Sillysvepet: United vill ha Raúl Jiménez – Boateng till Arsenal, gratis?

Sillysvepet: United vill ha Raúl Jiménez – Boateng till Arsenal, gratis?

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:30)

Tuchel tror att duo stannar i PSG
Edinson Cavani och Leandro Paredes kommer att stanna kvar i PSG efter januarifönstret om man får tolka manager Thomas Tuchels intentioner. Tuchel säger att det är ”onödigt att tänka något annat” än att de båda spelarna är kvar i Paris.
(Goal)

Nürnberg lånar av Norwich
Ytterbacken Philip Heise lånas ut av Premier League-klubben Norwich för spel i 2. Bundesliga och FC Nürnberg. 28-årige Heise har inte spelat en enda match för Norwich sedan han skrev på sommaren 2018.
(FC Nürnbergs hemsida)

Ny konkurrens för Krafth?
Glasgow Rangers lagkapten James Tavernier är Newcastles primära transfermål i januari uppger The Sun. Den 28-årige högerbacken ryktades till Newcastle redan i somras men då fick Magpies nöja sig med svenske Emil Krafth. Nu kan alltså svensken få ytterligare konkurrens i Premier League-laget.
(The Sun)

Man går också för en anfallare
Newcastles manager Steve Bruce bekräftade också, efter Newcastles FA-cupmatch mot Rochdale, att klubben är på jakt efter en ny anfallare. Sommarens stora värvning, Joelinton, har bara gjort ett mål på 22 matcher.
(Sky Sports)

”Rabiot är inte till salu”
Efter morgonens uppgifter om att Adrien Rabiot kan vara på väg bort från Juventus har italienska Goal gått ut och dementerat uppgifterna. Enligt sajten är mittfältaren inte till salu och kommer inte att lämna Juventus i januari.
(Goal)

Ännu en Salzburg-spelare på väg bort
Efter Minamino och Håland verkar nu Red Bull Salzburg också sälja Marin Pongracic i januari. Den 22-årige försvararen förhandlar just nu med tyska Wolfsburg om en flytt bort från den österrikiska klubben. Kroaten har bara spelat fem matcher för Salzburg den här säsongen.
(Salzburger Nachrichten)

Destro officiellt klar för Genoa
Som vi rapporterat de senaste dagarna har Bologna-anfallaren Mattia Destro varit i diskussioner om en flytt till Genoa i januari. 28-åringen är nu klar för Genoa och ansluter på lån fram till sommaren.

Prodell lämnar Örebro för Vietnam
31-årige Viktor Prodell lämnar Allsvenskan och Örebro SK för spel i den vietnamesiska ligan och Ho Chi Minh City FC.
(Örebro-red. på SF)

PL-klubbar jagar gammal DIF-spelare
Både Bournemouth och Southampton har kopplats ihop med den tidigare Djurgården-spelaren Tino Kadewere. 23-åringen lämnade Djurgården sommaren 2018 och har sedan dess spelat för Ligue 2-klubben Le Havre där han gjort 17 mål på 19 ligamatcher.
(Daily Mail)

Jimenéz istället för Håland?
Manchester United gick bet i kampen om norrmannen Erling Braut Håland och siktar därför in sig på andra alternativ. Det hetaste alternativet just nu ryktas vara Wolverhampton-anfallaren Raúl Jiménez.
(Mirror)

Chelsea får konkurrens om Chalov
Chelsea har under veckan ryktats vara intresserade av CSKA Moskva-ryssen Fedor Chalov. Enligt Daily Mail är dock inte Chelsea ensamma om att jaga anfallaren. Både Crystal Palace och Brighton har visat sina intressen för spelaren.
(Daily Mail)

Boateng till Arsenal – gratis?
Igår skrev vi att Arsenal kan tänka sig köpa Jerome Boateng för 12.5 miljoner pund. Nu, enligt senaste rön, kan Bayern München släppa mittbacken gratis redan i januari trots att kontraktet går ut först 2021. Anledningen? Tyskens höga lön.
(The Sun)

Barcelona ger sig in i Pereira-jakten
Tottenham och PSG har bland annat ryktats vara ute efter Leicesters högerback Ricardo Pereira. Även FC Barcelona kopplas nu ihop med 26-åringen som imponerat stort under säsongen.
(The Sun)

Skrabb snart klar för Brescia
Som vi skrev igår är Simon Skrabb på väg att skriva på för Serie A-klubben Brescia. Gianluca di Marzio påstår att övergången redan är klar och att bara detaljer återstår innan Norrköping-spelaren lämnar Allsvenskan.
(Gianluca di Marzio)

Saracchi på väg till Galatasaray
RB Leipzigs vänsterback Marcelo Saracchi är väldigt nära en flytt till den turkiska storklubben Galatasaray. Enligt Galatasaray på Twitter förhandlar man just nu med Leipzigs om Saracchi och enligt Saracchis wikipedia-sida är uruguayanen redan klar. Någon bekräftelse från klubbarna har emellertid inte offentliggjorts.
(Kicker)

Juventus tar kontakt med Emerson
Maurizio Sarri vill återförenas med Chelsea-vänsterbacken Emerson Palmieri i januari. Uppgifter i Italien menar att Juventus har tagit kontakt med Emerson om att locka över den tidigare Roma-brassen till de italienska mästarna.
(Calciomercato)

***

(EXTRA UPPDATERING 13:05)

Nübel klar för Bayern München
Bayern München har gjort klart med Schalke 04:s målvakt Alxander Nübel som ansluter till det tyska storlaget inför kommande säsong.
(Bayern München på Twitter)

Juve ratar bud från Leicester
Leicester uppges ha erbjudit Juventus 25,5 miljoner pund för backen Merih Demiral. Ett bud som Juventus ratat. Även Borussia Dortmund har lagt ett bud på spelaren, men även här har Juventus sagt ”tack, men nej tack”.
(Sky Sports)

MFF hämtar hem backtalang från Danmark
Anel Ahmedhodzic återvänder till Malmö FF efter att ha varit utlånad till danska Hobro IK. ”Det känns riktigt bra att komma tillbaka till Malmö FF och jag ser mycket fram emot säsongen”, säger spelaren i en kommentar på Malmö FF:s hemsida.
(Malmö FF officiella hemsida)

Lämnar St. Pauli för belgiska Genk
St. Paulis danske Duracellkanin Mats Møller Dæhli bryter nu sitt kontrakt med klubben för att istället pröva lyckan i Belgien och Genk. Under sin tid för i Hamburg blev det 86 matcher för Møller Dæhli i den brun-vita tröjan.
(St. Paulis officiella hemsida

?***

(MORGONENS UPPGIFTER 09:50)

Juve lockar med Rabiot

Juventus är beredda att erbjuda Man United sin franska mittfältare Adrien Rabiot som en del i priset för Paul Pogba.
(SUN)

Arsenal vill ha Aarons
Arsenal har blandat sig i striden om Norwich landslagsback Max Aarons. Det mesta talar dock för att Tottenham ligger bäst till i jakten på spelarens signatur.
(Daily Mail)

Allt mer pekar på Jon Dahl Tomasson
Redan under gårdagen började det cirkulera rykten om att danske Jon Dal Tomasson är klar som ny huvudtränare för Malmö FF. Ryktena har förstärkts ytterligare efter att danska BT i en artikel hävdar att Tomasson, som för närvarande är assisterande förbundskapten i danska landslaget, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkar för att ansluta till Malmö FF.
(BT)

Ancelotti var en kandidat för Liverpool
Evertons Ancelotti avslöjar att han var aktuell för jobbet som ny coach i Liverpool efter att Brendan Rodgers fick sparken i oktober 2015. Till slut gick dock jobbet istället till en viss Jürgen Klopp.
(Telegraph)  

Dortmund släpper inte Sancho  
Dortmunds Jadon Sancho omges av en mängd rykten, men nu menar Goal.com att Borussia inte är villiga att släppa sin engelske ytter förrän tidigast till sommarens transferfönster.
(Goal.com)  

Thomas Lemar hänger löst
Athletico Madrids boss Diego Simeone utesluter inte en flytt för lagets mittfältare Thomas Lemar som haft svårt att slå sig in i laget. Lemar har under senare tid sammankopplats med bland annat Tottenham och Arsenal.
(Mirror)

Joe Hart till Villa?
Aston Villa verkar snusa på Englands före detta landslagskeeper Joe Hart efter skadan på Tom heaton.
(Daily Mail

Supertalang på väg till Real Madrid
Real Madrid närmar sig ett avtal med Flamengos blott 17-årige supertalang Reinier.
(Goal.com)

Besiktas vill förlänga med Karius
Besiktas hoppas kunna behålla Liverpools keeper Loris Karius på lån även över säsongen 2020-21.
(Fanatik)

Ratar bud från NY Red Bulls
Hull säger nej till New York Red Bulls som lagt ett bud på deras portugisiske mittfältare Leonardo da Silva Lopes. 
(Hull Daily Mail)  

***

Fredagens sillysvep
SvenskaFans Silly Season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-04 20:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans