Sillysvepet: Lautaro vill till Barcelona – Atlético lånar Luka Jovic?

Sillysvepet: Lautaro vill till Barcelona – Atlético lånar Luka Jovic?

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Lautaro Martinez vill till Barcelona
Lautaro Martinez är Barcelonas huvudfokus. Kostnaden för att värva in Neymar uppges vara för hög och siktet ställs därför in på Inter-forwarden. Han har själv meddelat Barcelona att han vill till klubben.
(Marca och Barcelona på SvenskaFans)
 
… och Barcelona behöver slanta upp för Luiz Felipe
Barcelona har följt Luiz Felipe i Lazio och nu sägs Rom-klubben vilja ha £40 miljoner för försvararen.
(Sport)
 
Griezmann redo att slåss för sin plats
Antoine Griezmann har ryktats kunna vara på väg bort från Barcelona för att göra plats för nyförvärv, men fransmannen har inte för avsikt att lämna. Han vill istället stanna, slåss för sin plats och utmana om titlar.
(Marca)
 
Buffon och Chiellini redo att förlänga
Gianluigi Buffon och Giorgio Chiellini ska vara redo för en fortsättning i Juventus.
 


£35 miljoner för Onana
Ajax-målvakten Andre Onana sägs dra till sig intresse från bland annat Chelsea, PSG och Barcelona – och nu har Ajax satt en prislapp på honom. Det ska röra sig om £35 miljoner.
(Telegraph)
 
Atletico tar sikte på Jovic?
Atletico Madrid uppges vara intresserade av Real Madrids Luka Jovic. Real uppges vara skeptiska till att släppa honom till en rival och vill i så fall få tillbaka de €60 miljoner man betalade för honom.
(Don Balon)
 
Juventus satsar allt på Icardi...
Mauro Icardi är för tillfället utlånad från Inter till PSG, men fransmännen har en klausul i avtalet som låter dem köpa anfallaren för €70 miljoner. Juventus har däremot siktat in sig på Icardi och för diskussioner med PSG om möjligheten att köpa honom från PSG, om PSG först löser honom från Inter.
(Calciomercato)

... eller på Milik?
Napoli-anfallaren Arkadiusz Milik är det senaste namnet på Juventus önskelista över anfallare. Juventus förväntar sig att Gonzalo Higuain lämnar klubben i sommar. Förutom Milik är Juventus också intresserade av Gabriel Jesus och Mauro Icardi.
(Tuttosport)
 
Newcastle utmanar Inter om Vidal
Inter, Manchester United och Newcastle sägs jaga Barcelonas Arturo Vidal. Inter uppges sitta i förarsätet, men det ska snarare vara Newcastle och inte Manchester United som är de största utmanarna.
(Mundo Deportivo)
 
Inter går efter Tonali?
Arturo Vidal är inte den enda mittfältaren som kopplas samman med Inter. Man ska visa intresse även för Brescias Sandro Tonali. Inter ska vara redo att betala €50 miljoner för honom.
(Sport Mediaset)

Billigare prislapp för Perisic?
Bayern München lånar för tillfället Inters kroatiske mittfältare Ivan Perisic. I lånekontraktet finns en köpklausul men Inter uppges vara redo att förhandla ned den ifall Bayern är intresserade av att värva 31-åringen permanent.
(Calciomercato)

Alberto mot nytt kontrakt
Lazio-stjärnan Luis Alberto förväntas skriva ett nytt långtidsavtal med klubben efter coronakrisen lugnat ned sig. Det nya kontraktet gör att spanjoren stannar i Rom-klubben till 2025.
(Radio Sei)

Barca vill ha Tagliafico
Det har tidigare ryktats om att Junior Firpo kan vara på väg bort från Camp Nou. Om så är fallet är Barcelona intresserade av att värva Ajax-spelaren Nicolas Tagliafico som Firpos ersättare. Många klubbar, utöver Barcelona, ryktas emellertid vara intresserade av 27-åringen.
(Mundo Deportivo)

United följer Watford-försvarare
Vänsterbacken Pervis Estupiñán är för närvarande utlånad från Watford till Osasuna. Den 22-årige ecuadorianen uppges ha imponerat så pass mycket i La Liga att Manchester United hoppas kunna värva honom i sommar. Även Atlético de Madrid sägs vara en av intressenterna.
(Expreso)

Celtic-anfallare jagas av PL-klubbar
Både Arsenal och Everton ryktas vara intresserade av Celtics anfallare Odsonne Edouard. 22-åringen har gjort 27 mål på 45 matcher i alla turneringar för Celtic under säsongen. Även Lyon och Lille är intresserade av Edouard som kostar runt 40 miljoner euro.
(Le10Sport)

Leipzig vill värva av Werder
Mittfältaren Milot Rashica har tidigare kopplats ihop med både Liverpool och Borussia Dortmund. Enligt senaste rön ligger emellertid RB Leipzig bäst och samtalen mellan Leipzig och Werder Bremen pågår för fullt.
(Weser-Kurier)

Arsenal har kontaktat Reims
Arsenal försöker göra klart med den 22-årige mittbacken Axel Disasi som för närvarande spelar i franska Reims. Reims kräver runt 15 miljoner euro för försvararen som imponerat under säsongen.
(Goal)

*** *** ***
 
Fredagens Sillysvep

svenskafans.com2020-04-18 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans