Sillysvepet: Arsenal skrämda av prislappen – City förbereder bud på stjärnan

Sillysvepet: Arsenal skrämda av prislappen – City förbereder bud på stjärnan

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:30)

Arsenal skrämda av prislappen
Det ser inte ut att bli någon övergång till Arsenal för Victor Osimhen då klubben ska ha tappat intresset för anfallaren efter att ha tagit del av Napolis saftiga prislapp på 120 miljoner euro.
(Corriere del Mezzogiorno)

Asensio förlänger med Real Madrid?
Manchester United hoppas kunna locka till sig Marco Asensio, men 26-åringen uppges nu sitta i förhandlingar med Real Madrid om ett förlängt kontrakt.
(Caught Offside)

City hoppas på Phillips
Kalvin Phillips har den senaste tiden kopplats samman med en flytt bort från Leeds och en klubb som väntas förbereda ett bud på mittfältaren är de regerande mästarna Manchester City.
(90Min)

”Mkhitaryan har bestämt sig för Inter”
Om vi ska tro Fabrizio Romano kommer det inte dröja särskilt lång tid förrän Henrikh Mkhitaryan presenterats som Inter-spelare. 33-åringen ska ha bestämt sig för att nobba Romas kontraktsförslag för att i stället krita på för ligarivalen.


”Jag har flera valmöjligheter”
Alvaro Moratas låneavtal med Juventus är nu till ända och anfallaren tillhör åter Atlético Madrid. Dock väntas han inte stå särskilt högt i kurs hos den spanska huvudstadsklubben och en försäljning är att vänta. Huvudpersonen själv säger sig ha många alternativ att ta ställning till och kommer snart ta ett beslut om sin framtid.
(Marca)

USA nästa för Mata?
Efter att ha fått lämna Manchester United i samband med att kontraktet löpt ut ska Juan Mata nu försöka hitta en ny arbetsgivare. Flera klubbar hemmahörande i MLS ska redan ha tagit kontakt på spanjoren, som alltså härnäst kan hamna i USA.
(Manchester Evening News)

Tolisso öppen för Premier League
Corentin Tolisso har de senaste dagarna länkats samman med en återkomst till Lyon, men om man ska tro de senaste uppgifterna lockas han mer av en flytt till de brittiska öarna.
(90Min)

Gross förlänger med Brighton
Det kommer inte bli någon flytt hem till Tyskland i sommar för Pascal Gross, som förlängt sitt kontrakt med Brighton.
(Brightons hemsida)

Hur blir det med Embolo?
Breel Embolos kontrakt med Borussia Mönchengladbach löper ut nästa sommar. Klubben funderar på att nyttja en klausul i avtalet som binder honom ytterligare ett år, men om det inte blir till verklighet kommer man vara villiga att sälja schweizaren i sommar.
(Bild)

Kaptenen lämnar Werder Bremen
Ömer Toprak spelade en viktig roll när Werder Bremen tog steget upp till Bundesliga. Trots det väljer klubben och mittbacken nu att gå skilda vägar från varandra.
(Werder Bremens hemsida)

Allt talar för att Marko Johansson lämnar HSV
Under fredagen har HSV presenterat Matheo Raab som ny reservmålvakt – vilket innebär att Marko Johansson just nu är klubbens fjärdeval mellan stolparna. Svensken väntas inom kort få ett erbjudande om att köpas ut från sitt kontrakt som sträcker sig fram till och med 2025.
(Hamburgs hemsida)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

Liverpool pratar med Gnabry
Efter rykten om Mané till Bayern München kan det vara dags att vända på steken. Liverpool uppges redan diskutera personliga villkor för Serge Gnabry som håller till i just Bayern. 
(
Anfield Central

… och funderar på Pulisic
Klopp ska även vara intresserad av Chelsea-spelaren om Mané lämnar. En övergång som kan bli svår att få till?
(
Eurosport

Officiellt: Willian José till Real Betis
Alexander Isaks lagkamrat/konkurrent  Willian José var utlånad under våren. Nu står det klart att han lämnar Real Sociedad permanent och skriver på för Real Betis.
(
Real Sociedad)

Spurs elle Juventus för Lenglet?
Barcelonas franske mittback såg länge ut att vara på väg till Tottenham, på lån. Nu uppger spansk media att även Juventus blandar sig i leken.
(
Sport

”Ajax budar på Bergwijn”
Steven Bergwijn verkar inte vara en Conte-favorit i Tottenham. Nu uppges Ajax ha lagt att bud på holländaren med ett förflutet i PSV Eindhoven.
(
De Telegraaf

Officellt: Arsenal tackar av Lacazette
Nu väntar vi på den officiella presentationen i Lyon.
Leeds gör nytt försök med de Paul
Thomas de Paul har skrivit under ett långtidskontrakt med Atlético, men det hindrar inte att Leeds hoppas kunna gör en ”statement transfer” i sommar. Det hävdar…
(
Teamtalk

Palace vill låna tillbaka Wan-Bissaka
Ytterbacken såldes till Man United 2019, men Crystal Palace kan tänka sig att låna tillbaka honom om han blir överflödig i Manchester. Wan-Bissaka har även kopplats ihop med Roma.
(
London News

Milan utmanar Newcastle
Lilles 22-åriga mittback Sven Botman har kopplats ihop med Newcastle under en period. Nu ska även Milan vara villiga att lägga ett bud för att locka holländaren till Serie A.
(
90min

”Kristensen snart i Leeds”
PL-klubben är överens med RB Leipzig om en övergång för högerbacken. Läkarundersökningen får vänta till efter landslagsuppehållet.
Bailly och Tuanzebe lämnar Manchester United
Beslutet att släppa den båda spelarna är fattat. Det skriver...
(Fabrizio Romano)

***

MORGONENS UPPGIFTER (10:00)


Koundé kan ersätta Rüdiger
Sevillas franska försvarare Jules Koundé finns på Chelseas önskelista och 23-åringen kan bli ersättare till Antonio Rüdiger som ju är klar för Real Madrid.
(Express)

Cavani på väg till Spanien? 
Newcastles bud på Ekitike accepterat
Den engelska klubbens värvning av Hugo Ekitike närmar sig och nu uppges att klubben är överens med Reims om en övergång värd 25,6 miljoner pund.
(Guardian)

Eriksen erbjuds nytt kontrakt
Brentford har erbjudit Christian Eriksen ett långtidskontrakt och den danske mittfältaren överväger vad han ska göra i framtiden. Brentford är ett alternativ men 30-åringen vill gärna spela i Champions League igen.
(Sky Sports)

Kylian Mbappé: ”Fake”
I går rapporterade vi om att Mundo Deportivo och SportBible menade att Mbappé ville få bort 14 personer från PSG. Däribland Neymar och Pochettino. Nu har anfallaren svarat.
Martinelli finns på Juventus radar
Arsenals offensiva ytter Gabriel Martinelli lockar till sig intresse från Juventus. Den italienska klubben är redo att inkludera Arthur i en affär för att locka till sig 20-åringen.
(Corriere dello Sport)

... och Kostic är på ingång hos Juventus
Frankfurts Filip Kostic vill flytta till Italien och klubbarna förhandlar om en övergång. Juventus har erbjudit 15 miljoner euro, men Frankfurt vill ha 20 miljoner euro.
(Gazzetta dello Sport)

Osimhen ersätter Lewandowski?
Napolis anfallare Victor Osimhen är het på marknaden och lockar till sig intresse från flera stora klubbar. Senast i raden är Bayern München som ser nigerianen som potentell ersättare om Lewandowski lämnar klubben.
(Corriere dello Sport)

Tarkowski på väg till Everton
Everton vill ha Burnleys mittback James Tarkowski och han är fri att lämna klubben då hans kontrakt gått ut. Newcastle är också intresserade av 29-åringen.
(The Times)

Dagen D för Mkhitaryan
Framtiden Henrikh Mkhitaryan är oklar och Roma har enligt uppgift krävt ett svar idag fredag i fall spelaren blir kvar i klubben eller inte. 
(Sky Sports Italia)

Frankfurt värvar ytterback ***

Torsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-06-03 19:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans