Sillysvepet: Kanté erbjuden till Real Madrid

Sillysvepet: Kanté erbjuden till Real Madrid

Söndagens uppgifter från Silly Season-världen.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:00)

Wenger tror inte på Vardy
Jamie Vardy blir kvar i Leicester – det tror i alla fall Arsenals manager Arsene Wenger. ”Så vitt jag vet kommer han att stanna i Leicester”, sa fransmannen till kinesisk tv.
(Sky Sports)
 
… och kommer bara gå efter en eller två spelare
Arsene Wenger har inte för avsikt att storhandla den här sommaren. Efter det tidiga köpet av Granit Xhaka räknar han bara med ytterligare ett eller två nyförvärv. ”Vi måste ha en god balans. Om du köper för många spelare destabiliserar du laget, så tre är maxantalet”, säger Wenger.
(Sky Sports)
 
Tottenham närmar sig Wanyama
Tottenham och Southampton närmar sig en överenskommelse angående Victor Wanyama. Southampton vill ha £12 miljoner för mittfältaren.
(Sky Sports)
 
Carvalho satsar vidare
Kontraktet med Monaco går ut under sommaren men Ricardo Carvalho, 38 år, vill fortsätta spela – och någon flytt hem till Portugal är inte aktuell.
(L’Equipe)
 
Kanté erbjuden till Real Madrid
Real Madrid har kopplats samman med Leicesters N’Golo Kanté – och nu ska Champions League-mästarna ha blivit erbjudna mittfältaren, som sägs ha en utköpsklausul på €25,5 miljoner.
(AS)
 
Verratti blir kvar i PSG
Marco Verratti har inga planer på att flytta hem till Italien utan den skadade mittfältaren blir kvar i PSG, enligt hans agent.
(Football Italia)
 
Sahin till Italien eller Turkiet?
Fiorentina och Galatasaray gör upp om Dortmunds Nuri Sahin. Mittfältaren ska vara värderad till €6,5 miljoner.
(Football Italia)
 
City och United gör upp om Stones
John Stones förväntas lämna Everton för £45 miljoner den här sommaren trots att nye managern Ronald Koeman vill behålla mittbacken. Manchester-lagen City och United förväntas göra upp om honom.
(Manchester Evening News)

MORGONENS UPPGIFTER (09:45)

Juventus ute efter belgisk forward
Lukaku, Benteke eller Batshuayi. En av dessa kan hamna i Turin - om Alvaro Morata säljs till Real Madrid, något som verkar bli av. Anfallsbesättningen i Juventus måste förstärkas och siktet är inställt på en belgisk forward. Frågan är vem det blir?
(Sky) 

City vinner racet om Nolito?
Celta Vigo-anfallaren har en bra säsong bakom sig. Och framgångarna för 29-åringen låter inte vänta på sig. Spanjoren blev uttagen i Del Bosques EM-trupp där han redan presenterat sig för den internationella publiken. Det är inte speciellt troligt att han och John Guidetti spelar ihop till hösten. Nolito kommer byta tröja och nu ser det ut som om destinationen är klar. Han behåller dock de ljusblå färgerna då Pep Guardiola och Man City rapporteras ha vunnit racet om Celta Vigos dyrgrip.
(Daily Mail)

Mkhitaryan till Man United?
Mittfältaren var en nyckelfigur i Borussia Dortmund under säsongen. Med 23 mål och 32 assists på kontot låg Armeniens landslagsspelare bakom mycket i offensiv väg för tyskarna. 27-åringen lär röra på sig i sommar och det är inte omöjligt att han hamnar på Old Trafford.
(Daily Mail)

Forward från Lille - hett villebråd
Sofiane Boufal - lägg det namnet på minnet. Marockanen gjorde elva mål för Lille under den gångna säsongen och blev utsedd till den bästa afrikanske spelaren i Ligue 1. Nu är flera toppklubbar ute efter 22-åringens underskrift. Arsenal och Chelsea jagar båda spelaren som uppges vara värd 25 miljoner euro. Även Atlético Madrid och Barcelona har visat intresse. Lille ser ut att göra en fantastisk affär. Fransmännen köpte Boufal för bara fyra miloner euro - nu kan han säljas för det sexdubbla priset. 
(The Guardian) 

Mendy - snart i Leicester
De engelska mästarna ser ut att värva Nampalys Mendy från Lille. Med över 100 matcher i bagaget för den franska klubben får den 23-årige spelaren ses som väldigt rutinerad för sin ålder. Mendy har sina likheter med Kanté (som rapporteras lämna Leicester) och kan bli den sistnämndes ersättare. Övergången sägs landa på 10 miljoner pund och under måndagen ska spelaren och Leicester slutföra förhandlingarna. Ett kontraksskrivande är med andra ord på gång.
(The Guardian)

*** *** ***

LÖRDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2016-06-19 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans