Sillysvepet: Giganterna jagar Dybala – Molins bryter kontraktet

Sillysvepet: Giganterna jagar Dybala – Molins bryter kontraktet

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Officiellt: Willian klar för Arsenal
Efter veckor av spekulationer och rykten är brassen Willian nu klar för den röda sidan av London.

PSG letar anfallare – Ighalo på radarn
Den franska klubben vill förstärka anfallet och sonderar terrängen för att eventuellt värva Odion Ighalo. Kontakt är tagen med representarer för anfallaren som tillhör Shanghai Shenhua, men är utlånad till Manchester United.
(Foot Mercato)

Inter överväger Kanté-bud
N’Golo Kanté är fortsatt högt upp på Antonio Contes önskelista. Kanté fyller inte längre sin tydliga funktion i Chelsea och kan därmed vara på väg bort, vilket Inter hoppas kunna utnyttja.
(Gazzetta dello Sport)

Roma öppnar för Dzeko-försäljning
Både Inter och Juventus har tidigare ryckt i Edin Dzeko men Roma har bestämt tackat nej. Nu överväger dock Rom-klubben att låta bosniern lämna klubben. Prislappen ligger på omkring 15 miljoner euro.
(Calciomercato)

”City vill köpa Harry Winks”
Manchester City vill värva Tottenhams Harry Winks och är redo att betala 40 miljoner pund för den 24-årige mittfältaren. Mourinho uppges villig att släppa Winks för att kunna förstärka laget med andra spelare.
(The Sun)

”Inget bud från Liverpool”
Trots intensiva rykten verkar Liverpool och Bayern München inte ens ha börjat förhandla med varandra om Thiago Alcantara ännu. Om samtal ska uppstå kommer inte Bayern nöja sig med något mindre än 30 miljoner euro.
(Sky Sports Tyskland)

United och Spurs efter Dybala
Igår skrev vi om att Juventus kan tänka sig att sälja Paulo Dybala. Idag skriver brittisk media om att Manchester United och Tottenham är intresserade av argentinaren.
(Mirror)

... och det kan bli bytesaffär Dybala-Pogba
Manchester United och Juventus kan komma att göra en affär där Paulo Dybala går till den brittiska klubben medan Paul Pogba går till Juventus. Detta bygger dock på att Dybala är villig att göra klubbytet.
(Tuttosport)

Barcelona letar ny manager
Trots att Quique Setién fortfarande, officiellt, är FC Barcelonas manager söker klubben redan en ersättare till honom. Barcas ledning är mer eller mindre redo att sparka Setién om laget åker ut mot Bayern München ikväll.
(ESPN)

Paqueta mot Milenkovic?
Fiorentinas försvarare Nikola Milenkovic är hett eftertraktat i AC Milan-lägret. Den rödsvarta klubben hoppas att Fiorentina går med på att byta Milenkovic mot Lucas Paqueta som en del av betalningen. Den 22-årige Fiorentina-spelaren är värderad till omkring 40 miljoner euro.
(Calciomercato)

Pirlo jagar en ”nummer 9”
Den nya tränaren i Juventus vill förstärka laget med en ny nummer 9. Atalantas Duvan Zapata nämns som huvudmålet, men även Wolverhamptons Raul Jimenez finns på radarn. Blir det affär med Atalanta om Zatapa så kan Juventus målvakt Matteo Perin ingå i affären.
(Corriere dello Sport)

Chelsea får konkurrens om Chilwell
Även Manchester United är intresserade av Leicesters vänsterback Ben Chilwell. Den höga prislappen (över 80 miljoner pund) uppges avskräcka Chelsea. Ett pris som kanske United är mer troliga att vilja betala?
(Express)

Ny portugis till Wolverhampton?
Wolves har redan en hel drös portugiser i sin trupp. Nu hoppas man på ytterligare en då Sporting Braga-spelaren Paulinho står på önskelistan. Även Lazio är ute efter 27-åringen.
(Gianluca di Marzio)

Officiellt: Molins kämnar Malmö
På grund av utebliven speltid har en missnöjd Guillermo Molins bestämt sig för att än en gång lämna Malmö FF då han brutit kontraktet i förtid. Det meddelar klubben på sin hemsida.
(Malmös hemsida)
 
Belgien i stället för Djurgården?
Djurgården hoppas fortfarande att Kerim Mrabti ska välja att återvända hem till Sverige. Mittfältaren är dock inte lika sugen på det, och ska nu vara nära belgiska Mechelen.
(Aftonbladet)

Hammarby säljer till Milan
Emil Roback pekas ut som en av Sveriges största talanger, vilket AC Milan uppmärksammat då man nu gjort klart med 17-åringen – som därmed lämnar moderklubben Hammarby.
  Officiellt: Sjöberg byter klubb
Nu står det klart att Axel Sjöberg lämnar Columbus Crew för att fortsätta karriären hos DC United. Emmanuel Boateng går i motsatt riktning. 
(DC Uniteds hemsida)

Färdigvärvat för Dortmund
Av allt att döma kommer Jadon Sancho spela ytterligare en säsong för Borussia Dortmund, vilket innebär att klubben anser sig vara färdiga när det kommer till värvningar.
(Transfermarkt)

Stjärnan stannar i Ajax?
Intresset för Donny van de Beek verkar ha svalnat, mycket på grund av coronakrisen som gjort att många klubbar behöver hålla i pengarna. 23-åringen är redo att flytta, men säger samtidigt att han inte har något emot en säsong till i Ajax.
(Fox Sports)

... som lånar ut Danilo
Den 21-årige anfallaren Danilo Pereira da Silva lånas ut till FC Twente kommande säsong. Ifjol gjorde brassen 19 mål i Nederländernas andraliga.
(Ajax hemsida)

Monaco ska banta truppen
Inte mindre än tio spelare har blivit meddelade att de inte längre har någon framtid i Monaco. Därtill kan även Cesc Fabregas och Steven Jovetic gå samma öde till mötes då duons framtid fortfarande diskuteras.
(L’Equipe)

Brighton utmanar Marseille
Både den engelska och den franska klubben är ute efter Reims 23-årige anfallare Boulaye Dia. Dia gjorde ifjol sju mål på 21 starter i Ligue 1.
(Le10Sport)

Subotic fri att leta ny klubb
Efter bara en säsong kommer Neven Subotic och Union Berlin gå skilda vägar. Klubben meddelar att mittbacken kommer söka sig vidare i karriären, och mycket talar för att nästa anhalt blir Fenerbache.
(Union Berlins hemsida)

*******
Torsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-08-14 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans