Sillysvepet: Jeahze och Kurtulus sugna på flytt – Blåvitt säljer två nyckelspelare

Sillysvepet: Jeahze och Kurtulus sugna på flytt – Blåvitt säljer två nyckelspelare

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EXTRA UPPDATERING (21:00)

Mohanad Jeahze vill fortsatt lämna Bajen
Jeahze har fortfarande inte lärt sig att hålla låg profil. Idag säger han till Fotbollskanalen att han självklart hoppas på en flytt bort från Hammarby i sommar. Södermalmsklubben har tidigare avvisat bud från bl a. Besiktas.
(Fotbollskanalen)

...vars backkollega också är sugen på att flytta utomlands
Edvin Kurtulus säger till Sportexpressen att det vore roligt att spela om SM-guldet för Hammarby i höst, men medger också  sitt intresset för att få spela i den italienska högstaligan. Kurtulus har tidigare i sommar ryktats till Serie A-klubben Cremonese.
(Sportexpressen)

OFFICIELLT: Milos Milojevic har hittat ny klubb
Miljovic tar över den anrika Belgradklubben Röda Stjärnan som ny huvudtränare. Han ersätter Dejan Stankovic på positionen. Milojevic fick tidigare i sommar sparken från Malmö FF.
(Röda Stjärnan)

Malmö FF värvar Rosengårdsstjärnan
Jelena Cankovic lämnar Malmö och FC Rosengård. Den serbiska landslagsspelaren har presenterats för Chelsea FC.
(Chelsea Supporters Sweden)

Burnley värvar från PSG
Paris Saint-Germains 19-årige keeper Denis Franchi lämnar klubben. Italienaren har skrivit på för League Championship-klubben Burnely för tre år.
(Burnley)

IFK Göteborg säljer Kevin Yakob
Blåvitt lyckades inte förlänga med Kevin Yakob, som hade kontrakt i Göteborg fram till årsskiftet. Istället väljer den 21-årige talangen spel i danska Århus istället. Yakob lämnar IFK omedelbart.
(IFK Göteborg)

..och Alexander Jallow flyttar till Brescia
IFK Göteborgs högerback Alexander Jallow lämnar också Blåvitt. Han får däremot spela i Italien för Serie B-klubben Brescia. Jallow hann spela 105 matcher för IFK Göteborg sedan hans ankomst för drygt två år sedan.
(IFK Göteborg)


EXTRA UPPDATERING (15:45)

OFFICIELLT: Alexander Isak klar för Newcastle


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

Inter nobbar PSG:s sista bud

PSG gjorde ett sista försök att värva Milan Skriniar: 60 miljoner euro + en spelare. Inter ska ha nobbat och arbetar i stället för att förlänga med försvararen.
(Gazzetta dello Sport)

”Napoli erbjudna Cristiano Ronaldo”
Först ”#RonaldoOM” som skulle ta Cristiano till Marseille, sedan var portugisen ”99 procent klar” för Sporting CP. Det kan bli en hektiskt sista vecka för Ronaldo som nu uppges kunna ingå i en bytesdeal som tar honom till Napoli och Osimhen till Manchester.
(Corriere dello Sport) Kevin Yakob klar för Århus
Enligt uppgifter i GT är Blåvitt-spelaren på plats i Danmark. Århus och IFK Göteborg är överens om en övergång för omkring två miljoner kronor.
(GT

Asensio vill lämna Real Madrid
… och verkar ha siktat in sig på Manchester United. PL-klubben uppges förbereda ett bud på omkring 30 miljoner euro.
(Daily Mail

Officiellt: Christian Järdler tar över ÖSK
Örebro SK förändrar i organisationen. Järdler tar över som huvudtränare och Axel Käll kliver åt sidan för att ”arbeta med organisation och planering”.
(Örebro SK

Även Diop på väg till Nice
Efter Nicolas Pépé ser Nice ut att inom kort göra klart med Monacos Sofiane Diop. Man är överens med spelaren och slutförhandlar med monegaskerna.
(RMC Sport)

Maupay gör sin läkarundersökning
Evertons intresse för franske anfallaren Neal Maupay har lett till att Brighton-spelaren i dag genomför sin läkarundersökning och väntas skriva på för tre + ett år hos Everton.
(GianlucaDiMarzio

Officiellt: Milik presenterad i Turin
Juventus lånar in anfallaren från Marseille. City jagar 16-åring i Leeds
Guardiola vill plocka över den unge mittfältaren Archie Gray. Jesse Marsch i Leeds uppges ges dock inte sugen på att släppa talangen.
(The Athletic

***

MORGONENS UPPGIFTER (08:50)

Real Sociedad vill ha Cavani
Med Alexander Isak på väg till Newcastle vill Real Sociedad förstärka anfallet. Ett alternativ är klubblöse Edison Cavani, som tidigare ryktats till Nice och Valencia.
(Mundo Deportivo)

”Isak tackade nej till United”
Alexander Isak uppges ha tackat nej till en övergång till Manchester United innan han bestämde sig för att flytta till Newcastle. Tidigare har även Barcelona visat intresse för den svenske anfallaren.
(Sportbladet)

Paqueta snart klar för West Ham
Efter två West Ham-bud har Lyon svarat med ett förslag på 60 miljoner euro där balansen mellan fast pris och bonus är annorlunda. Klubbarna uppges nu nära att komma överens om OL:s brasse Lucas Paqueta.
(L’Equipe och Lyon på SvenskaFans)

Paredes nära övergång till Juventus
Juventus och PSG är överens om en övergång för Leandro Paredes. Den argentinske mittfältaren, med förflutet i Roma, anländer på ett lån med köpoption.
(Corriere dello Sport)

City sa nej till PSG-bud på Silva
PSG uppges ha lagt ett bud på 70 miljoner euro på Manchester Citys Bernardo Silva. Tränare Pep Guardiola ska ha sagt nej till budet då mittfältaren behövs om laget ska ha chans att vinna Champions League-titeln.
(The Times)

Zirkzee från Bayern till Bologna
Bayern Münchens anfallare Joshua Zirkzee är på väg till Bologna. Bayern får cirka 8,5 miljoner euro för den 21-årige holländaren och en övergång kan bli klar under fredagen.
(Sky Sports Tyskland)

Chelsea ger inte upp Fofana
Aurier överens med Forest
Den klubblöse högerbacken Serge Aurier, som senaste spelade i Villarreal, är överens med Nottingham Forest om ett kontrakt. Läkarundersökning återstår för den 29-årige ivorianen.
(Foot Mercato)

Everton vill ha Brightons Maupay
Fransmannen Neal Maupay har inte fått nån speltid hos Brighton och nu kan Everton värva den 26-årige fransmannen.
(Sky Sports)

Milan på jakt efter försvarare
Stefano Pioli vill förstärka försvaret innan transferfönstret stänger. En tänkbar lösning är ett lån av Trevoh Chalobah från Chelsea. Ett annat spår är att köpa Malick Thiaw från Schalke.
(Sky Sports Italia)

Atalanta värvar dansk anfallare
Ancelotti uttalar sig om Asensios framtid
Real Madrids tränare bekräftar att Marco Asensio vill lämna och att den 26-årige högeryttern letar efter ny klubb. 
(AS)

» LISTA: Tio spelare som kan byta klubb innan transferfönstret stänger

******
Torsdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-08-26 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans