Sillysvepet: Bissouma klar för Spurs – Liverpool accepterar Mané-bud

Sillysvepet: Bissouma klar för Spurs – Liverpool accepterar Mané-bud

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:10) 

Liverpool accepterar Mané-bud
En övergång till Bayern München närmar sig för den offensiva spelaren. Liverpool har accepterat ett bud värt 35 miljoner pund för sin nummer tio.
(Sky Sports)

Bissouma presenterad av Spurs
Malis landslagsmittfältare ansluter från Brighton.

The Saints förstärker mellan stolparna
Manchester Citys målvakt Gavin Bazunu har skrivit under ett femårskontrakt med PL-klubben.
(Southamptons hemsida)

Klose tar över SCR Altach
Den tidigare tyska anfallsstjärnan tar över tränaruppdraget i den österrikiska klubben. Bologna vill ha AIK-spelare
Bilal Hussein är på italienarnas radar rapporterar flera inhemska medier i Italien.
(Fotbollskanalen)

Ssewankambo lämnar Sirius
Korttidskontraktet gick ut den 31:a maj och nu står det klart att det inte blir en fortsättning för mittfältaren i Uppsala-klubben.
(Sirius twitter)

Officiellt: Lahdo lämnar Hammarby
Under fredagen gick Hammarby ut med nyheten att Mayckel Lahdo skrivit på för AZ Alkmaar och att klubbarna är överens om detaljerna kring övergången.
(Hammarbys hemsida)

Rashidi tränar med Mjällby
Den tidigare AIK-spelaren avslutade nyligen sitt kontrakt med BP och ser ut att fortsätta sin karriär på Listerlandet.
(Mjällbys twitter)

Schlager till Leipzig
Den österrikiske landslagsmannen ansluter från Wolfsburg och har kritat under ett kontrakt fram till 2026.
EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

Officiellt: Celta Vigo presenterar Williot Swedberg Mané nära övergång till Bayern
Tyska mästarna uppges nu matcha Liverpools krav på 50 miljoner euro för Sadio Mané vilket bör innebära att en övergång är nära förestående.
(Sky Sports

Timber nobbar Man United
Ajax-försvararen Jurrien Timber var en spelare Erik ten Hag gärna ville ta med till Manchester, men han ville inte riskera att förlora speltid ett VM-år.
(Metro)

… som gör ett försök med Rabiot
Juventus franske mittfältare Adrien Rabiot har ett år kvar på kontraktet och Turin-klubben är öppna för att sälja. Erik ten Hag tror han passar i Manchester United, men även Newcastle och Chelsea finns med i bakgrunden.
(Calciomercato

Ekitike väntar – PSG ett alternativ
Reims är överens med Newcastle och den 19-årige anfallaren Hugo Ekitike såg ut att vara klar för Premier League. Nu vill han vänta lite. PSG hör sig för, men Paris vill först göra klart med en ny tränare.
(RMC Sport

Arsenal varvar upp
Efter Fabio Vieira ska man nu få till en deal om Youri Tielemans. Leicesters mittfältare har länge ryktats vara på väg till Arsenal. Nu accelererar London-klubben? Milan kan dra sig ur Botman-dealen
Trots att man uppges vara överens med mittbacken Sven Botman har Milan svårt att matcha det bud som engelska Newcastle har lagt på Lille-försvararen. Det kan få italienska mästarna att leta på annat håll.
(But)

Även Villa in i jakten på Bale
Efter Tottenham, Newcastle och Cardiff visar nu även Aston Villa intresse för att värva walesaren som lämnat Real Madrid.
(The Guardian

PSG tittar på Dembélé – igen
Ryktena snurrar vidare kring Ousmane Dembélé som inte förlängt sitt utgående kontrakt med Barcelona. Nu uppges PSG, återigen, försöka få till ett avtal.
(Mundo Deportivo

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Roca snart klar för Leeds
Inter kommer inte lyssna på Spurs

Tottenham vill ha Inters argentinare Lautaro Martinez och är villiga att erbjuda 90 miljoner euro för anfallaren. Men Lautaro är fast besluten att stanna i Inter och Italien.
(Football Italia)

Newcastle intresserade av Pope
Burnleys målvakt lockar till sig intresse från Newcastle. 30-årige Nick Pope, som är landslagsmeriterad, kan vara lösningen på klubbens målvaktsproblem.
(Daily Mail)

PSG vill ha Skriniar
Inter-försvararen Milan Skriniar omges av flyttrykten och PSG uppges ha erbjudit 50 miljoner euro plus en spelare för 27-åringen. Inter i sin tur vill ha 80 miljoner euro.
(Gianluca di Marzio)

... och förhandlar med Nice om Galtier
Nice-tränaren Christophe Galtier kan ta över PSG efter Mauricio Pochettino och nu uppges klubbarna ha inlett förhandlingar. 55-åringen har ett kontrakt med Nice fram till juni 2024.
(L'Equipe)

Juventus väntar på svar från Dí Maria


Sundgren vidare till Israel
Maccabi Haifa verkar bli nästa klubbadress för Daniel Sundgren. Försvarsspelarens kontrakt med Aris går ut vid månadsskiftet och nu ska Sundgren göra läkarundersökning i Israel och skriva på ett tvåårskontrakt.
(SDNA)

Klopp vill ha Bellingham – men får vänta
Dortmunds 18-åring står på Liverpools önskelista, men efter värvningarna av Ramsey, Nunez och Carvalho så uppges Premier League-klubben avvakta med en affär till nästa sommar.
(Mirror)

Bayern lägger ett tredje bud på Mané
Förhandlingarna mellan Bayern München och Liverpool om Sadio Mané fortsätter. Den tyska klubben ska vara överens med anfallaren om hans personliga villkor och nu är de redo att lägga ett tredje bud för att få loss 30-åringen.
(Mirror)

Pengar på väg in hos Barcelona
Barcelona har haft bolagsstämma och beslutat att klubben ska säkra intäkter för 700 miljoner euro genom att sälja rättigheter till merchandise och TV-avtal. Pengarna ska användas för att förstärka laget och detta öppnar för att klubben har råd med Lewandowski från Bayern München. 
(Sky Sports Tyskland)

Sampdoria vill förhandla med Ekdal
Albin Ekdals kontrakt med Sampdoria går ut vid månadsskiftet och svenskens framtid är oklar. Det har ryktats om en flytt hem till Sverige och Djurgården. Nu säger klubbchefen Marco Lanna att Sampdoria vill förlänga kontraktet med Ekdal, Quagliarella och Rincon – och att förhandlingar kommer hållas.
(SampNews24)

Cooper förlänger med Forest
Steve Cooper var med och tog Nottingham Forest till Premier League och nu är tränaren nära att skriva på ett långtidsavtal med klubben. Coopers nuvarande kontrakt går ut efter nästa säsong.
(Telegraph)

Officiellt: Wikström fortsätter i Danmark
Rasmus Wikström, med förflutet i IFK Göteborg och AFC Eskilstuna, lånas ut av Bröndby till Sönderjyske.

******
Torsdagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-06-17 18:10:00

Fler artiklar om SvenskaFans