubakary Soumare kan lämna Frankrike för England denna månaden. 20-åringen uppges välja mellan en övergång till Chelsea eller Manchester United.
(Sky Sports)
 
Frankfurt in i jakten på Kadewere
Tino Kadewere i Le Havre jagas av Lyon, men det finns även tyskt intresse för anfallaren som tidigare varit i Djurgården. Eintracht Frankfurt uppges vara redo att erbjuda 12 miljoner euro för 24-åringen.
(France Football)
 
******
Torsdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-17 21:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans