Sillysvepet: Grzelak tar över AIK – Osimhen klar för Napoli

Sillysvepet: Grzelak tar över AIK – Osimhen klar för Napoli

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Officiellt: Norlings ersättare klar
Precis som det ryktats om kommer Rikard Norlings tidigare assisterande tränare Bartosz Grzelak att ta över huvudansvaret för AIK. 41-åringen har skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig över säsongen 2022.

Jimenez på väg till Man United
Wolves-anfallaren Raul Jimenez är nära en övergång till The Red Devils efter att vargarna ser ut att ha gjort klart med anfallaren Paulinho från Braga.
(Express)

Försvarare förlänger med RB Leipzig
Dayot Upamecano har förlängt sitt kontrakt fram till år 2023. Zidane vill ha Badiashile
Monacos 19-årige mittback finns på Real Madrids radar, men han har ett kontrakt fram till 2024 så det lär bli en dyr affär.
(AS)

Officiellt: Osimhen klar för Napoli…
Efter en längre tids spekulation är det nu klart att Victor Osimhen lämnar Lille för Napoli. Osimhen blir den dyraste spelaren som Napoli någonsin värvat. … men Lille långt ifrån att värva ersättare…
Lille hoppas att Glasgow Rangers-anfallaren Alfredo Morelos ansluter till klubben som Victor Osimhens ersättare. Enligt Rangers manager Steven Gerrard är dock Morelos inte ens i närheten av att lämna klubben då inget bud hittills matchat kraven.
(BBC)

… även om de värvar Botsman
Sven Botman anländer inte som någon ersättare till Osimhen men klar för Lille är han i alla fall. 20-åringen ansluter från Ajax och spelade under den gångna säsongen i Heerenveen på lån.
(Lilles hemsida)

Höwedes lägger skorna på hyllan
Den tyske försvarsspelaren med ett VM-guld på meritlistan har valt att avsluta sin spelarkarriär.  Guendouzi i utbyte för Coutinho?
Barcelona har erbjudit både Arsenal och Tottenham möjligheten att värva Philippe Coutinho den här sommaren. Arsenal hoppas i sin tur att Barcelona accepterar Matteo Guendouzi som en del av betalningen.
(Independent)

West Ham leder jakten på John Stones
City-försvararen ryktas vara på väg bort från klubben. Arsenal är intresserade men The Sun avslöjar att West Ham ligger bäst till i jakten på 26-åringen. 
(The Sun)

Officiellt: Bergqvist klar för Kalmar
Kalmar FF förstärker försvaret med Douglas Bergqvist. 27-åringen kommer senast från polska Arka Gdynia men har ett förflutet i Östersund.
(Kalmar FF på SvenskaFans)

Brighton jagar Maitland-Niles
Graham Potters Brighton vill förstärka laget med Arsenals Ainsley Maitland-Niles. 22-åringen skulle enligt uppgifter vara öppen för en flytt från Arsenal för att få mer speltid.
(Daily Mirror)

Dortmund accepterar bud på Sancho?
Manchester United närmar sig en affär med Dortmund för Jadon Sancho. Ett bud som inleds med 60 miljoner euro, och sen ska stiga till 100 miljoner euro, verkar Dortmund kunna acceptera.
(Independent)

... och Depay kan ersätta 
Lyons anfallare Memphis Depay kan vara ett alternativ att förstärka Dortmund och Jadon Sancho lämnar. 26-åringen kan enligt uppgift tänka sig ett klubbyte för att få spela i Europa.
(Bild)
 
Barcelona på jakt efter försvarare
La Liga-klubben vill förstärka backlinjen och Eric Garcia (Man City), Juan Bernat (PSG) och David Alaba (Bayern München) finns på klubbens radar.
(Mundo Deportivo)

Fler alternativ för Willian
Igår skrev vi om Chelseas Willan vars kontrakt går ut efter säsongen. Det har ryktats om en flytt till Arsenal för brassen, men även Barcelona och Inter Miami finns med bland klubbarna som vill ha 31-åringen. Även Chelsea har erbjudit honom en förlängning.
(Sky Sports)

Pellegrini kan lämna Real Betis
Real Betis tränare Manuel Pellegrini kan lämna klubben efter endast ett par veckor. Ett guldkantat kontrakt med en kinesisk klubb kan locka chilenaren från La Liga.
(Real Betis på SvenskaFans)

Elfsborg släpper tre juniorer
Tim Stålheden, Eduart Iljazi och Anton Thorsson har samtliga gjort sitt i Elfsborg. Trion, där samtliga är 20 år gamla, har tränat med a-laget en tid men får alltså inte fortsatt förtroende.
(Elfsborgs hemsida)

Helsingborg säljer till Dalkurd
Mittfältaren Filip Sjöberg har kritat på för Superettan-klubben Dalkurd. 20-åringen har tillhört HIF sedan han var 13 år och i kontraktet har Helsingborg inkluderat en återköpsklausul.
(Helsingborgs hemsida)

”En eller två spelare”
Celtics manager Neil Lennon har i en intervju sagt att han vill värva en eller två spelare den här sommaren. Klubben har redan värvat den grekiske målvakten Vasilis Barkas och är bland annat ute efter West Ham-anfallaren Albian Ajeti.
(Sky Sports)

*******
Torsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-07-31 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans