Sillysvepet: ”Messi stannar i Barcelona”

Sillysvepet: ”Messi stannar i Barcelona”

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

"Messi stannar i Barcelona"
Efter tio dagars tvist uppges Lionel Messi ha bestämt sig för att spela i klubben till juni 2021, då alla är överens om att kontraktet verkligen har gått ut. Slut eller fortsättning följer?

... och Suarez stannar om Messi stannar?
Lionel och Luis är goda vänner och italienska tidningar tror att Suarez inte lämnar Barcelona om Messi stannar. Juventus, som vill ha Suarez, har dock inte gett upp hoppet om en affär ännu.
(Corriere dello Sport)

Tottenham fick nej från Barcelona
Spurs har hört sig för om den talangfulle spelaren Lucas de Vega och kommit med ett bud. Dessvärre för Tottenhams del har det avvisats av katalanerna.
(Sport)

"Depay och Wijnaldum nära Barcelona"
Båda holländarna, till vardags i Lyon och Liverpool, kan snart byta klubb. Först måste dock katalanerna rensa klart i sin trupp. Det hävdar..
(AD)

Farnerud blir ny sportchef i Blåvitt
IFK Göteborg möblerar om i organisationen och Kennet Andersson får en rådgivande roll. Hans tidigare arbetsuppgifter går till Pontus Farnerud som blir ny sportchef i klubben. 
– Vi vill att alla dessa roller ska vara på plats när den nya tränaren tillträder och det känns bra att kunna presentera detta nu, säger klubbdirektör Max Markusson till IFK Göteborgs hemsida.
(IFK Göteborgs officiella hemsida)

Barcelona släpper duo gratis
Arturo Vidal och Samuel Umtiti har ryktats bort från Barcelona. Inter verkar kunna bli nästa adress för Vidal medan lag i såväl England som Italien visat intresse för Umtiti. Bägge spelarna ser nu ut att kunna få lämna klubben gratis.
(Sport och Cadena Ser)

"Havertz inom 24 timmar"
David Ornstein (The Athletic) har börjat räkna ner. Samtidigt meddelar tyska förbundet att Kai Havertz lämnat landslagssamlingen. Snart är en av sommarens långkörare över? 
PL-trio vill ha Carlos
EL-vinnarna Sevilla får hålla hårt i sina mittbackar. Real Madrid flörtar med Jules Koundé. Och nu ska Liverpool, tillsammans med de båda Manchester-klubbarna, göra ett försök att värva Diego Carlos från andalusierna.
(Daily Star)

”Eliasson förhandlar med Aston Villa”
Niclas Eliasson kan vara på väg från Bristol City till Aston Villa. Italienska uppgifter gör gällande att förhandlingar pågår mellan spelaren och Premier League-klubben. Eliassons kontrakt med Bristol går ut nästa sommar.
(Bristol Post)

Real Madrid vill värva Olmo
Leipzigs spanjor Dani Olmo lockar till sig intresse från Real Madrid. Den spanska klubben sägs vara redo att hosta upp 40 miljoner euro för 22-åringen, som har ett förflutet i Barcelonas akademi.
(Bild)

"Atlético överens med Mathias Olivera"
Men Madrid-klubben fortsätter att förhandla med Getafe som vill ha tio miljoner euro. Något Atlético inte vill betala.
(AS

Hickey från Hearts till Bologna
Hearts lovande vänsterback Aaron Hickey är på väg till Bologna. 18-åringen har också haft ögonen på sig från Bayern München. Avtalet ska vara ett lån med köpklausul på två miljoner euro.
(Gianluca di Marzio)

Torreira ansluter till Fiorentina
Arsenals mittfältare Lucas Torreira är på väg till Serie A och Fiorentina. Klubben lånar uruguayanen men det finns även med en köpoption för 24-åringen.
(The Times)

PSG:s ägare vill värva Camavinga 
Qatars emir Tamim bin Hamad har fått upp ögonen för Rennes guldklimp Eduardo Camavinga. 17-åringen, som tidigare ryktats till Real Madrid, kommer nu troligtvis bli uppsatt PSG:s önskelista för nästa sommarfönster.
(Le Parisien)

*******
Torsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-09-04 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans